Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

SZEZONÉRTÉKELŐ: VISSZATEKINTŐ AZ ŐSZI IDÉNYRE

Három héttel ezelőtt fejeződött be a 2018/19-es NB3-as bajnokság őszi idénye, így éppen itt az ideje, hogy visszatekintsünk mi minden történt az elmúlt fél évben a Putnok FC háza táján.

Az utóbbi évek legnagyobb változásán ment át a csapat kerete a nyáron, 10 új játékos érkezett, 9 labdarúgó távozott Putnokról. Hogy ennek (is) köszönhetően vagy nem, de döcögősen indult a bajnokság számunkra, aztán szép lassan lendületbe jött a csapat. A következőkben elevenítsük fel csapatunk 16 őszi bajnokiját.

A bajnokságot Debrecenben nyitottuk, ahol egy nagyon agilis csapattal találkoztunk. A találkozó nagy részét mi irányítottuk, viszont a gólokat a hazaiak szerezték egy-egy kontratámadás végén. A Putnok mindkét DEAC gólra tudott válaszolni még a szünet előtt. A gólzáporos első játékrész után senki nem gondolta volna, hogy a második félidőben az eredmény már nem változik.
Eredménymutató: Összességében elégedettek lehettünk az egy ponttal.
DEBRECENI EAC – PUTNOK FC 2-2 (2-2)
Gólszerzőink: Kemény Tamás, Bene Attila

IMG_9447

Talán egyetlen meccsen sem dolgoztunk ki annyi helyzetet az ősz folyamán, mint a Szolnok ellenében, de a helyzetkihasználásunk nagyon nem működött. Egészen a 80. percig kellett várni, amikor végre megtört a jég és nem nagy góllal, de előnybe kerültünk. Túl sokáig nem tartott az örömünk, a Szolnok gyakorlatilag a következő támadásából egyenlíteni tudott. Sokkot pedig akkor kaptunk, amikor a hosszabbításban egy vendég kontrából a vezetést és a győzelmet is megszerezték a jászságiak.
Eredménymutató: Ezen a meccsen totálisan nekünk állt a zászló, a szolnokiak valószínűleg még mindig azon gondolkoznak, hogy húzták be.
PUTNOK FC – SZOLNOKI MÁV FC 1-2 (0-0)
Gólszerzőnk: Bene Attila

IMG_9649

A diósgyőri ifjú titánok ellen egyáltalán nem fogtunk ki jó napot, a fölényünk ugyan megvolt, de hiányzott valami plusz és a kreativitás is a játékunkból. Bizonytalanok voltunk, nem tudtuk hozni az első két meccsen mutatott jó teljesítményt. A gól nélküli első játékrészt egy rosszabb második követte, a hajrára a DVTK játékosok meg is érezték a vér szagát, két nagy helyzetet is elpuskáztak. A labdarúgás törvényszerűsége pedig büntetett, egy Diósgyőr nevelésű, de Putnokon játszó fiatalember lesipuskás góljával megszereztük szezonbeli első győzelmünket.
Eredménymutató: A szerencse mellénk állt, döntetlen szagú meccsen értékes győzelem.
DVTK II. – PUTNOK FC 0-1 (0-0)
Gólszerzőnk: Mahalek Marcell

IMG_9741

Három éve próbálkozunk a Keleti csoport idei egyetlen fővárosi csapatának legyőzésével, ám csak nem akar sikerülni. Az ESMTK-t fogadtuk a bajnokság negyedik fordulójában és ezúttal (is) bíztunk abban, hogy végre elkapjuk a frakkjukat. A mezőnyben abszolút partiban voltunk velük, sőt az első félidőben inkább a mi akaratunk érvényesült. A szünetet követően ahogy az lenni szokott vezetést szerzett a Pesterzsébet, de a 64. percben mi is betaláltunk. Bő tíz perccel a vége előtt kicsit lazára vettük a figurát, nem figyeltünk eléggé és nem szabadítottunk fel a tizenhatosunkon belül, a Liza pedig ismét előnybe került. Innen már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.
Eredménymutató: Akár nyerhettünk is volna, de megint mi történt? Mi játszottunk az ESMTK pedig győzött….
PUTNOK FC – ESMTK 1-2 (0-0)
Gólszerzőnk: Kemény Tamás

IMG_9807

Szívesen utaztunk az ötödik fordulós ellenfelünk otthonába, Cigándra ahol az előző bajnokságban is magabiztos győzelmet arattunk. Egy korai fejes góllal jól megalapoztuk a saját hangulatunkat, de megnyugodni csak a fordulás után tudtunk, amikor újabb góllal terheltük a hazaiak kapuját. Aztán annyira belejöttünk a gólgyártásba, hogy öröm volt nézni. A csereként beálló Katona Bence például kettőt is lőtt, sőt akár mesterhármast is szerezhetett volna sérüléséből visszatérve. A legvégén még a Cigánd is besegített egy öngóllal, így kiütéses győzelemmel térhettünk haza.
Eredménymutató: Kiváló teljesítmény, jó helyzetkihasználás, sose lássunk rosszabb putnoki győzelmet. 🙂
CIGÁND SE – PUTNOK FC 0-5 (0-1)
Gólszerzőink: Czető Márk, Kemény Tamás, Katona Bence (2), Répási Regő (öngól)

