Hírek

PUTNOKFC.HU

Magabiztos győzelem itthon a DVSC II ellen

Október 20-án a Debreceni VSC II elleni bajnokival folytatódott az NBIII Észak-Keleti csoportjának küzdelemsorozata a Putnok FC számára. Kellemes őszi, napsütéses idő fogadta a feleket és a kilátogató publikumot a szezon 12. játéknapján.

Eltiltások és sérülések miatt több helyen is változott a kezdő csapatunk az elmúlt héthez képest, nem látszott ez ugyanakkor meg a mérkőzés képén, hiszen a találkozó kezdetétől dominánsan lépett fel csapatunk és irányította a meccset. A 14. percben mezőnyfölényünk pedig góllá is érett, ekkor Kercsó passzából lépett ki nagyszerűen Pócsik Botond, aki higgadtan lőtt a hosszúba. (1-0) Nem kellett sokat várni a második találata sem, a 18. percben Nemes tekert középre egy szabadrúgást jobbról, középen pedig Boros Gábor érkezett és fejelt a hálóba. (2-0) Két gólos előnyünk tudatában is többet volt nálunk a játékszer, akadtak azonban olykor – főleg a félidő utolsó részében – veszélyes vendég támadások is, de a védelmünk jól zárt, így két gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A játék képe a második 45 percre sem sokat változott, továbbra is mi irányítottuk a mérkőzést, habár a vendégek sem adták fel, igyekeztek helyezeket kidolgozni. Helyzetekből pedig a mi oldalunkon is adódott ebben a játékrészben is, a 63. percben pedig újabb találatig is eljutottunk, ekkor Jónyer Kristóf balról kanyarintott kapu felé egy szabadrúgást, amibe senki nem ért bele, az pedig a kapuban kötött ki. (3-0) Kisebb helyzetek még mindkét oldalon adódtak a hátralévő közel fél órában, újabb találat azonban már nem született, így magabiztos játékkal három gólos sikert aratott csapatunk itthon a DVSC II ellen. Újabb győzelmét követően csapatunk továbbra is negyedik a tabellán. Folytatást egy hét múlva idegenben, a Kisvárda Master Good II otthonában.

Váradi, Arday, Máris, Lőrincz, Korbély és Galacs nem állt a mai nap rendelkezésemre a pályán, valamint Boros és Pócsik sem voltak 100%-os állapotban a mérkőzést megelőzően.
Ez a névsor minden NB3-as csapatnak komoly érvágás lenne és komoly minőségbeli romlást eredményezne. Azonban hangsúlyoztam mérkőzés előtt is, hogy minőségi játékosok várnak a lehetőségre, hogy megmutathassák mire képesek és ők meg is mutatták. A mérkőzés előtt a héten gyakorolt taktikai elemek újra átbeszélése mellett nem kellett sok időt az öltözőben töltenem, mert az eltiltott és sérült játékosaink mindent megadtak a mai nap bevethető játékosoknak, amire szükségük volt. Legyen ez tanács, motiváció, egy jó szó. Öröm volt nézni és hallani, hogy milyen jó köztük a kémia és a csapat sikeressége az első és nem az egyéni érdekek. Nem az a csapat vagyunk, aki a könnyebb utat választja. Ezek a nehéznek tűnő szituációk hoznak minket igazán tűzbe. Gratulálok a játékoskeretünk összes tagjának, ez a mai győzelem az ő sikerük!
” – nyilatkozta a mérkőzést követően Szala Ákos vezetőedző.

Putnok FC – Debreceni VSC II: 3 – 0 (2 – 0) (Pócsik, Boros, Jónyer)

Putnok FC: Zden – Végső, Bán (Tóth), Pócsik, Tordai, Boros (Halácsi), Nagy (Mrva), Kercsó, Nemes, Jónyer, Csiki

DVSC II: Engedi – Braga (Farkas), Egri, Sain (Patai), Hornyák (Rácz), Mona, Polozhyi (Sipos), Kohut, Lénárt, Senega (Kristóf), Tercza