Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

VILLÁMINTERJÚ: KOSZTA PÉTER NEHÉZ SZEZONT VÁR, DE BIZAKODÓ

A vasárnapi bajnoki rajt előtt sikerült mikrofon végre kapni Koszta Pétert, a KBSC és a Putnok szakmai igazgatóját, akitől többek között Fehér Balázs vezetőedzői felkéréséről, a csapat idei célkitűzéséről és a játékoskeretről is váltottunk pár szót.

DSC_0623

Az utóbbi időkben úgy alakultak az események, hogy félévente új edzőt kellett találni a kispadra ilyen-olyan okokból. Ez most nyáron is így történt, Nagy Csaba távozott és Fehér Balázs kérted fel a Putnok FC szakmai igazgatójaként a vezetőedzői feladatok ellátására. Milyen szempontok alapján született meg a döntés?

KOSZTA PÉTER: Balázs neve már utánpótlás edzőként is felmerült a KBSC-nél. Aztán jött Nagy Csabi váratlan bejelentése, amire nem igazán voltam felkészülve, de nyilván a helyzetet meg kellett oldani. Úgy gondoltam, hogy egyszer Balázsnak is el kell kezdeni az edzősködést és megkerestem. Azt most még nem lehet tudni, hogy szerencséje vagy szerencsétlenségére, de egy NB3-as kispad vezetőedzői posztja elsőre nem rossz. Ezért sokan évekig “megküzdenek”, edzősködnek.
A feladatra maximálisan alkalmasnak találom őt, játékosként azt kell mondanom, hogy nem sok olyan futballista volt a kezeim között, mint ő. Túlzás nélkül lehet rá azt mondani, hogy minden edzőnek az álma ilyen játékossal dolgozni. A pályán mindig maximálisan teljesített bármi is történt és szerintem edzőként is mindig erre fog törekedni. El fogja várni a csapatától, hogy úgy álljanak a játékhoz mint ő és ha a csapat ezt teljesíti, akkor nem lehet probléma. A döntés tehát ez alapján született meg, hogy emberileg és minden más tényezőt figyelembe véve alkalmas a feladatra.

A keret kissé későn állt össze ami nem könnyíti meg egy edző dolgát. Ezt hogy látod?

KOSZTA PÉTER: Igen, látom, hogy nincs könnyű dolga Balázsnak. Elég nehezen állt össze a keret, mert azok a játékosok akik nálunk voltak és úgy volt, hogy maradnak, elmentek. Emiatt mindenképpen erősítésre szorult a keret, de mostanra úgy gondolom hogy minden kezd a normális kerékvágásba kerülni és remélem, hogy a csapat is jól fog teljesíteni.

Várhatóak még átigazolások?

KOSZTA PÉTER: Egy játékos még képben van, de hogy mit hoz a jövő még tudjuk, mert attól függően hogy a csapat hogy teljesít még szeptember 22-ig tart az átigazolási szezon és lehet javítani rajta. Nagyon sok mérkőzést fogunk játszani, nehéz év lesz. Amatőr szinten a szerdai játéknapok megterhelők lesznek, mert azért nálunk sokan dolgoznak és ezért úgy kell alakítani a programot, hogy mindenki itt tudjon lenni a mérkőzéseken.

Milyen célkitűzéssel vág neki a Putnok az előttünk álló szezonnak?

KOSZTA PÉTER: Én úgy gondolom, hogy komolyabb célokat nem kell meghatározni. A biztos bennmaradás lehet a fő cél most. A konkrét céloknál annak van igazán jelentősége, hogy ne essél ki illetve ha bajnok vagy. A többi helyezés, főleg a 2. és 3. nagyon szép, de nagyjából egy hét múlva már nem emlékeznek rá az emberek… csak az van az eszükben ha bajnok lettél vagy kiestél. A cél az, hogy minél jobb eredményeket érjünk el, de a vezetőség helyezés tekintetében különösebb követelményt nem támasztott. Egy dolgot határozott meg, hogy minél több fiatal legyen a keretben és minél többet játsszanak. Ezzel szerintem nem lesz probléma.


A Merkantil Bank Liga, a másodosztályú labdarúgó bajnokság 2020/21-es idénye is a hétvégén indul. A Kolorcity Kazincbarcika az egyik bajnokesélyesnek kikiáltott Vasas otthonában kezdi meg szereplését, melyet az M4Sport élőben közvetít az Illovszky Rudolf Stadionból. A Vasas-KBSC mérkőzés 20 órától kezdődik.
Vasas-KBSCKép forrása: facebook.com/kbscfc

 

Válasz írása