Hírek

PUTNOKFC.HU

A Vasas II ellen folytatjuk a bajnokságot

Április 23-án ismét egy sűrű hét veszi kezdetét a Magyar labdarúgás harmadik vonalában, hiszen egy hét leforgása alatt újra három bajnokit játszanak a csapatok. Mindössze hat forduló van hátra a bajnokság idei kiírásából, így a sűrű mezőnyben igen csak kiélezett csaták várhatók az előttünk álló körülbelül egy hónapban. A sűrű bajnoki hetet a Putnok FC csapata a Vasas FC II ellen kezdi, az angyalföldi gárda látogat a 33. fordulóban a Várady Béla sportközpontba.

Negyven ponttal a tizenötödik helyről várhatja a folytatást a Vasas tartalék együttese, jelenlegi pontszámuk alapján csupán öt egységgel előzik meg a már biztos kieső helyet jelentő tizennyolcadik pozíciót (amelyben jelenleg a Füzesgyarmat tartózkodik), így a hátralévő hat bajnoki mindegyike nagy jelentőséggel bír a Vasas fakó számára. Legutóbbi öt mérkőzésükön hét pontot szereztek, azonban a mérkőzéseiket tekintve úgy tűnik hazai környezetben sikerült „begyújtani a rakétát”, vendégként viszont továbbra is „akadozik a gépezet”. Az utóbbi hónapokban rendre megfigyelhető a Vasas II mérkőzésein, hogy több rutinos játékost szerepeltetnek az első csapat keretéből, mint Radó, Feczesin vagy éppen Márkvárt.

A Putnok FC csapata egy kimondottan nehéz időszak után várja a Vasas II elleni hazai folytatást, a dobogóért harcban lévő debreceni alakulatok után a már biztos bajnok BVSC elleni mérkőzést is letudta csapatunk. A három kő kemény összecsapásból sajnos nem sikerült a terveknek megfelelően kijönni, bár a mutatott játék mondhatni rendben volt, sajnos ez ezúttal eredményességgel nem párosult. Ennek ellenére a PFC továbbra is a tabella második helyén tanyázik és mindenki teljes gőzzel azon dolgozik, hogy ez a pozíció a bajnokság végére meg is maradjon. A Vasas II elleni hazai lehet az első lépés afelé, hogy visszataláljunk a győzelem útjára, szakmai stábunk és játékosaink pedig mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy ez sikerüljön.

Nem vagyunk a legjobb formában az eredményeket tekintve. Sok helyzetet dolgozunk ki, de a befejezéseknél nem érzek elég koncentráltságot. Kimagasló bajnoki idényt futunk, de nem kényelmesedhet el senki. Fontos meccsek várnak ránk. Hat döntőt játszunk a hátralévő hat mérkőzésen.” – nyilatkozta honlapunknak a mérkőzést megelőzően Szala Ákos vezetőedző.

Szoros és kiélezett a bajnokság, így a hátralévő néhány mérkőzésen minden bajnoki pontért kiélezett küzdelem várható.

Fárasztó és nehéz meccseink voltak és nem olyan eredményeket értünk el, mint amilyet szerettünk volna. Ilyen a futball, vannak jó időszakok és vannak rosszak is. Rajtunk múlik, hogy együtt túljutunk-e rajta. Hat meccs van hátra, hat döntőt játszunk, amelyből a maximumot szeretnénk kihozni és bebizonyítani, hogy megérdemeljük a második helyet. Újra heti három meccs vár ránk, ráadásul már itt a szezon vége, ezért is fontos, hogy nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is hogyan állunk a meccsekhez. Minden játékos koncentrációja és kitartása szükséges, nem csak azoké, akik a kezdő 11-ben vannak. Nehéz meccsre számítok a Vasas ellen. Jól futballoznak, NB1-es játékosok is vannak, akik rendszeresen szerepelnek az NB3-as csapatban, így kihívás számunkra megmutatni, mire vagyunk képesek egy ilyen csapat ellen. Hazai pályán játszunk, így számunkra nincs más célunk mint a győzelem, és mindent megteszünk, hogy megszakítsuk a sikertelenebb sorozatot.” – mondta el megkeresésünkre csapatkapitányunk Dobrovolskyi Zhenya

Végül, de nem utolsósorban ha a Keleti csoport tabellájára pillantunk, azt is láthatjuk, hogy vannak már matematikailag eldőlt dolgok is. Bajnok a BVSC, a tabella utolsó két helyezése pedig a Jászberény és a Békéscsaba II együttesei között dől el. A tabella további részében viszont akár egy-egy pont is több pozíciót érhet. Folyamatosan élesedik a harc a dobogóért, de a veszélyzóna elkerülése érdekében is mindent megtesznek a lista második felében található együttesek. A bajnokság 33. játéknapján tehát a Putnok FC hazai pályán a Vasas II ellen folytathatja a pontgyűjtést, majd szerdán irány Hajdúszoboszló, a hónap utolsó napján pedig újra itthon, a DVTK II ellen ér véget számunkra az április.

Mérkőzés felvezető cikkünk zárásaként felhívnánk a Tisztelt Vendég szurkolók figyelmét, hogy a Vasas FC II szurkolói számára fenntartott szektor a stadion Thomori út felőli bejáratánál közelíthető meg, ahol a személyautóval érkező szurkolók számára parkolási lehetőség is biztosított.

A vendég szektor megközelítése