Hírek

PUTNOKFC.HU

Felkészülési információk – kiválóan sikerült a bajnoki főpróba

Július 23-án lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Putnok FC az egy hét múlva esedékes bajnoki rajt előtt. Szala Ákos és csapata a fővárosban, az MTK Budapest II ellenfeleként tartotta meg a főpróbát. Kanta József együttese a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia centerpályáján fogadta városunk alakulatát. A jó erőkből álló kék-fehérek ellen a PFC végig szervezetten játszott, a mérkőzés elejétől kezdeményezően lépett fel. Több támadás végén is szép játékkal kerültünk a hazai kapu elé, helyzeteinkből kettőt Galacs Erik és Bökönyi Adrián révén pedig már az első játékrészben sikerült gólra váltani. A mérkőzés képe a második játékrészre sem változott, továbbra is a Putnok játszott aktívabban és kapura veszélyesebben, ez pedig Boros Gábor és Juhos Dávid találataival újabb gólokban is megmutatkozott. Egy jó iramú mérkőzésen, jó játékkal sikerült győzelmet aratni a Putnok FC játékosainak a bajnoki főpróbán.

MTK Budapest II – Putnok FC: 0 – 4 (0 – 2) (Galacs, Bökönyi, Boros, Juhos)

Putnok FC: Mészáros – Galacs (Komári), Tordai (Juhos), Arday (Szűcs), Nemes, Bodnár (Vattay), Lőrincz (Sztankó), Dobrovolskyi (Mrva), Bökönyi, Pócsik (Papp), Boros

A felkészülési mérkőzések sora ezzel véget ért, július 30-án (vasárnap) 17:30-tól már „élesben” indul útjára a labda a Várady Béla Sportközpontban, ellenfelünk az Eger SE lesz.

_____________________________________________

Július 16-án, vasárnap a héten már negyedik felkészülési mérkőzését játszotta a Putnok FC csapata. Ellenfelünk ezúttal Szlovák testvérvárosunk a FKM Tornal’a együttese volt. A hosszú hét zárásaként lejátszott összecsapáson Szala Ákos tanítványai három gólos győzelmet arattak.

FKM Tornal’a – Putnok FC: 0-3 (Boros, Pócsik, Komári)

Putnok FC: Mészáros – Galacs (Szabó), Boros (Kapott), Arday (Szűcs), Nemes (Sztankó), Mrva (Fülöp), Dobrovolskyi (Papp), Lőrincz (Vattay), Pócsik (Kiss), Bodnár (Komári), Bökönyi (Juhos)

_____________________________________________

Július 15-én (szombaton) 16 órától a III. CISE kupa bronzmérkőzésén szerepelt a Putnok FC csapata. Ellenfelünk a Tarpa SC együttese volt, akik a torna elődöntőjében büntetőkkel maradtak alul a házigazda Cigánddal szemben. Szala Ákos tanítványai számára a héten ez már a harmadik felkészülési találkozó volt, a hosszú hét ellenére azonban csapatunk igyekezett mindent megtenni a győzelemért. A CISE kupa bronzmérkőzésén a PFC végig magabiztosan játszva, irányítva a találkozót három gólos győzelemmel szerezte meg a harmadik helyet.

Putnok FC – Tarpa SC: 3 – 0 (Boros, Pócsik, Szabó)

Putnok FC: Mészáros – Galacs (Szabó), Mrva (Fülöp), Arday (Szűcs), Nemes (Sztankó), Dobrovolskyi (Papp), Lőrincz (Vattay), Bodnár (Juhos), Bökönyi (Kiss), Boros (Kapott), Pócsik (Komári)

______________________________________________

A Cigándon megrendezésre kerülő III. CISE kupa első mérkőzésével folytatódott a Putnok FC felkészülése a közelgő bajnoki rajt előtt. Szala Ákos csapata már nem első alkalommal vesz részt a vármegyei rivális által szervezett négy csapatos minitornán, ahol ezúttal az első mérkőzésen a román harmadik ligás Olimpia Satu Mare együttesével kellett megmérkőznie a PFC játékosainak. A Szatmárnémeti csapata idén címvédőként tért vissza a bodrogközi városba. A torna nyitómérkőzésén egy jó színvonalú összecsapást láthatott a kilátogató közönség. Csapatunk számára holnap 16 órától a bronzmérkőzéssel folytatódik a torna.

Putnok FC – CSM Olimpia Satu Mare: 2-4 (1-2)

A Putnok FC gólszerzői: Dobrovolskyi, Lőrincz

Putnok FC: Mészáros – Szabó (Komári), Mrva, Arday (Szűcs), Nemes, Dobrovolskyi (Juhos), Lőrincz (Bodnár), Bökönyi, Boros (Sztankó), Pócsik (Fülöp), Galacs

__________________________________________________

Július 12-én az OTP Bank liga előző idényének 7. helyezettje, a Mezőkövesd – Zsóry FC első osztályú alakulata ellen folytatódott a Putnok FC barátságos mérkőzéseinek sorozata. A teljes első kerettel pályára lépő Mezőkövesd végig jó tempót diktált, magas színvonalon futballozott. Az NB1-es együttes elleni összecsapás Szala Ákos vezetőedző és a szakmai stáb számára kiváló lehetőség volt arra, hogy felmérjék mik a legfontosabb csiszolni valók még a bajnoki rajt előtt.

