Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

VAJDA ROLAND: EZ A PASSZOLÓS JÁTÉKSZISZTÉMA NEKEM BEJÖN…

Az új igazolásainkat bemutató cikksorozatunk következő vendége a mindössze 19 éves Vajda Roland, aki a Kazincbarcikától érkezett hozzánk kölcsönbe. Nagyon jó képességű, tehetséges játékosról van szó, aki mind játéktudásban, mind a futballhoz való profi hozzáállásával kiemelkedik korosztályából. Sok jó tulajdonságot sorakoztathatunk fel az Ő neve mellé, de ezek közül is szembetűnő a jó cselezőkészsége, bátran vállalja fel az egy az egybeni párharcokat. Erényei közé sorolhatjuk a higgadtságát, azt hogy mentálisan erős, mindig tudja mit miért tesz a pályán és nehezen kizökkenthető. Bármennyire is fiatal jól kezeli azt, hogy meddig menjen el egy támadásnál egyéniben és mikor kell passzolnia, ebből adódóan jó csapatjátékos is. Egyedül talán fizikálisan kellene még erősödnie amiért sokat is tesz. A vele készült interjúból megtudhatják, hogy pontosan mit. Ahhoz viszont kétség nem fér, hogy személyével erősödött a Putnok FC kerete!

Vajda RolandF

Hány éves korodban és hol kezdtél el focizni? A Putnok FC előtt mely csapatoknál fordultál meg?
VAJDA ROLAND: 7 éves koromban kezdtem el a bőrt rúgni. Először a szülővárosomban, Szatmárnémetiben kezdtem el focizni, majd 15 évesen úgy döntöttünk a szüleimmel, hogy szeretnénk magasabb szinten focizni, így hát az egyik ismerősünk felajánlotta nekünk Kecskemétet. 2 évet töltöttem el ott, majd Nyíregyházára kerültem és úgyszintén 2 évet töltöttem ott is. 2018 nyarán kerültem Kazincbarcikára.

vajda_roland2

VAJDA ROLAND ADATLAP

Több poszton is tudsz játszani, de melyikben érzed magad a legjobban és miért?
VAJDA ROLAND: Legjobban a jobb szélső támadó posztot szeretem, hisz bal lábasként befelé tudok cselezni, játszani.
Az őszt az NB2-es Kazincbarcikánál töltötted, de most tavasszal kölcsönben Putnokra kerültél. Elvileg egy osztállyal lejjebb játszol most, ezt visszalépésnek vagy inkább előrelépésnek tekinted?
VAJDA ROLAND: Szerintem előrelépésnek lehet tekinteni, hisz sokkal több játéklehetőséget kapok, mint Kazincbarcikán.
Vajda büntiAz Eger elleni gólunkat, büntetőből Vajda Roland értékesítette
Hogy érzed magad itt Putnokon, mennyire tetszik az itt alkalmazott játékszisztéma, az edzésmunka, a közeg?
VAJDA ROLAND: Elég jól érzem itt magam, jó a közeg, a csapattársaim jófejek. Ez a passzolós játékszisztéma nekem bejön, illetve az edzések is elég jól vannak felépítve.
Sikerrel vettük az első, nem kicsi akadályt a bajnokságban, legyőztük a bajnokságot vezető, otthon eleddig még veretlen Szolnokot. Szerinted a játék mely elemében voltunk mi jobbak és mivel nyertük meg a mérkőzést?
VAJDA ROLAND: Nagyon stabil volt a védekezésünk, az első félidőben apró hibákkal játszottunk, de sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset.
DSC_0644Első putnoki tétmérkőzésén kezdőként lépett pályára
Nagy hangsúlyt fektetsz a helyes táplálkozásra. Miért tartod ezt fontosnak és hogyan állítod össze az étrendedet?
VAJDA ROLAND: Szeretnék minél többet fejlődni, erősödni, ezeket a dolgokat helyes táplálkozás nélkül szerintem nem lehet megoldani.
Az eddigiek alapján úgy láttam kicsit zárkózottabb típusú játékos, úgymond „magányos farkas” vagy a csapaton belül. Ez annak köszönhető, hogy sok embert nem ismertél a csapatból vagy egyszerűen csak ilyen típusú ember vagy?
VAJDA ROLAND: Rám nem jellemző a “magányos farkas” kifejezés, szerintem még szükségem van egy kis időre, hogy mindenkit jobban megismerjek.

DSC_0186

 

Válasz írása