Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ÜRES LELÁTÓK MELLETT KÜZDHETÜNK MEG AZ ÉLLOVASSAL

A BAJNOKI CÍMRE PÁLYÁZÓ LÁTOGAT HOZZÁNK

Az NBIII-as labdarúgó bajnokság a 19. fordulójához érkezett ezen a hétvégén. Normál esetben ez lenne a 2020-as év utolsó köre, de az idei versenykiírás úgy rendelkezik, hogy a tavaszi első két fordulót még ebben az évben le kell játszani. Ennek köszönhető, hogy a jövő vasárnap és rá egy hétre még játszanunk kell. A sorsolás úgy hozta, hogy a 19. fordulóban a tavaly még a másodosztályban szereplő Tiszakécskével meccselünk.

Putnok - Tiszakécske2

A koronavírus járvány miatt a mérkőzés zárt kapus lesz, a szurkolók támogatására vasárnap sajnos nem számíthatunk.


ÜTŐS ELLENFÉLLEL NÉZHETÜNK FARKASSZEMET

A Keleti csoport egyik legerősebb, a tabellára nézve nyugodtan mondhatjuk a legerősebb ellenfelével találkozunk vasárnap. A Tiszakécske eddigi eredménysora több mint meggyőző. A bajnokság első négy mérkőzését megnyerték, aztán kicsit megtorpantak. Az 5. fordulóban nagy meglepetésre elveszítették a Jászberény elleni hazai rangadót (1-2), majd a DVTK II. vendégeként ikszeltek. Ezt követően zsinórban tízszer nyertek, de a BVSC-vel nem bírtak, a fővárosiak 3-1-re legyőzték őket. Azóta csak egy meccsük lett volna, a Sényő elleni derbi, amit végül a pályán kívül nyertek meg (3-0), miután a szabolcsiak nem tudtak kiállni, a Tiszakécske pedig nem ment bele a halasztásba. Ilyen előzetes után, két hetes pihenő után érkeznek majd holnap hozzánk és a szándékuk nyilvánvaló, a szezonbeli 16. győzelem megszerzése.

120304562_3336887573031173_81233986908478838_oFotó forrása: facebook.com/dunaaszfalttvse.hu

CSAK EGYSZER TUDNÁNK KÉT MÁSODIK FÉLIDŐT JÁTSZANI

Az utóbbi időben már-már tendencia, hogy a második félidőben rendre jobb focit mutatunk be mint az elsőben. Sajnos több esetben ekkor már hátrányban is voltunk, ami tovább nehezíttette helyzetünket. Ha egyszer sikerülne  úgy kezdenünk egy mérkőzést és úgy játszanunk mintha az a második lenne, könnyen lehet, hogy az pontokban is megmutatkozhatna. Az biztos, hogy győzelmi kényszerben nem mi fogunk játszani holnap, hanem a Tiszakécske. A bajnoki címért és a feljutásért küzdő listavezető nem veszíthet pontokat miután legnagyobb riválisa, a Jászberény mindössze két pont lemaradással követi őket.

Lehet, hogy pont az lehet a mi esélyünk, hogy különösebb teher nélkül, kicsit felszabadultan játszhatunk és ha az ellenfél túlságosan beszorít minket, kontrákból jók lehetünk ellenük. A jó helyzetkihasználásra viszont szükség lesz, nem valószínű, hogy dúskálni fogunk a lehetőségekben. Az is várható, hogy nagy nyomás lesz a védelmünkön, így kulcsszerepe lesz a mentális összeszedettségnek, a megfelelő koncentrációnak. Több alkalommal bebizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk jól játszani a legnevesebb riválisok ellen is, gondoljunk csak a Jászberény otthonában nyújtott produkcióra. Egy olyannal vasárnap is elégedettek lennénk…

DSC_0017A jövő héten visszatérhet a csapatkapitány?

Betegünk szerencsére továbbra sincs, ami kész csodaszámba megy a jelen vírushelyzetben. Sérültjeink még bőven vannak, Takács Tamás és Lakatos Miklós már a csapattal edz, Mertse Ábel pedig a jövő héten héten csatlakozhat. Megsérült viszont Kréti Gergő a pénteki edzésen, akinek az állapotáról csak az orvosi vizsgálat után tudhatunk többet. Zimányi Ádám vasárnap letudja a három mérkőzéses eltiltását, így ha a sérülése engedi jövő héten akár vissza is térhet.


JÁTÉKVEZETÉS

Játékvezető

Csapatunk vasárnapi mérkőzését Sándor Csaba vezeti, segítői Sztányi Tibor és Benkő Róbert lesznek.

19. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA

Kevés esély volt rá, de a klasszikus értelemben vett utolsó őszi forduló teljes lehet. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy mind a 10 találkozót le tudják játszani. Első ránézésre nehéz megtippelni, hogy ki nyerheti a BVSC – Tiszafüred vagy épp a Sényő – Balassagyarmat összecsapását. Papírforma szerint a 2. Jászberény hazai pályán elkaphatja a kis Lokit, a Cegléd viszont megszenvedhet a Tállya vendégeként…

19. forduló

Válasz írása