IMG_9932

Cseppet már izgultunk az újabb hazai mérkőzésünk kapcsán, mert a Várady Béla Sportközpontban még nem nyertünk a szezonban. Az ellenfél pedig a mindig mindenkire veszélyes Tállya volt, akiket jól ismerünk, mégis meg tudnak minket lepni. Azt a meglepit most is kihagytuk volna, amit Lippai Ákos varrt be a kapunkba egy jól eltalált szabadrúgásból már az 5. percben… Nyilván nem esett jól a korai vendéggól, de nem roskadtunk össze ettől, hisz 85 perc még hátra volt. Végig domináltunk a meccsen, mondhatjuk jól játszottunk, csak nem eredményesen. A Tállya viszont egy nagy védelmi hibánkat kihasználva eldöntötte a három pont sorsát, amihez azon a napon közel sem tudtunk kerülni.
Eredménymutató: Segítettünk az ellenfélnek, hogy meg tudjon minket verni. Egyrészt védelmi hibákkal, másrészt hogy mi nem szereztünk gólt.
PUTNOK FC – TÁLLYA KSE 0-2 (0-1)

IMG_0100

Kicsit húztuk a szánk szélét a 7. forduló előtt, a bábonyi katlanban, a nem feltétlenül ideális pályakörülmények mellett kellemetlen ellenfél várt ránk, akik a pontjaik nagy részét otthon szorgoskodják össze. Ezért is volt megnyugtató, hogy a 21. percben nem ők, hanem mi szereztük meg a vezetést. Jól is ment minden, kontrolláltuk a meccset, aztán jött a 41. perc és a korábban Putnokon is futballozó Balogh Dénes hatalmas bombagólt lőtt, de akkorát, hogy a labda varázslatos módon a “átment” a kelleténél lyukasabb hálón. Egy darabig néztünk ki a fejünkből, hogy a kapu mögött pattogó labda hogyan került oda. A játékvezető és a játékos viszont jól látták, az a gól tényleg gól… A második félidőben aztán bedaráltuk az ellenfelet, egy fejessel, majd a 90. percben egy ellentámadásból is betaláltunk, így minden jó lett, hogy jó lett a vége.
Eredménymutató: Fogjuk rá, hogy hoztuk a kötelezőt, pontosabban az elvártat.
SAJÓBÁBONY VSE – PUTNOK FC 1-3 (1-1)
Gólszerzőink: Mahalek Marcell, Katona Bence, Dan-Marius Constantinescu

IMG_0184

Az ezer sebből vérző és nem a legerősebb játékosállománnyal rendelkező Salgótarjánt fogadtuk a 8. fordulóban azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ők lesznek azok akiket hazai környezetben győzünk le. A korábban számos jó eredményt felvonultató nógrádiak az előzetes várakozásokhoz képest lényegesen nagyobb ellenállást tanúsítottak, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy megállítsanak minket. Igaz, hogy a három gólunkból kettőt büntetőből szereztünk (kaptunk egy harmadik tizenegyest is, de azt kihagytuk), de ez semmit nem von le a teljesítményünkből, amivel elégedettek lehettünk. A végén azért a mi védelmünk is kihagyott és két nagy helyzetéből egyet értékesíteni is tudott a Salgótarján.
Eredménymutató: A lényeg a lényeg, itt a három pont, lélekemelő, rászolgált hazai siker.
PUTNOK FC – SALGÓTARJÁNI BTC 3-1 (2-0)
Gólszerzőink: Süttő Attila (2), Dan-Marius Constantinescu

IMG_0520

Valljuk meg, nem szeretünk Gyöngyösre menni, ott valahogy sosem tudunk jól játszani… Ráadásul most nem is a Gyöngyössel, hanem a hazai mérkőzéseit ott játszó, a bajnoki címre áhítozó Jászberény volt az ellenfél. Arany László együttese kicsit megvezetett minket a találkozón, hisz a “hazai” pálya ellenére felkínálták nekünk a területet, ők pedig kontrákra rendezkedtek be. A mi csapatunk pedig tele van, kiváló képességű, támadni imádó játékosokkal, akik élvezték, hogy többet birtokoljuk a labdát, jobbára mi irányítunk. Csak azzal nem számoltunk, hogy a labdavesztéseinkre pályázó, a hibáinkat könyörtelenül kihasználó Jászberény pont ezt szerette volna elérni. A számításuk bejött, mi támadtunk, ők pedig lőtték a gólokat, nem is keveset, nagyon sokat… és lehetett volna még több is…
Eredménymutató: Gyorsan felejtős, csatavesztős sima zakó, igazság szerint a 0 pontnál többet nem is érdemeltünk volna azért a teljesítményért.
JÁSZBERÉNYI FC – PUTNOK FC 4-0 (2-0)

