Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ZÁRT KAPUS MEGYEI RANGADÓ A TISZAÚJVÁROSSAL

SZOMBATI JÁTÉKNAP

A 19. fordulóval folytatódik a 2019/20-as NBIII-as labdarúgó bajnokság március második hétvégéjén. Ez az egyetlen forduló tavasszal melynek mérkőzéseit szombaton rendezik a vasárnapi, március 15-i nemzeti ünnep miatt. Csapatunk ellenfele a Termálfürdő FC Tiszaújváros gárdája lesz, akikkel idegenben csapunk össze.

Sajnos az egész heti felkészülést beárnyékolta a koronavírus-járvány miatt fennálló bizonytalanság. Mint ismeretes világszerte sorra mondják vissza a különböző sporteseményeket, több labdarúgó bajnokságban fordulók elhalasztásáról döntöttek. A Kormány tegnap veszélyhelyzetet hirdetett országunkban, melyet követően a Magyar Labdarúgó Szövetség is döntést hozott a kialakult rendkívüli helyzet kapcsán. Az MLSZ végül késő délután értesítette a labdarúgó csapatokat arról, hogy a 2020. március  11-e után megrendezésre kerülő labdarúgó bajnoki és kupamérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megrendezni. A rendelkezés az ország valamennyi labdarúgó eseményét érinti és visszavonásig érvényes.

Ennek köszönhetően a szombati, Tiszaújváros elleni megyei rangadót is nézők, szurkolók nélkül játsszuk le amire a felkészülési mérkőzéseket is beleszámítva még nem nagyon volt példa.

Tiszaújváros - Putnok2


HELYZETJELENTÉS: TERMÁLFÜRDŐ FC TISZAÚJVÁROS

Tiszaújváros

A Tiszaújváros együttese velünk ellentétben vereséggel nyitotta a 2020-as évet, igaz ők idegenben, egy megerősített DVSC II-vel találkoztak a nyitó fordulóban. A Gerliczki-legénység számára jól indult a találkozó, az újvárosiak már a 11. percben előnyhöz jutottak a 20 éves Kulcsár Hunor találatával. Egy negyedórával később azonban összejött az egyenlítés a hazaiaknak Burai Erik révén. A szünet 1-1-es állásnál köszöntött a csapatokra, majd azt követően előbb Damásdi Alex, majd a 76. percben Baráth Péter büntetőjével 3-1-re módosult az eredményjelző. A második büntető kapcsán a Tiszaújvárosból kiállították Lippai Tibort. A végeredmény viszont már nem változott, a hajdúságiak 3-1-re győztek.

Ami a Tiszaújváros keretét illeti sok mozgás nem történt a házuk táján a tél folyamán. Két korábban náluk futballozó játékos visszatért hozzájuk. Márton András és Kristófi Sándor is a Sényőtől igazolt Tiszaújvárosba. Egyetlen távozójuk pedig Terdik Zsolt, akit tavaly nyáron szerződtettek a Nyírbátor együttesétől.

A sérültjeikkel nem vagyunk tisztában, de a múlt heti kezdőből egész biztos hiányozni fog a kiállított Lippai Tibor, valamint az ötödik sárgáját begyűjtő Gelsi László.


HELYZETJELENTÉS – PUTNOK FC
Putnok FC

Jól indult a tavasz a Putnok FC számára, hisz a nyitó mérkőzést győzelemmel hoztuk le. A Balassagyarmat elleni siker már csak azért is értékes, mert egy nagyon jól felkészített, fiatal, lendületes és erőtől duzzadó társaságról van szó, akik nem véletlenül tanyáznak a tabella első felében. A találkozón ellentétes félidőket produkáltak a csapatok, az elsőben inkább mi domináltunk, a másodikban viszont a nógrádiak voltak a jobbak. Egy pontos felívelés, egy jó helyzetfelismerés és egy kapushiba kellett ahhoz, hogy Katona Bence a vendégek hálójába juttassa a labdát, amely végül három pontot eredményezett.

A hétfői pihenőnapot követően Nagy Csaba vezetőedző a keddi edzés előtt értékelte a nyitó mérkőzés történéseit, majd szerdán, csütörtökön és pénteken is edzést vezényelt a csapatnak. A sérültek száma legnagyobb sajnálatunkra nem csökkent, sőt Csirszki Martin ötödik sárgája miatt egész biztos nem léphet pályára Tiszaújvárosban. A rendelkezésre álló keretből kell tehát a lehető legjobbat kisütnie vagy kifőznie Nagy Csabának ahhoz, hogy egy jó eredményt érjünk el a borsodi rangadón.

DSC_0184Nyisalovits Donát és Csicsek Levente ismét “összecsaphat”

Csapatunk formájával, játékával, erőnlétével és nem utolsósorban a hozzáállásával semmi gond nincs, ha hozzák azt amit az edzéseken begyakoroltak illetve olyan teljesítményt a felkészülési mérkőzéseken nyújtottak, akkor bizakodóak lehetünk a szombati mérkőzés kapcsán. Hogy milyen hatással lesz a fiúkra, hogy ezúttal nézők nélkül játszanak majd az egyénfüggő. Nyilván a hazaiak számára lehet ez nagyobb hátrány, hisz a kispadon kívül nem lesz aki biztatja őket a 90 perc során, bár arra is volt példa amikor a kritikus tiszaúji közönség negatívan állt a kedvenceihez. Valószínűleg nem a közönség “hiánya” fogja eldönteni a három pont sorsát, a pályán lévő 22 fiatalember viszont tehet róla…


A VISSZAVÁGÁS REMÉNYÉBEN

Hosszú-hosszú évekig nem tudott minket legyőzni a Tiszaújváros, aztán az előző bajnokság tavaszi visszavágóján 2-1-re nyerni tudtak a Várady Béla Sportközpontban. A mostani évad őszi mérkőzését szintén Putnokon rendezték és ismét a Tiszaújváros bizonyult jobbnak. 2019. augusztus 25-én Csicsek Levente góljával elvitték a három pontot Putnokról.

