Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

TÁMADTUNK, TÁMADTUNK MÉGIS KIKAPTUNK

Vereséget szenvedett a csapatunk Füzesgyarmaton, ráadásul a nehezebben emészthető fajtából…. Úgy sem jó, de jobb kikapni, ha pocsékul játszunk, ma viszont nem ebben keresendő a vereség oka. A korán bekapott gól sem fogott meg minket, folyamatosan birtokoltuk a labdát és építgettük a támadásainkat, az más kérdés hogy ez eredményességgel nem párosult. A második félidő is így telt, aztán kaptunk egy tizenegyest, kihagytuk és onnan lefocizott minket a Füzesgyarmat. A végét már mindenki tudja…

Füzesgyarmat-Putnok2


TÁVOLLÉVŐK

Eltiltottunk az előző héthez hasonlóan Füzesgyarmaton sem volt, a sérültek száma viszont egyről kettőre növekedett. A maródiak listájára Mahalek Marcell mellett egy másik belső védőnk, az egyre jobb formába lendülő Nyisalovits Donát is felkerült. Ők ketten sajnos a keret közelébe sem fértek emiatt. Bízunk a mielőbbi felépülésükben.

A KEZDŐ TIZENEGY

Nyisalovits Donát kiválásával Csicsvári Milán került vissza az eredeti, belső védő pozíciójába. Mint tudjuk az előző két bajnokin Milánt védekező középpályásként vetette be Koszta mester. Az Ő posztját Zimányi Ádám vette át, míg a múlt héten csereként pályára lépő Madarász János visszakerült a kezdőbe, a bal szélre. A többi poszton változást nem eszközölt a Putnok edzője.

IMG_0889

Kezd+Ĺ-14-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Nem estek egymásnak a csapatok a kezdő sípszó elhangzása után, a Füzesgyarmat játékosai nyugodtan járatták a labdát, amit mi próbáltunk elvenni tőlük. Tudtuk, hogy a magas játékosaik révén pontrúgásokból erős a Füzesgyarmat, épp ezért nem örültünk amikor a 3. percben a tizenhatosunktól pár méterre, az oldalvonal mellől szabit rúghatott az ellenfél. Pontos volt a beívelés, a csúsztatás nem különben, szerencsére a hosszú oldalon nem érte el egyik hazai játékos sem.

A 7. percben teljesen váratlanul kaptunk egy gólt, a jobb oldalon helyezkedtünk rosszul, a létszámfölényt jól használta ki a Gyarmat, Székely Dávid futott el, a középre adásra pedig jó ütemben érkezett Pölöskei Péter és két védőnk között a hálóba juttatta a labdát. (1-0)

A vezetés tudatában a hazaiak szépen visszazártak, felkínálták a területet, mi pedig kőműves módjára elkezdhettük a bontakozást és a kibontakozást. Egyrészt a Füzesgyarmat védőfalának a megbontását, másrészt vártuk hogyan bontakoznak ki a támadásaink a nagy labdabirtoklásból. Annyira érezhető volt az erő és az akarat a fiúkon, hogy egy percre sem fordult meg a fejünkben, hogy nem tudjuk bevenni a kapujukat.

IMG_0924

Folyamatosan támadtunk, megvoltak az elfutások, keresztlabdák, a gólszerzés érdekében a támadójátékunk teljes arzenálját bevetettük, de a piros mezesek ugyanezt megtették a védekezés terén. A legnagyobb veszélyt az erősen felpasszolt labdák, a szélről érkező beadások jelentették a részünkről, de valahogy mindig pont annyival maradtunk le vagy annyival nem értük el a labdát amennyi hiányzott. A legnagyobb lehetőség a 38. percben maradt ki. Marius elfutása után Katona Bence kapta meg tőle a labdát, élesen középre adta, Bene Attilához el is jutott, de nem találta el sajnos.

A hazaiak egy-egy pontrúgást leszámítva veszélyt nem jelentettek a kapunkra. A félidő krónikájához tartozik, hogy a 33. percben Raducu Sorint sérülés miatt le kellett cserélni és Nagy Tibor állt be a helyére. 

IMG_0896

II. FÉLIDŐ

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Továbbra is mi diktáltuk a tempót, amire még rá is tettünk egy lapáttal. A gond még mindig az volt, hogy az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A játékrész elején Marius varázsolhatott, pár percen belül háromszor került lövőhelyzetbe, gól viszont egyikből sem született.

A másik oldalon Székely Dávid jelentette a legnagyobb veszélyt, egyszerűen nem vagy csak nagy nehézségek árán tudtuk őt megállítani. Mindennek köszönhetően pedig lövésig és remekbe szabott passzokig is eljutott a gyarmatiak támadója.