IMG_0648

Mióta a Kazincbarcika egy osztállyal feljebb játszik kétség kívül a Tiszaújváros lépett elő első számú megyei riválisunknak, egymás ellen mi is, ők is, a szurkolók is hatványozottabban készülnek és apait-anyait beleadnak. A nagyon kiegyensúlyozott párharcokból az utóbbi időkben rendre mi kerülünk ki győztesen, de nem lehetett tudni, hogy a jászberényi nagy arányú vereség milyen nyomokat hagyott a fiúkban. Nos jól, szervezetten játszottunk, Koszta Péter jól taktikázott, Csirszki Martin pedig alighanem élete eddigi legszebb gólját lőtte, így a félidőben mi vezettünk. Fél órával a vége előtt egy, a Fülöp Gergő védéséből felpattanó labda bepasszírozásával egyenlített a Tiszaújváros, elintézve, hogy a vége hatalmas ki-ki meccs legyen. Az is volt, volt ott minden, mint a búcsúban, aztán a legvégén, egy utolsó szabadrúgás, egy utolsó lágy ívelés Süttő Attilától és egy utolsó gólszerzési lehetőség Bene Attilától, amit befejelt a hálóba!!!!! A 93. percben szerzett fejessel nyertünk, ugye nem kell mondani mekkora örömködés volt….
Eredménymutató: Fantasztikus győzelem a csoport egyik legjobb csapata otthonában. Az iksz reálisabb lett volna, de nyertünk és nagyon örültünk neki.
TERMÁLFÜRDŐ FC TISZAÚJVÁROS – PUTNOK FC 1-2 (0-1)
Gólszerzőink: Csirszki Martin, Bene Attila

T-P

A mindenféle pályán kívüli gondokkal küzdő Nyírbátort vasárnap 11 órától fogadtuk és mivel hazai pályán az idén ez volt a módi, rezzenéstelen arckifejezéssel vettük tudomásul, hogy nem mi, hanem a vendégek szereztek vezetést nagyon korán. Aztán futottunk az eredmény után annak tudatában, hogy a Nyírbátor gyors támadói épp arra várnak, hogy kellően kinyíljunk. Voltak is lehetőségeik ezekből, de újabb gól nem született. Ami nekik nem, nekünk összejött, ráadásul még a félidei szünet előtt sikerült egyenlítenünk. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy begyűjtjük a három pontot, csak az ellenfélnek nem szólt senki erről, így hiába tettünk meg mindent, ez a találkozó bizony eldöntetlen maradt.
Eredménymutató: Ezt dobta a gép, volt ebben több is, kevesebb is, az egy pont is pont.
PUTNOK FC – NYÍRBÁTORI FC 1-1 (1-1)
Gólszerzőnk: Madarász János

IMG_3296jó

A hazai pályán még veretlen és a legjobb újonc címére rászolgáló Sényő otthonába látogattunk a 12. fordulóban. A feladvány elsőre nem tűnt könnyűnek, de mégis könnyedén megoldották a putnoki fiúk. Megkockáztatható, hogy az őszi szezon eddigi legjobb első félidejét produkálta a Putnok FC Sényőn, úgy játszottunk ahogy a nagykönyvben meg van írva. A szabolcsi közönség értetlenkedve nézett, hogy mi történt a csapatukkal, akik alapvetően próbálták hozni a tőlük megszokottat, de volt egy náluk jobb csapat is a pályán. Viszonylag hamar vezetéshez jutottunk, ami már önmagában meglepte a nagyérdeműt. Erre tizenegyesből válaszolt a Sényő, de a putnoki helyzetsorozatból újabb két gólt szereztünk, így a félidőre 3-1-el vonultunk. A második negyvenöt percre visszább vettünk és kicsit visszább is estünk teljesítményben, de ennek ellenére a hazaiak “csak” egy gólra tudtak zárkózni. Megcsináltuk amit még a szezonban senki, otthon vertük a Sényőt.
Eredménymutató: Kiváló első félidő, tartalékosabb második, bravúrgyőzelem a javából.
SÉNYŐ-CARNIFEX FC – PUTNOK FC 2-3 (1-3)
Gólszerzőink: Bene Attila, Süttő Attila, Katona Bence

