Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

VÁLLALHATÓ VERESÉG: NEM SOKON MÚLT A BRAVÚR JÁSZBERÉNYBEN

Jászberény-Putnok 2-1

Egy teljesen felforgatott kezdő tizeneggyel, hatalmasat küzdve egyetlen gólon múlt, hogy nem sikerült pontot szereznünk a bajnokságot vezető Jászberény otthonában. A hazaiak korán betaláltak, Süttő Attila büntetőből volt eredményes. Sokáig nem érkezett válasz putnoki részről, a második félidő elején viszont egy szép kontratámadás után megmutattuk, hogy nem csak a védekezésben vagyunk mi jók. Pataki Roland Ádám Ferenc labdáját vezette a hazai tizenhatoson belülre, majd be is lőtte a helyzetét. A mérkőzés 70. percében aztán Szemere Balázs szép, jól eltalált lövése mindent eldöntött, legalábbis a három pont sorsát mindenképpen.


ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Eltiltás miatt Mertse Ábel, sérülés miatt Galambosi Máté, Sándor Bálint, Kismarton Balázs és Takács Tamás nem lehetett ott a csapat keretében. Az új szabályok értelmében akár 23 főt is lehetne nevezni egy mérkőzésre, ám nálunk a 18 fő is necces volt. A múlt heti kezdőből kimaradt Zimányi Ádám, dr. Csirszki Martin, Mertse Ábel és Madarász János. Bekerült: Magyar Máté, Kréti Gergő, Keményffy Máté és Pataki Roland.
DSC_0605“Új” arcokat is láthattunk a mai kezdőben
A Jászberény elleni kezdő tizenegy:
Pápai Krisztián, Horváth Csanád, Mahalek Marcell, Gubacsi Zoltán, Magyar Máté, Budaházi Levente, Kréti Gergő, Keményffy Máté, Sramkó Ronald, Ádám Ferenc, Pataki Roland

Kezdő-Jászberény-Putnok-VÉGE

DSC_0612Zimányi Ádám távollétében Mahalek Marcell volt a csapatkapitány

1. félidő

A kezdő sípszó elhangzása után egyből a lényegre tért a Jászberény és elkezdett bepasszírozni minket a saját térfelünkre. Nem babra ment a játék, a hazai játékosok minden megmozdulásában ott volt az óriási akarat, a gólszerzés lehetőségének megteremtése. Igen ám, de a mi játékosaink sem szoktak megijedni a saját árnyékuktól, magas szintű koncentráció mellett védekeztünk és jól hárítottuk a jászberényi ostromokat. Egészen a 8. percig, amikor is egy lendületes hazai támadás végén Sramkó Ronáld védekezését vélte szabálytalannak a játékvezető és a büntetőpontra mutatott. A korábban több ízben nálunk futballozó Süttő Attila lába nem remegett meg és berúgta a tizenegyest. (1-0)

DSC_0634Bemutatott jó néhány bravúrt Pápai Krisztián

A hazai gól még motiváltabbá tette a jászságiakat, akik szinte fel akartak “falni minket a pályán”, folyamatosan rohamozták a kapunkat lélegzet vételhez sem hagyva minket. Játékosaink viszont csapatként küzdöttek, szervezetten és zártan védekeztek, nem csoda hogy jobbára az ívelgetésekkel próbálkoztak a kék mezesek. Komoly veszélyforrást jelentettek a jászberényi szögletek és pontrúgások, de mindig akadt valaki aki meg tudta akadályozni akár a kapura lövést, akár a helyzetbe kerülést. A védekezésünkre nem lehetett panasz, Pápai Krisztián pedig elképesztő formát mutatott, óriási védéseivel kápráztatta el a közönséget. Na nem mintha ennek annyira örült volna a hazai publikum, de elismerni elismerte a kiváló kapusteljesítményt. A 31. percben Pálinkás Gergő ziccerénél is hatalmasat védett Krisztián, majd az ismétlést is kitornázta valahogy. A játékrész utolsó percéig nyomott minket a hazai gárda, de a hőn áhított második góljuk nem akart megszületni.

