Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

VARGA MÁRKÓ: ÉREMMEL A NYAKAMBAN SZERETNÉM ZÁRNI A SZEZONT

A mai napon bemutatásra kerülő játékos leigazolása már télen beszédtéma volt Putnokon, de akkor meghiúsult az üzlet. Most nyáron viszont városunkba igazolt a korábban Kazincbarcikán és Füzesgyarmaton futballozó játékos. A személyében egy a pályán belül és kívül is intelligens embert ismerhettünk meg, aki sosem a leghangosabb az öltözőben. Szorgalmasan teszi a dolgát, nyitott a szakmai útmutatásokra, a mérkőzések során a biztos megoldások híve. Profi hozzáállását jól mutatja, hogy a meccsre hangolódást már a bajnoki előtti napon elkezdi. Fiatal kora ellenére érett gondolkodású, de azért a hülyéskedésért sem kell a szomszédba mennie.

A játékos akiről szó van nem más, mint VARGA MÁRKÓ!

Varga Márkó

Hol indult el a labdarúgó pályafutásod és mely csapatokban szerepeltél eddig?
VARGA MÁRKÓ: Szülővárosomban Jánoshalmán kezdtem, aztán Kiskunmajsára kerültem onnan pedig akadémiai képzésben volt részem. A Puskás Akadémián nevelkedtem, majd 16 évesen profi szerződést írtam alá a Budapest Honvéd csapatához és a Magyar Futball akadémián éltem mindennapjaimat. Az első felnőtt bajnoki meccsemet 17 évesen játszottam a Honvéd II csapatánál, ott két éven keresztül futballoztam és mellette az akadémia utánpótlás csapataihoz is lejártam bajnokira. Majd szerepeltem kölcsönben egy évet az akkori NB2-es Kozármisleny csapatánál onnan félévig Kazincbarcikára vezetett utam és végül fél szezont az NB3-as Füzesgyarmatnál töltöttem.

2017. decemberében felmerült annak a lehetősége, hogy Putnokra igazolj, ám akkor a Füzesgyarmathoz kerültél. Utólag talán elmondható, hogy miért született ez a döntés?
VARGA MÁRKÓ: Korábban együtt dolgoztam egy menedzserrel aki a füzesgyarmati csapatot jobban preferálta. Kedvező kondíciókkal vártak ezért ott töltöttem a tavaszi szezont.

Ami késik, nem múlik, a 2018/19-es szezonnak a Putnok FC játékosaként vágsz neki. Milyen szempontok, tényezők határozták meg a választásodat?
VARGA MÁRKÓ: Kádár Zsolt hívására érkeztem, akit Kazincbarcikáról jól ismertem, tavaly ősszel putnoki edzéseket és meccseket is megtekintettem és azt láttam nagyon jó szakmai munka folyik itt. Koszta Pétert jó szakembernek tartom és a körülmények is jók.

Minden játékosnál, de talán a védőknél kiemelten fontos, hogy mentálisan erős legyen. Ebből a szempontból Te milyen játékosnak tartod magad?
VARGA MÁRKÓ: Szokták mondani, hogy minden fejben dől el. Úgy gondolom kellően erős mentalitással rendelkezem ami ehhez a sporthoz szükséges.

Varga Márkó2

Mit gondolsz, jelen állás szerint mire lehettek képesek a bajnokságban?
VARGA MÁRKÓ: Véleményem szerint ezen a szinten erős kerettel rendelkezünk. Nem szoktam előretervezni, mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálok, de mindenesetre éremmel a nyakamba szeretném zárni a szezont.

Koszta Péter 6-7 játékos közül válogathat a védelem megszervezéséhez. Hogy érzed, mennyire kell megharcolnod a kezdőbe kerülésért? Mit gondolsz az edzéseken vagy az edzőmérkőzéseken nyújtott teljesítmények lehetnek inkább meghatározóak ebben?
VARGA MÁRKÓ: Szerintem minden játékos azért edz nap mint nap, mert játszani szeretne és ugyanolyan fontos az edzőmérkőzés és az edzésen nyújtott teljesítmény is. Fizikálisan kellett utolérnem magam, de úgy érzem már jó állapotban vagyok. A kezdőcsapat kijelölése a vezetőedző tiszte, de természetesen mindent megteszek, hogy Koszta Péternek ne okozzon nagy fejtörést a neveztetésem.

IMG_9760Márkó eddig hatból hatszor a kezdő tagja volt

A Putnok-Füzesgyarmat mérkőzés emlékezetes maradhat a számodra, de nem pozitív okból. Egy ütközés után egy nagyon ijesztő fejsérülést szenvedtél és a napot a kórházban zártad. Mély nyomott hagyott benned az a meccs, azok a pillanatok?
VARGA MÁRKÓ: Igen, részemről szerencsétlenül alakult a mérkőzés, az volt az első meccsem a Füzesgyarmat színeiben. Az esetnél hirtelen megijedtem de hála Istennek nem kellett sokat pihennem vele a következő meccsen már fejvédővel vállalni tudtam a játékot és onnantól kezdve minden bajnoki mérkőzést végigjátszottam.

Az eddigi tapasztalatok alapján hogy tetszik a putnoki közeg, ami alapvetően nem ismeretlen a számodra, hisz a KBSC játékosaként volt alkalmad jobban megismerned?
VARGA MÁRKÓ: Igen a csapat nagy részét ismertem már korábban, de pozitívan álltak hozzám a többiek is. Úgy gondolom csapaton belül jó a légkör, az elejétől kezdve nem éreztem azt, hogy új lennék a csapatban. Kimondottan jó a közeg.

jatekosok_2018_varga

VARGA MÁRKÓ ADATLAP

Válasz írása