Hírek

PUTNOKFC.HU

SZEZONÉRTÉKELŐ: FEHÉR BALÁZZSAL BESZÉLGETTÜNK

Egy hete fejeződtek be a 2020/21-es NBIII-as bajnokság őszi küzdelmei, csütörtökön pedig lejátszották azt a három mérkőzést melyet korábban elhalasztottak. Kialakult az őszi végleges tabella, mely a tavaszról előrehozott és lejátszott első két forduló eredményeit is magában foglalja. A Putnok FC 21 forduló után a 20 csapatos bajnokság 14. helyét foglalja el és innen várhatja a 2021. február 28-i folytatást.

Csapatunk őszi eredménysoráról, a pályán nyújtott teljesítményéről a legkompetensebb személyt, a nyáron kinevezett és az NBIII-ban a jelen szezonban bemutatkozó Fehér Balázst, a Putnok FC vezetőedzőjét kérdeztük.

Íme a vele készített interjú:

Fehér Balázs edző

6 győzelem, 4 döntetlen, 11 vereség, 22 pont. Ez a Putnok FC őszi mérlege, mellyel a 14. helyről várhatjuk a tavaszi folytatást. Hogyan értékelnéd úgy általában az őszi szezont?

FEHÉR BALÁZS: Úgy gondolom minden csapat számára egy érdekes őszi szezonon vagyunk túl. Ennyi csapat, ennyi meccs talán még sosem volt ebben az osztályban. Sajnos a vírus is átírta egy kicsit a bajnokság ritmusát.
Ami konkrétan minket illet, arról elmondható, hogy kicsit nehezen állt össze a csapat, viszonylag nagy volt nyáron a jövés-menés, ennek ellenére a vártnál talán még jobban is kezdtünk. Sajnos ez nem tartott túl sokáig. Nem feküdt nekünk igazán ez a szerda-vasárnap ritmus, minket sem került el a koronavírus és más betegségek is gyötörtek, valamint több olyan sérülésünk is közbe jött, ahol a játékosoknak hosszabb időt kellett kihagyniuk.Becsúszott 2-3 nagyon rossz eredmény is, amik leginkább mentális dolgokra vezethetők vissza.

Összességében a helyezés és a szerzett pont is csalódás számomra. Úgy érzem kb. 6 pont az, amit reálisan nézve kiengedtünk a kezünkből. Ha az meglenne, akkor sokkal nyugodtabban várhatnánk a folytatást. Azt is meg kell említeni, hogy, amíg a keret jelentős része a rendelkezésemre állt, addig viszonylag vállalható eredményeket értünk el. Sajnos ez a fiatal csapat, 1-2 kulcsjátékos hiányát nagyon megérezte. Ha ezek a játékosok nem esnek ki szezon közben, biztos vagyok benne, hogy több pontot tudtunk volna szerezni.

DSC_0239Emlékezetes pillanat: Ádám Feri gólöröm a Hatvan elleni meccsen

Fontos volt a nyári jó rajt (Balassagyarmaton döntetlen, a Tiszafüred ellen itthon egy győzelem), de talán még fontosabb, hogy egy rossz sorozat lezárásaként az utolsó fordulóban idegenben vertük meg az esélyesebbnek tartott Tiszafüredet. Edzői szemmel hogy tetszett a hét gólt és a Putnok győzelmet hozó találkozó?

FEHÉR BALÁZS: Sok mindent elszúrtunk év közben, ezért a legtöbb, amit kihozhattunk az utolsó meccsből az az volt, hogy ha nyerünk, akkor nagy valószínűséggel elkerüljük a kieső helyeket. Ezt kértem a fiúktól, hogy legalább ennyire mentsük meg ezt a fél évet. Szerencsére mindenki átérezte ennek a fontosságát. Ahhoz képest, hogy utolsó meccs volt és a pálya sem volt túl ideális, úgy érzem mindkét csapat igyekezett kihozni magából a maximumot. Nálunk végre sok jó egyéni teljesítmény is volt és csapatszinten is jól dolgoztunk. Jó érzés volt újra nyerni és látni a fiúkat végre kicsit megint ünnepelni!

Hatter_01Rendkívül értékes győzelem Tiszafüreden

Amikor nyáron elfogadtad a felkérést a csapat irányítására megvoltak az elképzeléseid, a terveid. Ahhoz képest mi az, amit sikerült elérni az elmúlt félévben és mi az, amit nem?

