Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

VASÁRNAPI MATINÉ A GYÖNGYÖSSEL, IDEGENBEN MI VAGYUNK A LEGJOBBAK

A 2018/19-es bajnokság 13. fordulójához érkezünk ezen a hétvégén. Nem tudjuk, hogy ki mennyire babonás de vasárnap délutánra kiderül mely csapatoknak hoz szerencsét a 13-as szám. A Putnok FC viszont akkor lehetne felhőtlenül boldog és akkor válna igazán értékessé a Sényő múlt heti legyőzése ha vasárnap a Gyöngyösnél jobbnak bizonyulna.

A PUTNOK FC SIKERES OKTÓBERE, FELTÁMADÓ GYÖNGYÖS
Előzetesen – és utólag – sem tűnt épp könnyűnek a Putnok FC októberi sorsolása, de mindent összevetve a 12-ből megszerzett 7 pont nagyon szép eredmény. Mondhatjuk ezt annak a tudatában, hogy a négy mérkőzésből hármat idegenben játszottunk. Persze ebben a szezonban vendégként szinte verhetetlenek vagyunk. 🙂 Ez olyannyira igaz, hogy az idegenben szerzett pontok alapján jelenleg mi vagyunk a legjobbak! Íme:

Tabella-Vendég-1

Érdekes információ, hogy az október a Gyöngyös számára is nagyszerű volt. Ha csupán annyit mondunk, hogy Csornij Áronék a 10 megszerzett pontjukból 7-et (!) az októberi meccseiken gyűjtöttek, az mindent elárul. Vasárnapi ellenfelünk velünk ellentétben inkább hazai környezetben sziporkázik. A legutóbbi két győzelmüket Gyöngyösön érték el (Gyöngyös-Tállya 3-1, Gyöngyös-Salgótarján 3-0). Vendégként sebezhetőek, a 2018-19-es szezonban még nem nyertek meccset otthonuktól távol, mindössze két döntetlenre futotta (DVTK II.-Gyöngyös 2-2, Cigánd-Gyöngyös 2-2). Ezt a jó szokásukat reméljük még legalább a vasárnapi bajnoki erejéig megtartják.   

TÖKÉLETES NAP
Az elmúlt vasárnapra gondolva kellemes érzések töltenek el minket. A tabella egyik “nagyvadját” sikerült elkapnunk a Sényő idegenbeli legyőzésével. Megtapasztalhattuk, hogy a szabolcsiak eddigi jó eredményeit nem a szél hordta össze. Egy harcos, motivált, felkészült csapattal találkoztunk és győztünk le. Az első félidőben produkált játékunk megkockáztatható a legjobb volt ebben a bajnokságban és a helyzetkihasználásunk is pozitív volt. A szünet után kicsit magunkra húztuk a Sényőt, ami bizonyos tekintetben egy természetes reakció kétgólos vezetés birtokában, de szervezetten védekezve, egymást kisegítve megmutattuk a védekezésünk sem a lecsóba való.

GYÖNGYÖSI AK
A vasárnapi ellenfelünkről ejtettünk már pár szót, de nézzük mit tudunk még róluk. A Gyöngyös jelenleg a Keleti csoport tabellájának 13. helyén áll, amivel a biztos kiesőnek számító 3 helyet még épp elkerüli, de ha most lenne vége a 2018/19-es idénynek, mint legrosszabb 13. helyezett (a Kelet, Nyugat, Közép csoport összevetésében) búcsúznának a harmadosztálytól.
Természetesen ez csak játék a számokkal, még 18 forduló van hátra a bajnokságból, így a hevesiek akár még bajnokok is lehetnek. Arra is visszaemlékezhetünk, hogy az előző idényben szinte végig égető közelségben voltak a kiesőzónához (vagy épp benne) és végül kiváló hajrával a 9. helyen zárták az évadot. Az idei szezont pocsékul kezdték, az első hat meccsükön 1 döntetlen, 5 vereség volt a mérlegük. Első győzelmüket október 14-én, a 10. fordulóban (!) szerezték.
Az elmúlt szezonban még újoncként vitézkedő alakulat tavaly ősszel Gyöngyösön 1-0-ra legyőzött minket. Lehetett volna az 4-0 is, elképesztően rossz napot fogtunk ki akkor. Tavasszal visszavágtunk nekik egy kicsikart győzelemmel (1-0).

PUTNOK FC
A játékoskeretet illetően egyértelműen jobb állapotban vagyunk. Zimányi Ádám letöltötte eltiltását, Illés Richárd felépült, Bodnár Dominik visszatérése szinte borítékolható. Egyedül Mahalek Marcellt nem láthatjuk játszani, aki továbbra is sérült.
A taktikai felállást ha tudnánk sem tennénk közzé érthető okok miatt, de Koszta Péter olyan szinten rotálja azokat, hogy bármilyet el tudunk képzelni. A fonalat próbálja elkapni a Gyöngyös, a Salgótarján múlt heti legyőzése további önbizalmat ad számukra, egy extra motivált csapatot kapunk a nyakunkba vasárnap. Ahogy szoktak szívósan, masszívan fognak védekezni, de a kapu előtt sem kell félteni őket, Laurinyecz Ákost például nem kell senkinek bemutatni.
Nekünk viszont vannak restanciáink a hazai meccseinket illetően, szörnyen teljesítünk a Várady Béla Sportközpontban, ezt kellene kozmetikázni egy kicsit a Gyöngyös elleni délelőtt matinén. Erre minden esélyünk is megvan, a győzelmi recept megvan, egy hete készült el Sényőn, azt kell elővenni és akkor a pályán belül és a lelátón is nagy öröm és boldogság lesz!

JÁTÉKVEZETÉS
A Labdarúgó Szövetség Valu Tibort küldi a Putnok-Gyöngyös mérkőzés levezetésére, akinek a munkáját Benkő Róbert és Soós András fogja segíteni. Valu Tibor egyébként eddig három mérkőzést vezetett nekünk, amit kivétel nélkül megnyertünk. Utoljára 2018. augusztus 19-én a DVTK II. elleni 1-0-ra lehozott meccsen közreműködött.

Ne feledjék, vasárnap 10 órától Putnok-Gyöngyös, 13:30-tól Kazincbarcika-Vasas NB2-es bajnoki mérkőzés a Várady Béla Sportközpontban. A KBSC-VASAS meccs után a Vasas szurkolói Várady Béla emléktáblát avatnak az egykori kiváló labdarúgó putnoki szülői házánál.

Putnok-Gyöngyös2

A 13. fordulóban is 8 mérkőzést rendeznek a Keleti csoportban, kettőt délelőtt, hatot délután. Itt a teljes program időrendi sorrendben:

Mérkőzések 13-1

Válasz írása