A 63. percben Katona Bence jól találta meg Madarász Jánost a bal szélen, aki egy az egyben megverte emberét, aki felrúgta, tizenegyest kaptunk. Az ítéletet Süttő Attila hajtotta végre, de nem jól, Fildan hárította a büntetőjét. 

IMG_0931

Miután Prasler Thomas éles szögből rábikázta a labdát a kapunkra (fölé lőtte) lecserélte az edzője és Kinczel Ervin állt a helyére. 

A 71. percben a Füzesgyarmat kettőre növelte az előnyét. A bal szélen játszottak ki minket, közbeavatkozni, szerelni nem tudtunk, mint ahogy a beadást sem sikerült megakadályozni, hiába küzdött érte Madarász János is. Az egész meccsen jól játszó Székely Dávid pedig lecsapott a lecsorgóra és bevágta a bal alsóba. (2-0)

IMG_0908

Innen indult az erezd el a hajam. Szétcsúsztunk finoman szólva, a Füzesgyarmat pedig kihasználta az “erőtlenségünket”, a zavarodottságunkat. A középpályánkon átrobogtak, a defenzív játékukat offenzívra cserélték és gyors játékosaik révén nehéz helyzetbe hozták védőinket. 

Koszta Péter előbb kettős cserét hajtott végre, Süttő Attila és Madarász János helyére Bodnár Dominikot és Mezőssy Leventét hozta be a 73. percben, majd öt perccel később Zimányi Ádámnak szavazott pihenőt és Illés Richárdot küldte be.

A 76. percben még mi rendeztünk tűzijátékot, Mezőssy Levente tisztán lőhetett, de blokkolták, majd az ismétlésnél Marius lövésébe léptek bele. Egy perccel később pedig Fülöp Gergő bravúrjaira volt szükség, Pölöskei Péter távoli lövését szedte ki a bal felsőből, majd egy bal oldali beadásba piszkált bele.

A 89. percben aztán minden eldőlt, a fellazult védelmünket kijátszották a füzesgyarmatiak, Kis Szabolcs pedig pontosan célzott és a jobb felsőbe lőtt. (3-0)

Még egy időhúzó csere, a harmadik gól szerzője hagyta el a játékteret, Kis Szabolcsot Szilágyi Márió váltotta.

A három perc hosszabbítás hamar lepörgött, talán jobb is. Kikaptunk 3-0-ra….

IMG_0936

ÖSSZEGZÉS

Nem egyszerű történet ez a labdarúgás, mint ahogy a legtöbb sport sem az. Sokszor nüanszokon múlik egy-egy mérkőzés végkimenetele. Korán gólt kaptunk, de onnan végig mi irányítottuk a meccset, minden szervezettsége, visszazárása ellenére sikerült is megbontani a hazai védelmet, de a góllövés ma nem ment.

A kulcsmomentum minden bizonnyal a büntető kihagyása volt, ha abból betalálunk talán minden másképp lett volna. De nem találtunk be és semmi nem lett másképp. Egyedül az, hogy az ellenfél az utolsó húsz percben elővette a támadófociját és a megroppantott csapatunkat tovább ropogtatta, újabb két góllal terhelte a hálónkat és megevett minket vacsorára. Jóízűen, boldogan és egész biztos nem is fogjuk “megülni a gyomrukat”.

Erről szól a foci, ma nem mi nevettünk a végén, legközelebb talán mi fogunk….

3-0JTABELLA
 
A 14. forduló után maradtunk ott ahol voltunk, ahol hetek óta tanyázunk, a 6. helyen. A forduló eredményeinek tükrében több helyet is előreléphettünk volna egy esetleges győzelemmel, de így sem vagyunk rossz pozícióban az őszi végjáték előtt.
Győzött a Szolnok, rangadót nyert az ESMTK a Jászberény ellenében, a legyőzőnk, a Füzesgyarmat pedig előre lépett a tabella 3. helyére. A szabolcsi derbin a Sényő-Nyírbátor meccsén pontosztozkodás történt, mögénk pedig a DEAC zárkózott a Sajóbábony legyőzésével.
A 14. FORDULÓ EREDMÉNYEI
 45864735_352419128860595_3849149072199909376_n

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

Végre szombat!!!! A nemzeti válogatott mérkőzése miatt nem lehet jövő vasárnap bajnoki találkozót rendezni, ezért ez egyszer szombaton játszanak az NB3-as csapatok. A mi ellenfelünk a klasszikus értelemben utolsó őszi meccsünkön az Eger lesz. /A november 25-ig, Debrecen elleni bajnoki már tavaszról van előrehozva./

PUTNOK FC – EGER SE
Időpont: 2018. NOVEMBER 17. SZOMBAT 13:00
Helyszín: Várady Béla Sportközpont

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
45488589_2192122367716617_7951523154109661184_n
TÁMOGATÓNK: A HAMI SHOP – DOBÁK BALÁZS

szlogen

Válasz írása