FEHÉR BALÁZS: Én még nagyon zöldfülű vagyok ugye, de próbáltam minden olyat kamatoztatni, ami engem előre vitt, mikor még én is a pályán voltam. Mivel a szezon maga nem indult olyan rosszul, azt is gondolhattam volna, hogy simán fog ez menni, de persze gyorsan kiderült, hogy ez nem így van. Amit én elképzeltem, az talán addig működött is, amíg jöttek az eredmények és, amíg nem volt annyi hiányzónk. Nem is feltétlenül taktikára gondolok vagy a játék minőségére, hanem, hogy azt lássam, mindenki mindent megtesz a másikért és a jó eredményért, a csapatért. Úgy gondolom ez egy darabig ment is, aztán kicsit „elkényelmesedtünk” mert szereztünk pár pontot. Ezt egy rutinosabb edző talán jobban tudta volna kezelni és megoldást találni rá, én meg beleestem abba a hibába, hogy még el is tiltattam magam 4 meccsre. Emiatt nyilván megvan az én felelősségem is, de be kell azt is látni, hogy a csapat képességei is korlátozottak. Van 1-2 olyan poszt, ahol sokkal jobb teljesítmények kellenek ahhoz, hogy mi sikeresebbek lehessünk.
Ez a fél év arra volt jó számomra, hogy testközelből megismerjem a mezőnyt, valamint azt is tudom, hogy nekem miben kell változtatnom a saját csapatommal szemben is. Bízom benne, hogy a játékosok is levonják a következtetéseket és mindenkinek van annyi önkritikája, hogy belássa, ennél a tavaszi szezonban több kell.

DSC_0013Jó és rossz teljesítmények váltották egymást az ősszel

Ha rangsorolnod kellene melyik őszi meccsünkről gondolod azt, hogy azon nagyon jól játszottunk és melyiket érzed a leggyengébbnek?

FEHÉR BALÁZS: Talán a Gyöngyös elleni győzelem volt a legmagabiztosabb. A legrosszabb nekem a Diósgyőr tartalék elleni, de a legnagyobb csalódás viszont a bábonyi meccsünk. A diósgyőri nagyon kilátástalannak tűnt, nem néztünk ki jól, nem is ismertem rá a csapatra. A bábonyi pedig azért volt nagy csalódás, mert nem játéktudásban, hanem akartban vertek meg minket. Ott ütközött ki leginkább a mentális gyengeségünk.

DSC_0240Putnok FC – Diósgyőri VTK II. 1-4

A csapat játékán belül mi az, amivel összességében elégedett vagy és mi az, amivel nem, amiben tavaszra mindenképpen előre kell lépnünk?

FEHÉR BALÁZS: Összességében nehéz bármit is kiemelni. Inkább úgy fogalmaznék, hogy amikor nagyjából mindenki hadra fogható volt, akkor voltak periódusok mikor egy-egy dolog működött és ennek meg is volt az eredménye. Sajnos sokszor kellett változtatni felálláson, taktikán sérülések, betegségek miatt. Voltak, akik kényszerből nem az eredeti posztjukon játszottak.
Nekünk akkor lesz esélyünk a jobb eredményre, ha mindenkinek megfelelő lesz a hozzáállása, sokkal alázatosabb lesz. Ez a minimum elvárás a tavasszal. Hiába voltak jó teljesítmények a védelemben, a csapat együttes védekezésében fejlődnünk kell, különösen a szögletek és szabadrúgások elhárításánál. Ami még nagyon hiányzott az ősszel, a támadók hatékonysága. Van, aki kevesebbet is kerül helyzetbe, van, aki rossz százalékban használja ki a helyzeteit. Ebben nagyon el vagyunk maradva az elvárttól, ezen mindenképpen javítani kell.

Góllövőlista 21Csapatunk játékosai 27 gólt szereztek az ősz folyamán

A tabellára pillantva finoman szólva is elég szoros elől is, hátul is. Sajnos mi a veszélyzóna közvetlen közelében vagyunk, csak jobb gólkülönbséggel kerültük el, hogy nem kiesőhelyen telelünk. Ugyanakkor az előttünk lévőkkel szembeni hátrányt még bőven le lehetne dolgozni hisz nem kevesebb, mint 17 mérkőzés vár ránk a szezon végéig. Mit gondolsz a tabelláról, a bajnokesélyekről, a Putnok pozíciójáról és arról, hogy milyen kiindulási pontot jelenthet az őszi eredménysorunk a tavaszi folytatásra?

FEHÉR BALÁZS: Úgy gondolom a bajnokságot a Tiszakécske megnyeri, valószínűleg a Jászberény előtt, de a saját meccseink alapján a legjobb csapat benyomását számomra az Eger jelentette. A többi csapat közt nem érzek olyan nagy különbséget ezért, a pillanatnyi forma vagy akár a szerencse is dönthet egy-egy meccsen. Én mindig is a 10. hely környékét céloztam meg, úgy gondolom az elérhető is lenne, de ahhoz pár dolognak történnie kell. Vannak lezáratlan ügyek. Fontos lenne, hogy tudjunk erősíteni, valamint kell egy jó felkészülés, aztán megint egy jó rajt. Mindenkinek az az érdeke, hogy egy nyugodt tavaszi szezonunk legyen, bízzunk benne, hogy ez a vírus is lecseng addig és nem fogja befolyásolni a bajnokság menetét.

21. forduló

Végezetül, szeretnék az egész csapat nevében köszönetet mondani mindenkinek, akik valamilyen formában a csapat mellett álltak és kérjük tegyék ezt jövőre is, valamint kívánunk mindenkinek Kellemes ünnepeket, várjuk vissza a szurkolóinkat a stadionba!

DSC_0811

DSC_0823

Válasz írása