Hírek

PUTNOKFC.HU

Kercsó góljával nyertünk Hatvanban

Október 13-án az FC Hatvan elleni idegenbeli bajnokival folytatódott csapatunk számára az idény, az idei kiírás 11. fordulójában.

Borús, szélcsendes időben indulhatott útjára a labda a 13 órakor kezdődő összecsapáson, a ránézésre jó, ám az utóbbi napok esős időjárása miatt kissé mély talajon. Két jó erőkből álló csapat rugaszkodott neki a mérkőzésnek, akik az előző forduló sikere után elszántan és harcosan vágtak neki a 90 percnek azzal a reménnyel, hogy múlthéthez hasonlóan ma is három pontot szereznek. Ennek megfelelően egy kifejezetten jó iramú mérkőzés kerekedett, ahol mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, a befejezésbe azonban rendre hiba csúszott. A 30. percben viszont megtört a gólcsend, ekkor Kercsó tört be a tizenhatoson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták megállítani, amiért a játékvezető a büntető pontra mutatott. A megítélt tizenegyest a sértett, Kercsó Bence értékesítette higgadtan. (0-1) Helyzetek még mindkét oldalt adódtak, újabb találat viszont ebben a periódusban már nem született, így egy góllal vezettünk az első 45 percet követően.

Putnoki mezőnyfölénnyel vette kezdetét a második játékrész. Csapatunk nagy elánnal kezdte az etapot, az első negyed órában két szabadrúgásból, valamint egy Boros – Bán összjáték után is veszélyeztettük a hazaiak kapuját, ezekből a lehetőségekből nem sikerült azonban másodszor is betalálni. Mindkét csapat próbált mindent megtenni az újabb gól érdekében, a mieink szerették volna növelni az előnyt, a hazaiak pedig az egalizálásért küzdöttek, ez pedig olykor kemény játékkal is párosult. A 73. percben Korbély Kristóf indult meg, egy hazai védő elsodorta, majd a földön fekvő játékosunkba bele is rúgott. Noel Nathanielt második sárgával kiállította a játékvezető, sajnos erre a sorsra jutott azonban Korbély is, akit az ebből következő kakaskodás során küldött le a pályáról a játékvezető. 10-10 emberrel folytatódott tehát a harc az utolsó körülbelül negyed órára, a találkozó hosszabbításában azonban egy rossz ütemű belépő után Lőrincz Attila is a kiállítás sorsára jutott. Az állás már nem változott, így Kercsó büntetőből szerzett góljával elhoztuk a három pontot a Hatvan otthonából. Fontos három egység újra a csapat neve mellett.

A mai mérkőzésen nem tudott kibontakozni a pálya talaja miatt igazán kombinatív játék. Ennek ellenére a vezetésünk tudatában elég nagy labdabirtoklási fölényt alakítottunk ki az első kiállításig. Addig le kellett volna zárnunk a mérkőzést, de a hatvani ellentámadásokban is egyre több veszély volt a mérkőzés vége fele közeledve. Feleslegesen lett túlságosan feszült a találkozó, mert addig az történt a pályán, amit mi akartunk. Jelen pillanatban nekünk az számít, hogy nyerjük meg a meccseket, a mikéntje másodlagos. Természetesen örülünk, ha ezt egy jó focival tudjuk elérni, de ha célfocit kell játszani, akkor úgy nyerjük meg. Gratulálok a játékosoknak az újabb győzelemhez.” – nyilatkozta a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző

FC Hatvan – Putnok FC: 0 – 1 (0 – 1) (Kercsó)

kiállítva: Noel Nathaniel ill. Korbély, Lőrincz

Hatvan: Menczeles – Nagy, Tóth, Szabó, Kitl, Bartos (Retter), Burzi, Noel Nathaniel, Vince, Dinka, Silimon (Szijártó)

Putnok FC: Zden – Végső, Galacs, Lőrincz, Bán (Tóth), Korbély, Tordai, Boros (Halácsi), Kercsó (Mrva), Nemes, Csiki