Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

VÉGIG KONCENTRÁLT VOLT A CSAPAT ÉS EZ HOZTA MEG A SIKERT

Először fordult elő az idei bajnokságban, hogy egymás után két mérkőzést is meg tudott nyerni a Putnok FC. Vasárnap egy kőkemény riválist, a DVSC tartalékcsapatát sikerült két vállra fektetni egy, a legvégéig nyílt mérkőzésen. Az ellenfélnek még a hosszabbítás utolsó percében is lett volna módja egy szögletből egyenlíteni, de azt is kivédekeztük, így a hármas sípszó elhangzása a Putnok győzelmét jelentette.
Szokásunkhoz híven szerettük volna megkérdezni a csapatok edzőit, hogy válaszoljon néhány kérdésünkre, a DVSC II. vezetőedzője, Szatmári Csaba azonban nem kívánt nyilatkozni, de Kriston Istvánnak feltehettünk jó pár kérdést a meccs kapcsán.

Kriston István Putnok

Egy nagyon kiélezett, szoros és színvonalas mérkőzést láthattunk a mai napon a Putnok és a Debrecen II. között. Nagy öröm számunkra, hogy sikerült bezsebelnünk a győzelmet, 2-1 arányban mi nyertünk. Hogyan értékelnéd a 90 percet?

KRISTON ISTVÁN:  Egy jó iramú mérkőzést játszottunk, eléggé nyílt volt a találkozó, oda-vissza helyzetekkel, lehetőségekkel. Mindkét csapat szeretett volna pontot, pontokat szerezni. Utólag azt mondom, hogy egész jó mérkőzés volt ez a mai és természetesen nagyon örülünk, hogy sikerült megnyernünk.

Nagyon korán sikerült megszereznünk a vezetést, az egész szezonban nem lőttünk még gólt a meccseink ilyen korai szakaszában, viszont azt követően mintha megtorpantunk volna, a DVSC vette át az irányítást, többet birtokolta a labdát és ha nem is jutott el nagyon nagy helyzetekig, de azért a nyomás szinte végig rajtunk volt. Volt ebben valami tudatosság a részünkről? Mi történt a mérkőzés ezen szakaszában?

KRISTON ISTVÁN:  Nem volt tudatos hogy ennyire visszaálljunk. Két csapat van a pályán, a Debrecen ezekben a periódusokban ránk tudta erőltetni az akaratát. Nem tudtunk úgy kijönni ebből a blokkvédekezésből ahogy szerettünk volna, mert kicsit lassabban reagáltuk le a dolgokat, korábban kellett volna indítani a labdaszerzéseket és akkor kijjebb tudtuk volna tolni a védekezésünket. Ebben az időszakban ez hiányzott a játékunkból.

Edzői értékelések Putnok-DVSC2

A második félidő már egészen más játékképet mutatott hiszen akkor már nekünk több és nagyobb gólszerzési lehetőségeink voltak, amiből egyet sikerült is értékesíteni. Az már más kérdés, hogy a DVSC erre tudott válaszolni. A második játékrészben mi változott a játékunk tekintetében? 

KRISTON ISTVÁN:  A félidőben átbeszéltünk egy pár dolgot, hogy min kell javítani, ez sokat számított illetve jól jöttünk ki a második félidőre, ez is sokat nyomott a latba. Onnantól kezdve azért mentünk előre, sikerült a második gólt is megszerezni. Utána kellett volna még egy kicsit jobban koncentrálni, hogy ne kapjuk a 2-0-ra a szépítő gólt, mert így elég izgalmasra sikeredett az utolsó fél óra. Hogy le tudtuk hozni a meccset nagyban befolyásolta, hogy a második félidőben jó ritmusban tudtunk játszani.

Minden mérkőzésre elmondható, hogy nehéz. Itt a Keleti csoportban nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, de valahogy az az ember érzése, hogy a mai napon minden eddiginél nagyobb koncentrációra, mentális erőre lett volna szükség. Te ezt hogy látod? 

KRISTON ISTVÁN:  Elég régen, hetek óta próbálunk javítani beszélgetésekkel, edzésmunkával is, hogy koncentrációban kell többet beletenni a meccsekbe. A mai mérkőzésen is láthatóak voltak ennek a jelei, végig koncentrált volt a csapat, mind védekezésben, mind támadásban és ez meg is hozta a sikert.

Edzői értékelések Putnok-DVSC

El kell ismerni, hogy a DVSC II. egy nagyon jó csapat. Fiatal, gyors, erőnlétileg rendben lévő játékosok alkotják. Miért tűnt kívülről nehéznek ez a mai mérkőzés és az eddigi meccsekkel összevetve nehézségi szint szerint hova sorolnád?

KRISTON ISTVÁN:  Egy közepes nehézségű kategóriába sorolnám a mai meccset. Azért volt nehéz, mert mindenki szeretné gyűjtögetni a pontokat. Ha a Debrecen szempontjából nézzük úgy érkeztek Putnokra, hogy előttünk voltak a táblázaton és értelemszerűen szerették volna azt a pozíciót megőrizni a mai meccs után is. Elég nagy energiákat mozgósítottak ennek érdekében és azt azért látni kell, hogy akadémián nevelkedett játékosokról beszélünk, nyilván céljaik vannak, szeretnének felkerülni a felnőtt csapatba ezért aztán jó mentalitással és odaadással játszottak az egész mérkőzésen.

Tudom, hogy Te mindig hosszú távra tervezel és a tabellán elfoglalt helyezés sem feltétlenül elsődleges szempont nálad, de gondolom jobb lesz azzal a tudattal lefeküdni ma este, hogy a 9. helyre jöttünk fel ezzel az egy győzelemmel a tabellán.

KRISTON ISTVÁN:  Persze azért jót tesz a játékosok, vezetők, edzők lelkének is ha látja, hogy egyik hétről a másikra több helyet is feljebb tudunk lépni a tabellán. Nyilván másabb a hangulata az embernek meg a csapatnak is.
Megragadnám az alkalmat és szeretném megköszönni a szurkolóink biztatását, támogatását, nagyon jól esett, hogy végig mellettünk álltak! 🙂

2-1-1024x576

Válasz írása