Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

TIMKÓ ISTVÁN: ÚGY ÉRZEM JÓ DÖNTÉST HOZTAM

A téli átigazolásainkat bemutató cikksorozatunk folytatásaként egy olyan fiatal játékossal ismerkedhetünk meg jobban, akit elsőként igazoltunk a tél folyamán. Tettre kész és sokoldalú futballistát ismerhettünk meg a személyében. Az edzőmeccseken kapott játéklehetőségekkel jól sáfárkodott és bizonyította a szakmai stáb felé, érdemes volt leigazolni. Látszik, hogy képzett, tehetséges játékos, akire hosszú távon is lehet építeni. A súlyos sérülése után időre volt szüksége ahhoz, hogy fizikálisan és játékban is felvegye a ritmust, de a szezonkezdésre úgy néz ki sikerült neki. Előnye, hogy a védekezésben és a támadásvezetésekben is lehet rá számítani, előre kell lépnie viszont az önbizalom terén, jobban kell hinnie saját magában…

Timkó IstvánF

Lényegében Te voltál a Putnok FC téli első igazolása és valljuk be sokat nem gondolkodtál azon, hogy városunkba szerződj pedig voltak más „kérőid” is. Miért pont a Putnok?
TIMKÓ ISTVÁN: Ez így igaz. Számos korábbi csapattársam és ismerősöm játszik/játszott itt, mindenkitől csak jót hallottam az itteni körülményekről és társaságról, így egyszerű volt a döntés.
Az elmúlt pár hét téged igazol? Jó döntést hoztál?
TIMKÓ ISTVÁN: Úgy érzem jó döntést hoztam, jól érzem magam a csapatnál, igyekszem úgy teljesíteni, hogy a vezetők is így gondolják majd és tudjak segíteni a csapatnak.

Timkó István1

Elég hosszú időszakot ki kellett hagynod egy súlyos sérülés miatt. Mikor és mi történt pontosan? Most már 100%-os vagy?
TIMKÓ ISTVÁN: Igen, sajnos, diósgyőri pályafutásom végeztével Felsőzsolcára igazoltam, ahol egy kupameccsen 2017. nyár végén elszakadt a keresztszalagom, amit néhány hónap elteltével meg is operáltak. A műtét jól sikerült, most már ki merem jelenteni hogy 100%-os vagyok.
Hol futballoztál legutóbb? Melyik poszton játszol a legszívesebben illetve hol vagy még bevethető?
TIMKÓ ISTVÁN: Ahogy már említettem Diósgyőrben nevelkedtem, ezt követően volt egy pár hónapos felsőzsolcai kitérőm. A középpálya bármely részén szívesen játszom, de védő pozícióban is bevethető vagyok.

Timkó István2

Korosztályos válogatott játékosnak mondhatod magad, többek között Koszta Márkkal egy csapatban játszottál. Mikor volt pontosan ez? Vannak esetleg emlékezetes pillanatok, eredmények, amire szívesen emlékszel vissza abból az időből?
TIMKÓ ISTVÁN: Igen, volt szerencsém magamra ölteni a válogatott mezt. Ha jól emlékszem az U14-es válogatottba kaptam elsőként meghívót, majd az ezt követő években az U18-as korosztályig. Szép emlék és amire szívesen emlékszem, hogy 2012-ben egy U16-os tornán szerepeltünk Moldovában, amit sikerült megnyernünk, többek között a román válogatottat megelőzve.

 

timko_istvan

TIMKÓ ISTVÁN ADATLAP

 

A beilleszkedéssel sok gondod nem volt, hisz ahogy mondtad is diósgyőri nevelésű játékos vagy. Hogyan fogadtak a többiek?
TIMKÓ ISTVÁN: A csapattársak egytől egyig szimpatikusak voltak és úgy gondolom jól fogadtak, hamar megtaláltuk a közös hangot. Nagy részüket már ismertem a fent említett okból, így valóban nem volt gond a beilleszkedéssel.
Szerinted mi az oka annak, hogy a Putnok FC lassan 70-80%-a a DVTK-nál kezdte a pályafutását?
TIMKÓ ISTVÁN: Borsod és környékén azt gondolom, hogy a Putnok FC az egyik legmeghatározóbb és legkiegyensúlyozottabb klub, úgy hiszem ez a miértje annak, hogy sok diósgyőri nevelésű játékos itt folytatja pályafutását.

DSC_0298

Egy kivételtől eltekintve minden edzőmérkőzésen szerepet kaptál. Mennyire érezted magad komfortosan a pályán az adott poszton? Melyik meccsen játszottál úgy, amivel Te magad elégedett vagy és miért?
TIMKÓ ISTVÁN: Igen, minden mérkőzésen kaptam játéklehetőséget Peti bától, és próbáltam minden mérkőzésen a legjobbat nyújtani. Ha választani kellene, az utolsó két edzőmeccset mondanám, talán ezeken a mérkőzéseken éreztem magam a legkomfortosabban a pályán mind középpályásként, mind belső védőként.
 Egyed Balázs3Timkó István: “Ne mutogass Balázs… meg fognak ismerni a Putnok szurkolók…”

Válasz írása