IMG_0744

A sényői sikerre az tette volna fel a koronát ha a következő, Gyöngyös elleni derbit megnyeri a csapat. Koszta Péter ennek reményében küldte pályára vasárnap délelőtt 10 órától a fiait. A Putnok FC taktikus, okos futballt produkálva sanszot sem adott ellenfelének, amiben nagy szerepe volt annak, hogy a vendégek gólfelelősét, Laurinyecz Ákost jól iktattuk ki a játékból. Mi pedig hoztuk a megszokott dominanciát, diktáltuk a tempót, irányítottuk a játékot és rúgtuk a gólokat. Na jó, csak kettőt és azt is még az első félidőben, de az éppen elég volt a győzelemhez. Hozzá kell tennünk a legvégén azért kicsit szellősek voltunk hátul, így két-három gólszerzési esély is nyílt a vendégek előtt, de az a nap nem az övék volt, hanem a miénk!
Eredménymutató: A mérkőzés összképe alapján teljes mértékig megérdemelten nyertünk.
PUTNOK FC – GYÖNGYÖSI AK 2-0 (2-0)
Gólszerzőink: Katona Bence, Bene Attila

_DSC1012

Békés megyébe, a Füzesgyarmathoz látogatott csapatunk idei utolsó idegenbeli mérkőzésére. A több, külföldi játékost is soraiban tudó hazaiak a tavalyi szezonban nyújtott teljesítményükhöz még rátettek egy lapáttal és a 2018/19-es bajnokság egyik meghatározó csapatává váltak. Ennek ellenére nem félni, hanem győzni utaztunk hozzájuk és ennek szellemében partiban is voltunk velük. Sajnos egy védelmi megingásunknak köszönhetően a 7. percben egy 100%-os ziccert gólra váltottak a hazaiak, majd a vezetés birtokában teljesen visszahúzódtak. Innen építkeztünk és próbáltuk feltörni a védelmüket. Nem akcióból, hanem tizenegyesből sikerülhetett volna az egyenlítés, ha nem lőjük telibe a kapusukat. A kihagyott büntető kicsit megzakkantott minket, de tovább küzdöttünk, ahogy kell kinyíltunk, a Füzesgyarmat pedig ezt kihasználva újabb két góllal gyarapította állományát és behúzta a meccset.
Eredménymutató: Több volt ebben a meccsben, de a hazaiak nem érdemtelenül tartották otthon a három pontot. Hogy egy klasszikussal éljünk, gól nélkül nem lehet meccset nyerni…
FÜZESGYARMATI SK – PUTNOK FC 3-0 (1-0)

IMG_0916

Az utolsó két meccsünket hazai közönség előtt játszottuk és szerettük volna szépen búcsúztatni az évet. A 15. fordulóban a rendkívül stabil védekezéssel “megáldott” Eger együttesét fogadtuk. A hevesi újonc az egyik legkevesebb gólt kapta az idényben, igaz az ellenfelek kapuja előtt sem remekeltek túlságosan. A védekezésük hatékonyságát jól mutatja, hogy az első félidőben nem tudtunk nekik betalálni, nekik viszont sikerült egy hatalmas kapufát rúgniuk. A 0-0-ás félidő után aztán egy védőn megpattanó Tóth Szabolcs lövéssel bevettük a bevehetetlennek tűnő egri kaput, majd Katona Bence közeli találata már magabiztosnak mondható előnyt jelentett a számunkra. Gólok nem, küzdelem annál inkább jellemezte a hátralévő szűk félórát, amely végén végül mi örülhettünk.
Eredménymutató: Megdolgoztunk érte, nagyon akartuk így elértük célunkat.
PUTNOK FC – EGER SE 2-0 (0-0)
Gólszerzőink: Tóth Szabolcs, Katona Bence

IMG_0968

A Debrecennel kezdtük a 2018/19-es idényt és velük is zártuk a 2018-as évet. A DEAC látogatott városunkba a tavaszról előrehozott első fordulóban. Augusztusban nagyon izgalmas és már az első félidőben négy gólt hozó meccset játszottunk velük, most viszont tipikus egygólosra sikeredett a két együttes randevúja. A hajdúságiak nagyon jó formában érkeztek hozzánk november végén, hisz utolsó 5 meccsükből 4-et győzelemmel zártak. A tabellán is kéz a kézben járunk mostanság, így még értékesebb, hogy egy színvonalas, küzdelmes mérkőzésen ha csak egy góllal is, de mi bizonyultunk jobbnak.
Eredménymutató: Feltettük az i-re a pontot, nagyon fontos győzelem egy nagyon jó formában lévő DEAC ellen.
PUTNOK FC – DEBRECENI EAC 1-0 (1-0)
Gólszerzőnk: Mahalek Marcell

IMG_3326J

Ez volt a Putnok FC idei 16 mérkőzése. 9 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, szép teljesítmény.

Szezonértékelőnket hamarosan folytatjuk. Következő cikkünkben kicsit a számok mögé nézünk…

Válasz írása