Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

SZEZONÉRTÉKELÉS: KOSZTA PÉTER SZERINT A DOBOGÓ ELÉRHETŐ CÉL LEHET A TAVASZI FOLYTATÁSRA

A Putnok FC 2018/19-es őszi szezonjának értékelését ki mással zárhatnánk, mint a csapat vezetőedzőjével, Koszta Péterrel. Sorozatunk záró cikkében a vele készített interjút olvashatják.

Koszta Péter J

16 mérkőzés van a Putnok FC mögött, ennyi meccset játszottak a fiúk az ősszel. Voltak rosszabb és jobb periódusok, sikerek és kudarcok egyaránt. Hogyan értékelnéd a csapat pályán nyújtott teljesítményét és a tabellán elfoglalt helyezését?

KOSZTA PÉTER: Vegyes érzéseim vannak. Úgy gondolom, hogy a szezon végére feljöttünk arra a helyre, ahová elvárható volt, de maradt bennünk bőven. Főleg az első hazai három vereség ami nagyon fájó, azt nehéz kompenzálni akármilyen bravúrokat is csinálsz idegenben. A Szolnok és az ESMTK meccsen a helyzeteket nem tudtuk gólra váltani, így vereséget szenvedtünk és ezek hiányoznak ahhoz hogy előrébb tartsunk.

Mennyire volt meglepő, hogy a csapat a lejátszott mérkőzéseinek nagy részében dominálni tudott és mennyire volt kifizetődő ez a felállás, ez a taktika?

KOSZTA PÉTER: Igen, nagy többségében domináltunk, de azért nem mindig. Azért az ellenfelek is okosan átadták nekünk a területet és néha még hazai pályán is védekeztek és így túl sokszor nyíltunk ki. Ez volt a probléma, a visszavédekezésünk volt gyengébb a labdavesztések után és így könnyebben lekontráztak. Abban biztos voltam, hogy hiába akarom, hogy mi kontrára játszunk, labdabiztos játékosaim vannak, akik szeretnek dominálni. Az első néhány hazai meccsünkön is ebben látom a vereség okát, hogy túlságosan kinyíltunk, de az utolsó 5-6 meccsünkre biztosabbá tettük a védekezésünket és ez az eredményekben is megmutatkozott. Igaz, hogy így nem tudtunk annyi helyzetet kidolgozni, de az ellenfelek sem tudtak a kapunkra veszélyesek lenni.

A csapatok tabellán elfoglalt helyezését a rúgott és kapott gólok száma határozza meg, hisz azok alapján osztják a pontokat. E tekintetben mennyire vagy elégedett?

KOSZTA PÉTER: Nagyon sokat kaptunk. A rúgott góljaink száma szerintem megfelelő, de túl sokat kaptunk. Ennyi kapott góllal nem lehet komolyabb célunk.

Melyik mérkőzés az amire a legszívesebben emlékszel vissza a szezonból?

KOSZTA PÉTER: A Sényő elleni mérkőzésre, mert ott mindkét csapat játszani akart. A Sényő is hasonló szellemiségű csapat mint mi, bevállalja a játékot, nem igazán foglalkozik azzal, hogy az ellenfél mit játszik. Ők is támadó focit játszanak és egy nagyon jó mérkőzés alakult ki szerintem.

Milyen alapot adhat a Putnok őszi eredménysora a tavaszi folytatásra?

KOSZTA PÉTER: Ez attól is függ, hogy a télen kik döntenek a távozás mellett, kiket tudunk igazolni. Ez még kérdéses, de úgy gondolom, hogy ez az ötödik hely jó alapot adhat tavaszra. Az 1-2. helyezett már elhúzott eléggé a többi csapattól, de a dobogóra oda lehetne érni. ez csak rajtunk múlik, hogy milyen teljesítményt nyújtunk a tavaszi szezonban.

Szeretném megragadni az alkalmat és köszönetet mondani Putnok Város Önkormányzatának és a csapatot támogató vállalkozóknak, valamint a szurkolóinknak is az egész őszi támogatásukért és mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket, boldog új évet kívánok!

Tabella 16. forduló

Válasz írása