Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

SZEZONÉRTÉKELÉS: MEGMONDTA A FRANKÓT A PUTNOK FC CSK-JA

Szezonértékélésünket a Putnok FC csapatkapitányával, Zimányi Ádámmal készített interjúval folytatjuk.

foci-17-18 261

 

9 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, 29 pont. Ez a Putnok FC őszi mérlege. Mit gondolsz ezekről az adatokról? Elégedetten tekintesz vissza a félszezonra?

ZIMÁNYI ÁDÁM: Ha a tavalyi őszi szezont nézzük akkor elégedettek lehetünk, hiszen több pontot szereztünk. A személyes véleményem viszont inkább az elégedetlenségre hajlik, mivel sok olyan mérkőzést játszottunk ahol domináltunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki és mezőnyben is az ellenfelek felé kerekedtünk mégis pont nélkül maradtunk. Lehetne sokkal több pontunk, ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk vagy épp koncentráltabbak. Úgyhogy nem vagyok elégedett.

Nagy változásokon ment át a csapat kerete és időbe is telt összerázódni, ám ez hosszú távon nem látszódott meg az eredményeken. A hazai pálya viszont sokáig nem kedvezett nekünk. Minek volt ez köszönhető szerinted?

ZIMÁNYI ÁDÁM: Sok játékos ment és sok jött, viszont már az első meccsen lehetett látni, hogy minőségileg rögtön jó csapatot alkottunk, hiszen az összes meccsen az ellenfelek felé tudtunk kerekedni minden tekintetben.
A hazai pálya sokáig mumus volt. Az első pár meccsen ennek nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget ott inkább csak szerencsétlenek voltunk, viszont ahogy mentek a mérkőzések már egyre jobban szerettünk volna hazai környezetben is pontokat szerezni. Az otthoni rossz szereplésnél a szerencsétlenség, a nem higgadt fejjel való gondolkodás és a fiatalos hév illetve lendület ejtett minket a ló másik oldalára véleményem szerint.

Voltak kiemelkedően jó eredmények a bajnokságban és voltak fájó vereségek is. Melyiket emelnéd ki ezek közül?

ZIMÁNYI ÁDÁM: Fájó vereség nekem a Szolnok és az ESMTK elleni, mert mind a két mérkőzésen jól játszott a csapat és rengeteg helyzet maradt ki, ami sajnos mind a két esetben megbosszulta magát. Mondhatnám a jászberényi meccset is ami a gólok tekintetben fájó, de ott nagyon rosszul játszottunk így nem annyira bántó mint a másik két említett vereség.
Nagy győzelem véleményem szerint az idegenbeli Sényő elleni, ahol a hazai csapat még nem talált addig vendég legyőzőre. Sikerült őket három olyan góllal megverni ami bármelyik bajnokságban megállná a helyét.

Mit tartasz az idei keret, a csapat legnagyobb erősségének?

ZIMÁNYI ÁDÁM: Sokszemélyiségű a csapat és talán nem is annyira egységes, mint a korábbiakban, viszont volt két olyan alkalom is ahol csapatként működött. Ha ezt át tudnánk menteni minden hétvégére akkor sikeresebbek lennénk. Erősségünknek tartom még a sok helyzetkialakítást.

Jelenleg az 5. helyen áll a csapat, 2019. június 2-án hol fogtok állni?

ZIMÁNYI ÁDÁM: Ha együtt marad ez a keret akkor az első három hely valamelyike, de ez nem csak a játékosokon fog múlni. Ha viszont lesznek távozók, kérdés hogy milyen minőségűek távoznak és az érkezők pótolják-e őket kellőképpen. Elég összetett ez a kérdés, úgyhogy azt mondanám, ha marad a csapat akkor a háromban végzünk, ha nem, akkor nem tudom megmondani.

jatekosok_2018_zimanyi

Válasz írása