Hírek

PUTNOKFC.HU

Az osztályozó első párharca következik – a Szentlőrincet fogadjuk

Az NB3 labdarúgó bajnoki idény véget ért és a csapatok többsége nyári pihenőre vonulhatott, a négy csoport négy bajnokának maradt még azonban dolga a nyár első napjaira is. Ahogy az már a szezon elejétől köztudott volt, a magasabb osztályba jutás sorsáról oda-visszavágó alapon osztályozó mérkőzések döntenek. Kedden megtartotta a sorolást a Magyar Labdarúgó Szövetség, melynek értelmében a Putnok FC a Szentlőrinc együttesével mérkőzik meg a Merkantil Bank Ligába való feljutásért.

A Baranya vármegyei alakulat az NB3 Dél-Nyugati csoport bajnoka lett a 2023/2024-es szezonban. 30 forduló alatt 75 pontot gyűjtöttek és kemény küzdelem árán egy ponttal előzték meg a csoport második helyezettjét, az Iváncsát. Egy évvel korábban még a másodosztályban szerepeltek, ahol a 2022/2023-as kiírásban a következő idényre tervezett létszámcsökkentés következményeként a megszerzett 17. hely nem ért automatikus bennmaradást. Osztályozó mérkőzésre kényszerültek, ahol az NB3 Keleti csoport bajnokával, a BVSC-Zuglóval szemben maradtak alul.  Végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtva nyerték meg viszont az NB3 Dél-Nyugati csoportjának idei kiírását. 30 mérkőzésen 23 győzelem, 6 döntetlen és mindössze 1 vereség szerepel a nevük mellett. Elől és hátul egyaránt erős a gárda, 78 rúgott góljuk mellé a kapott oldalon 21 a mérleg. Nagy hajrával fejezték be a bajnoki évadot, legutóbbi négy találkozójukat egyaránt sikerrel vették. Rutinos és fiatal játékosok egyaránt megtalálhatók Pichler Gábor csapatában, két játékos pedig egészen biztos, hogy a PFC szurkolóknak is ismerős lehet, osztályozós ellenfelüknél játszanak ugyanis korábbi labdarúgóink Sághy Félix és Kiss Krisztián.

A sorolás értelmében tehát az Észak-Keleti csoport bajnokaként a Szentlőrinc csapata vár ránk, akik ellen a hétvégén hazai környezetben veszi kezdetét a két mérkőzéses párharc. Csapatunk egy rövidke bajnoki ünneplés után azonnal a hátralévő két mérkőzést helyezte fókuszba és szokott módon kezdte meg a felkészülést a rivális ellen. Nagyszerű idény van a csapat háta mögött, melyre nem csak játékosaink, de kicsiny városunk is méltán lehet büszke. Láthattuk azt a bajnoki évad folyamán, hogy csapatunk tagjai képesek egymásért küzdeni. Láthattunk remek mérkőzéseket, nagyszerű játékot, gólgazdag győzelmeket, de láthattuk azt is, hogy hála a csapategységnek és a küzdeni tudásnak a csapat képes volt megnyerni a nehezebb összecsapásokat is. Erre az egységre és küzdeni tudásra pedig egészen biztos, hogy az elkövetkező két hétben is szükség lesz.

Egy biztos, két bajnok, két kiváló együttes feszül egymásnak vasárnap a Várady Béla Sportközpontban annak reményében, hogy két mérkőzés alapján kivívja magának a magasabb osztályba jutást.

Nagyon megedzett minket mentálisan ez a bajnokság. Értek minket pofonok és megpróbáltatások, de itt vagyunk és nagyon megerősödve vagyunk itt. Tudom, hogy nem az a futballtársadalom igénye és elvárása, hogy a négy bajnok közül a Putnok jusson a másodosztályba, de az elmúlt 3 évi munkánkkal és fejlődésünkkel a hátunk mögött teljesen megérdemelten jutottunk idáig. Bajnokok vagyunk és ha már itt vagyunk mindent meg is fogunk tenni azért, hogy feljussunk, még ha kevesen is bíznak bennünk. Bízunk magunkban és számunkra ez a legfontosabb. A játékosok az eddig is példaértékű edzésmunkát és mentalitást is megfejelték még egyel a héten és nagyon koncentráltan várjuk a találkozót. Alig várjuk, hogy elkezdődjön a mérkőzés és bebizonyítsuk mire vagyunk képesek.” – nyilatkozta Szala Ákos vezetőedző a mérkőzést megelőzően.

A mérkőzésen pedig természetesen szurkolóinkra is szükség lesz. Biztassuk minél többen csapatunkat vasárnap 16 órától a Várady Béla Sportközpontban, csináljunk nagyszerű hangulatot a mérkőzésen. A két bajnok összecsapása parázs meccsnek ígérkezik, jöjjön hát mindenki a stadionba és szurkoljunk együtt a Putnok FC-nek!