24019788_a0674e064a6b79c900db0a763eaee14e_xlSzerepcsere – 2016-ban Katona Bence a Tiszaújváros, Molnár Máté a Putnok játékosa volt, azóta csapatot cseréltek

Ami viszont a Tiszaújvárosban rendezett tétmérkőzéseket illeti, joggal lehetünk bizakodóak. 2009. április 11-e (3-1) óta ugyanis nem kaptunk ki Tiszaújvárosban. 2011-ben (1-1) és 2012-ben (2-2) döntetlent játszottunk velük, majd 2014-től a legutolsó 6 mérkőzést egyaránt megnyertük. Mindegyik mérkőzés szoros volt, hisz ötször csak egy góllal szereztünk többet ellenfelünktől. Reméljük ez a jó tendencia szombaton is folytatódik és visszavágunk az őszi vereségért.   


JÁTÉKVEZETÉS

A mérkőzést Takács Tamás vezeti majd, segítői Kulcsár Dániel és Gordos Árpád Mihály lesznek.

Játékvezető


ÖSSZEVETÉS

A Termálfürdő FC Tiszaújváros 18 fordulót követően a tabella 7. helyére pozicionálta magát, tehát két hellyel vannak előrébb nálunk. Pontszámokban viszont 4 a különbség a két csapat között. Jól hangzik, hogy egy szombati Putnok győzelemmel akár egy pontra is felzárkózhatunk a megyei rivális mögé.
A győzelmek számában is jobban állnak, nekik 8, nekünk 6 van a nevünk mellett, mint ahogy a rúgott gólokban is előttünk járnak +5-el. A kapott gólok tekintetében viszont partiban vagyunk, ugyanúgy 24-et szedtünk be, mint a Tiszaújváros.

Tabella 18


A HÉTVÉGE PROGRAMJA:

Ahogy azt már megszokhattuk, az Ózdi Kohász kizárásával minden hétvégén csak hét meccset játszanak a Keleti csoportban, a szabadnapos ezúttal a Sényő-Carnifex FC gárdája lesz.

A listavezető Füzesgyarmat a múlt heti iksz után Egerben szeretné gyarapítani a pontjait, míg az első számú üldöző, a Debreceni EAC az egy héttel ezelőtti szabadnap után frissen, üdén utazik Hatvanba ugyancsak a három pont reményében.

Érdekesnek ígérkezik a két nyitó körös győztes, a Cegléd és a DVTK II. összecsapása, de tipikus háromesélyesnek tűnik a Tállya balassagyarmati vendégjátéka is.

Íme a 19. forduló programja:

19. forduló

Szombaton igazi nagyüzem lesz a labdarúgó pályákon, az együttműködésben lévő csapatok (DVTK, KBSC, Putnok, Bánhorváti-KBSC) mellett a Putnok FC mind a hat nagypályás utánpótlás csapata, azaz a Sajóvölgye Focisuli U19, U17, U15, U14, U13 és U12 gárdája is megkezdi szereplését.

Mutatjuk a teljes programot:

2020. március 14.

OTP BANK LIGA NBI, 25. forduló:
19:30 MOL FEHÉRVÁR FC – DVTK

MERKANTIL BANK LIGA NBII, 28. forduló:
14:30 VÁC FC – KBSC FC

NBIII, KELETI CSOPORT, 19. forduló:
14:30 TERMÁLFÜRDŐ FC TISZAÚJVÁROS – PUTNOK FC

B.A.Z. MEGYEI FELNŐTT, 19. forduló:
14:30 BŐCS KSC – BÁNHORVÁTI/KBSC

U-19 III.o. Északi csoport, 15. forduló:
10:00 SAJÓVÖLGYE FOCISULI SE – SALGÓTARJÁNI BTC

U-17 III.o. Északi csoport, 15. forduló:
12:00 SAJÓVÖLGYE FOCISULI SE – SALGÓTARJÁNI BTC

U-14 II.o. Északi csoport, 15. forduló:
11:00 SALGÓTARJÁNI BTC – SAJÓVÖLGYE FOCISULI SE

U-15 II.o. Északi csoport, 15. forduló:
13:00 SALGÓTARJÁNI BTC – SAJÓVÖLGYE FOCISULI SE

U-12. I.o. Észak-Kelet, 11. forduló:
10:00 SAJÓVÖLGYE FOCISULI SE – DVTK

U-13 I.o. Észak-Kelet 11. forduló:
11:30 SAJÓVÖLGYE FOCISULI SE – DVTK

VALAMENNYI CSAPATNAK SIKERES MÉRKŐZÉSEKET KÍVÁNUNK!!!

Válasz írása