DSC_0622Az iramra nem lehetett panasz

2. félidő

A félidei szünet után viszont nagy fordulat állt be a mérkőzésbe. Több kockázatot vállalva elkezdtünk támadni és szemre is olyan tetszetős futballal rukkoltunk elő ami még a jászberényi drukkerek tetszését is elnyerte. Valóban nagyon okosan játszottunk, pontos passzokkal és jó megindulásokkal egyre többször jutottunk el a hazai tizenhatosig. A szép játék önmagában még kevés lett volna az üdvösséghez, ám az 51. percben Ádám Ferenc jól indult meg a behátráló hazai védelemmel szemben, majd a jobb szélre helyezkedő Pataki Rolandhoz továbbított, aki meg sem állt a jászberényi büntetőterületig, egy cselt még meghúzott, majd kilőtte a jobb alsót! Nagyon fifikás, okos gól volt, nagyon meglepte Bonica Sebastiánt. (1-1)

DSC_0706Pataki Rolit ünneplik társai

A szép az volt a történetben, hogy az egyenlítő gólunk után sem tudott ritmust váltani a Jászberény, több, veszélyes támadással riogattuk ellenfelünket, amivel apróbb bizonytalanságot lehetett felfedezni a játékukban. Nem véletlen, hogy az öt cserelehetőségéből kettőt el is lőtt Németh Gyula, László Krisztiánt és Gergely Pétert küldte a pályára az 57. percben. Mi is változtattunk a 63. percben, Fehér Balázs Stefán Bendegúznak adta meg a lehetőséget. Azt meg kell hagyni, hogy a Jászberény támadásai továbbra is erősek voltak, a második félidőben többször próbálkoztak átlövésekkel és persze egy-egy putnoki akció végén az ellentámadások lehetőségével. Pápai Krisztián eszén viszont továbbra sem tudtak túljárni, aki parádés védéseket mutatott be a kapunkban. Gubacsi Zoltánnak is volt pár nagy mentése már az első félidő folyamán is, de a másodikra is tartogatott párat. Sajnos a 70. percben egy hazai pontrúgás után Szemere Balázs lépett fel a labdával a védősorunkig, tolt egyet a labdán majd a tizenhatoson kívülről kiválóan lőtt a hosszúba. Szép lövés, kapusunk számára elérhetetlen volt. (2-1)

A vezetés birtokában láthatóan kissé visszább vett a hazai csapat, jobbára a védekezésre fókuszáltak, de azért Ádám Albert egy jó lövéssel megtornáztatta kapusunkat. Tíz perccel a vége előtt megfogyatkoztunk, de nem a pályán, hanem azon kívül. Fehér Balázs edzőnket előbb sárgával, majd pirossal jutalmazta a játékvezető…

Szanyi Krisztián és Pap Zoltán a berényieknél, Szilágyi Szebasztián pedig putnoki részről szállt játékba az utolsó tíz percre, amely során már világmegváltó játékot nem láthattunk. Mi az utolsókig küzdöttünk, hajtottunk az egyenlítő gólért, felíveltük a labdákat, pontrúgásokból próbálkoztunk, de hiába, ez a hajó elúszott, fel kell szállnunk a jövő hetire…

DSC_0642Gubacsi Zoli nagy mentéseivel a védelem biztos pontja volt

ÖSSZEGZÉS

Vereség után nem szokás egy csapatot dicsérni, főleg nem hazánkban, a 10 millió edző országában, de mi most mégis megtesszük. Mégpedig azért, mert bár kikaptunk, de emelt fővel tettük! Felforgatott kezdővel, hetek óta létszámhiányosan edzve és pályára lépve, a listavezető, otthon 100%-os Jászberény otthonában nagyot futballoztunk és kis szerencsével a pontszerzés is meglehetett volna. Jó volt látni a fiúkat, akik extra motiváltan játszottak, nem hagyták magukat lefocizni, küzdöttek, harcoltak az eredményért és nem akartak még egyszer ugyanabba (az “egri”) folyóba lépni. Annál nagyobb elismerés pedig nem kell, mint az, ha a jászberényi szakmai stáb mellett, a hazai közönség is pozitívan értékeli a vendég csapat teljesítményét.

Száz szónak is egy a vége! Kikaptunk, de nem mindegy hogy, ez egy vállalható vereség, vállalható eredmény, olyan amiből építkezni lehet!

SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!

DSC_0666Csapatmunkából jeles

 EREDMÉNYEK
A bajnokság 12. fordulójában született néhány meglepetés, 4 hazai győzelem mellett, 3 vendég siker és 2 döntetlen eredmény született.
 • a forduló rangadóját a Tiszakécske nyerte az Eger ellen
 • nagy meglepetésre Tiszaújvárosban szerezte meg első győzelmét a Mezőkövesd II.
 • a félidőben még hátrányba volt, aztán bedarálta a Gyöngyöst a Tállya
 • még az edző is pályára lépett Sajóbábonyban, akik be is húzták a meccset
 • bravúros győzelmet ért el a Balassagyarmat Cegléden
 • megosztozott a pontokon a DVTK II. és a Sényő
 • elkapta a Hatvan “grabancát” a Füzesgyarmat
 • nem bírt egymással a Kisvárda II. és a Tiszafüred

12.-forduló-er


TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

Válasz írása