Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

TISZAÚJVÁROS-PUTNOK: KI NYERI A MEGYEI RANGADÓT?

Nem a legjobb érzésekkel ugyan, de belevágott a heti munkába a Putnok FC csapata, hisz máris előttünk van egy újabb bajnoki, egy megyei rangadó, a Tiszaújváros elleni derbi, amit ráadásul idegenben játszunk.

A múlt héten Jászberényben 4-0-ás, demoralizáló vereséget szenvedett a csapat. A szezonban talán ellenük játszottunk a legrosszabbul, ők pedig annál jóval jobb alakulat, hogy ne használták volna ki a megingásainkat, hibáinkat.

KEMÉNY MECCS
A sebeink nyalogatására viszont nincs idő, nem is lenne helyénvaló, sokkal inkább előre kell tekinteni és a vasárnapra koncentrálni. Bár tipikus közhely, de nem tudunk mást mondani, nem vár ránk könnyű mérkőzés Tiszaújvárosban sem. A Gerliczki-legénységel az elmúlt két szezonban is alaposan megküzdöttünk, egyik bajnoki sem volt egyszerű történet még ha jobbára mi kerültünk ki győztesen ezek közül. Tudjuk, hogy a Tiszaújváros egy masszív, jól megszervezett csapat, akik taktikailag is sokszor kerülnek az ellenfelei fölé. A nyáron jól erősítettek, így mindenféle „udvarlás” nélkül mondhatjuk a Keleti csoport top csapatai közé tartozik. A szezon előtti bajnoki főpróbát épp velük játszottuk és megtapasztalhattuk, ellenük nem elég a mezőnyben jól játszani, ha az életveszélyes pontrúgásaikra nem figyelünk oda, simán ki lehet kapni tőlük. Július végén egyébként három ilyenből kaptunk gólt és nyerték meg a felkészülési mérkőzést 3-0-ra.

IMG_3190

CSAPATJÁTÉKRA LESZ SZÜKSÉG
Ami minket illet, tudjuk,hogy kiváló képességű labdarúgók alkotják a keretünket, amit a pályán mutatott dominanciánkból, a játékunkból jól leszűrhető, a gond csupán az, hogy ezt nem mindig csapatként produkálni. Amikor működik a csapatjáték és mindenki alárendeli az egyéni képességeit ennek, akkor túlzás nélkül mondhatjuk játszi könnyedséggel képesek vagyunk lefocizni bárkit. Ha nem funkcionálunk csapatként, a játék átmegy egyénieskedésbe, többen is egyedül akarják megoldani a gólszerzés problémáját, cipeljük a labdát addig amíg el nem veszik.

A lényeg a lényeg, vasárnap CSAPATJÁTÉKRA lesz szükség, egyedül ezzel lehetünk képesek győzni Tiszaújvárosban és bármennyire jó az ellenfél, csapatjátékkal győzelmi esélyekkel lépünk pályára ellenük.

FORMABONTÓ
A Tiszaújváros a Keleti csoport egyik legjobb formában lévő együttese jelenleg, hisz legutóbbi négy mérkőzésükből három alkalommal győztek. Egy hete Salgótarjánban K.O-val nyertek, 6-0-ra verték a gyengélkedő nógrádiakat.

A Putnok a 7-8. fordulóban egyaránt győztesen hagyta el a pályát, Sajóbábonyban és hazai pályán a Salgótarján ellen is 3-1-re nyertünk, aztán jött a Jászberény…

PONTVADÁSZAT
A bajnoki tabellán a Tiszaújváros a 6., mi a 9. helyen állunk, de a két gárda között mindössze egy pont van. A pontvadászat egyébként nagyon szoros, kilenc forduló után két egységre vagyunk az 5. helyezettől és 7 pontra az élmenő Sényőtől.

SÍPMESTER
A vasárnapi találkozó játékvezetője Kovács Imre, asszisztensei Farkas Dávid és Kurinka Béla lesznek.

Szokásunknak megfelelően a holnapi mérkőzésről online közvetítéssel jelentkezünk!

Tiszaújváros-Putnok2


A 10. forduló teljes programja:

Mérkőzések 10

 

 

 

Válasz írása