Mezőkövesd – Zsóry FC – Putnok FC: 5-2 (5-0) (Drazic (2), Babunski (2), Molnár ill. Komári, Szabó)

Putnok FC: Mészáros – Pócsik (Vattay), Galacs (Szabó), Bökönyi (Kiss), Lőrincz (Bodnár), Dobrovolskyi (Sztankó), Nemes (Szűcs), Mrva (Fülöp), Boros (Komári), Arday (Kapott), Juhos

_____________________________________________________

Július 8-án 11:30-tól újra felkészülési mérkőzésén lépett pályára a Putnok FC csapata. Ellenfelünk ezúttal az NB3 Dél-Keleti csoportjába besorolást kapó Budapest Honvéd-MFA II együttese volt. A tehetséges fiatalokból álló alakulat új vezetőedzővel vág neki az előttünk álló idénynek, Kurucsai Milán vezetésével első felkészülési mérkőzésén lépett pályára az együttes. Nálunk viszont ez már a harmadik edzőmérkőzés volt a közös tréningek kezdete óta. Az egy héttel korábbi Tiszaújváros elleni találkozóhoz hasonlóan a mai napon is 2×60 perc játékidő állt a játékosok rendelkezésére az edzésen gyakoroltak éles helyzetben való bemutatására, csiszolására. A mutatott játék ezúttal is bizakodásra adhat okot a jövőt illetően. A kiváló játékerőt képviselő fővárosi fiatalok ellen is hasznos 120 percen van túl Szala Ákos csapata.

2x 60 perc – Budapest Honvéd-MFA II – Putnok FC: 1-2 (László ill. Boros, Bodnár)

Putnok FC: Mészáros – Galacs (Fülöp), Nemes, Lőrincz (Bodnár), Bökönyi (Vattay), Pócsik (Kapott), Mrva (Papp), Arday (Sztankó), Dobrovolskyi (Komári), Boros (Kiss), Juhos (Szűcs)

______________________________________________________

Július 1-én hazai mérkőzéssel folytatódott a Putnok FC felkészülési programja. Szala Ákos csapata 2×60 perces találkozón lépett pályára az FC Tiszaújváros ellen. A hazaiak végig magabiztosan, mezőnyfölényben játszva arattak 4-0-ás sikert. A Tiszapartiak elleni összecsapás is kiválóan szolgálta a csapat felkészülését, hiszen a jó erőkből álló vendégek ellen ismét sok játékszituáció gyakorlására nyílt lehetőség.

2x 60 perc – Putnok FC – FC Tiszaújváros: 4-0 (3-0) (Dobrovolskyi, Szabó Zs., Pócsik, Bökönyi)

Putnok FC: Mészáros – Szabó (Kubó), Nemes (Fülöp), Arday (Szűcs), Mrva (Papp), Dobrovolskyi (Kiss), Lőrincz A. (Juhos), Galacs (Bökönyi), Pócsik (Komári), Bodnár (Vattay), Sramkó (Sztankó)

Tiszaújváros: Herczeg (György) – Erős (Molnár), Valkay (Banor), Lőrincz P. (Lehóczki), Nadimov (Tóth B.), Varga (Bussy), Berdó (Géringer), Garda (Vitelki), Torkos (Tóth), Gottfried, Herczku

2023.07.01.

______________________________________________________

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Putnok FC csapata. Szala Ákos legénysége az NB1 friss feljutójával, a Diósgyőri VTK csapatával mérkőzött meg 10:30-tól a DVTK edzőközpontban. Kiváló erőpróbának ígérkezett az OTP Bank ligában szereplő piros-fehérek elleni mérkőzés, melyen akadt lehetőség a védekezés és a támadásvariációk gyakorlására is. A találkozót 3-1 arányban a DVTK nyerte, a Putnok FC csapata azonban végig bátran, helyenként kezdeményezve, sokat az ellenfél kapuja elé kerülve játszott. Csapatunk találatát friss igazolásunk Boros Gábor szerezte. A mérkőzésen látottak méltán adhatnak bizakodást a jövőt illetően. Felkészülési mérkőzésen legközelebb hazai környezetben szombaton (07.01.) 11 órai kezdettel lép pályára a PFC, ellenfelünk harmadik ligás csoporttársunk a Tiszaújváros lesz.

Diósgyőri VTK – Putnok FC: 3-1 (2-1) (Jurina, Bényei, Lőrinczy ill. Boros)

DVTK: Sentic (Odyntosov) – Farkas (Csirmaz), Bozhidar (Szatmári), Bárdos (Julien), Godfrey (Bokros), Bényei (Bertus, Benkő), Holdampf (Csatári), Rudi Pozeg (Ferencsik), Gera (Medgyes), Marin (Lőrinczy), Lukács (Papp, Leschchynski)

Putnok FC: Pápai (Mészáros) – Szabó Zs. (Szűcs), Mrva (Kubó), Arday (Fülöp), Nemes (Vattay), Lőrincz (Kiss), Dobrovolskyi (Juhos), Galacs (Sághy), Pócsik (Papp M.), Bökönyi (Komári), Boros (Sramkó)

2023.06.28. (szerda) 10:30

__________________________________________________________

Június 28-án első felkészülési mérkőzésén lép pályára a Putnok FC csapata. Ellenfelünk a Diósgyőri VTK együttese lesz. A mérkőzés szerdán 10:30-tól a DVTK edzőközpontban került megrendezésre. A hazai csapat tájékoztatása szerint az összecsapás zártkapus, azonban online közvetítésen nyomon követhető lesz.

__________________________________________________________

Javában zajlik a Putnok FC felkészülése a 2023/24-es bajnoki évadra. A rendszeres edzésmunka mellett hamarosan felkészülési mérkőzéseken is pályára lép az alakulat. Az előzetes programhoz képest egy helyen történt változás a PFC mérkőzés listájában, mégpedig, hogy július 12-én a Kecskeméti TE helyett a szintén első osztályú Mezőkövesd-Zsóry együttesével mérkőzik meg Szala Ákos csapata.