Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

SZEBBNÉL SZEBB GÓLOKKAL NYERTÜK A BORSODI RANGADÓT

A találkozó nagy részében dominálva, rengeteg helyzetet kidolgozva ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertünk. A Putnok FC ebben az idényben másodszor tudott négy gólt rúgni egy csapatnak.

4-1

Putnok-Tállya


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: MÚCSONY, SAJÓVÖLGYE SPORTCENTRUM

Nézőszám: 200 fő

Időjárás: Napos, szeles, 17 fok


JÁTÉKVEZETŐK

Nazsa Tamáshoz hasonlóan, Veizer Roland is másodszor vezet nekünk ebben az idényben bajnoki mérkőzést, ő dirigálta ugyanis a 3. fordulóban a Füzesgyarmat – Putnok FC 1-1-el zárult találkozót. Asszisztensei Kövér Tamás és Szabó Ferenc Szilárd voltak. Érdekesség, hogy Kövér Tamás idén már negyedszer, míg Szabó Ferenc Szilárd harmadszor asszisztáltak a Putnok FC bajnokiján.

IMG_6057A putnoki kezdő, Czető Márk és Kemény Tamás már itt jókedvű volt…

AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

SÉRÜLTEK
Dávid Ferenc és Fábián Bence tartósan sérült, rajtuk kívül Kovács Bence térd- illetve combsérülés miatt nem állt Koszta Péter rendelkezésére.
Eltiltottunk egyelőre nincs és reméljük még egy darabig nem is lesz, bár Damoklész kardja ott lebeg a négy sárgával rendelkező Csicsvári Milán és Csirszki Martin feje fölött.

A KEZDŐ TIZENEGY
Kényszerűségből nem kellett változtatnia, más okból pedig nem változtatott Koszta Péter a Diósgyőr ellen győzelmet szerző csapatán, így a következő tizenegyet állította csatasorba:

Kezdő 9-1

Football-Field-Vector


IMG_6066
Nagy tállyai fogadkozás a mérkőzés előtt

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

PUTNOKI DOMINANCIA
Közepes iramban kezdődött a találkozó, majd szép lassan “belejöttek” a játékosok, belelovalták magukat a játékba amiből a nézők profitálhattak a legtöbbet. Az előzetes várakozásoknak megfelelően két, támadó szellemben futballozó együttest láthattak a pályán a drukkerek, ami rengeteg támadást, izgalmat hordozott magában. Nagyon jó volt látni, hogy a Putnok FC abszolút dominált, nem véletlenül hangzott el a tállyai kispad felől az a kósza gondolat, hogy: “Az első negyedórát bírjuk ki!” Nos, ezzel nem is volt gond, sőt a 11. percben ha Mihálszki Csaba tiszta helyzetben nem kapkod és jobban leszorítja a lövését, előnyhöz jutott volna a Tállya.

MEGÉRETT FEHÉR BALÁZS GÓLJA
Az első negyedórát átvészelték a vendégek, ahogy szerették volna, a következőt ellenben már nem. A Putnok FC támadójátéka szintet lépett és még határozottabban, célratörőbben játszva gyakorlatilag a térfelükre betonoztuk a riválist. A 17. percben Kemény Tamás lépett ki jól a védők mögül és mivel ezt labdával együtt tette, így egy az egyben fordulhatott kapura. A rövidre tartó lövését azonban Tarr Tibor szép mozdulattal kivédte. A 18. percben viszont nem volt menekvés, a hatodik (!) szögletünk után némileg meglepő módon nem tudott felszabadítani a tállyai védelem, a lecsorgót pedig a szemből érkező Fehér Balázs bombázta kapura. A lábakról levágódó labdát Szemere Balázs vette birtokba és készítette le a másodszor is lövőhelyzetbe kerülő Fehér Balázsnak, aki ezúttal a többet ésszel mint erővel módszert választva zseniális mozdulattal és mértani pontossággal helyezett a bal felsőbe. Tarr Tibor bár repült a labdáért, de nem érhette el. (1-0)

FELJAVULÓ TÁLLYA
A vezetés tudatában mi egy kicsit megnyugodtunk, az ellenfél pedig rájött, hogy muszáj többet tennie ha pontot, pontokat szeretne szerezni. Így hát a tettek mezejére léptek, gólt viszont mi szereztünk, amit aztán érvénytelenítettek. Egy nagyszerűen kijátszott jobb oldali akció végén Szemere Balázs beadását Kemény Tamás védhetetlenül fejelte a tállyai kapuba, de lökésért nem adták meg a találatot. Kicsit később Lippai Ákos jelezte, hogy neki is lenne egy-két szava a mérkőzéshez, távoli lövése azonban nem volt elég pontos. Minczér Tibor kísérlete már veszélyesebben suhant el a felső léc fölött, vakargatta is a fejét Egyed Balázs. Közben Balogh Alex lefordulásból próbált eredményes lenni, de Tarr Tibor megette uzsonnára az erőnek híján lévő lövést.

IMG_6075

HARMADIK HELYZETÉT ÉRTÉKESÍTI MIHÁLSZKI CSABA
A 36. percben Mihálszki Csaba másodszor került olyan helyzetbe, amit gólra válthatott volna, de nem tette meg. Három perccel később viszont a jobb oldalon végigvitt támadás záróakkordjaként Németh Béla kiváló beadása egyenesen Mihálszki Csaba fejét találta meg, aki védhetetlenül a léc alá fejelt. (1-1)
Természetesen a tállyai játékosok megérezték, hogy van keresnivalójuk a meccsen, melynek első lépéseként kicsavarták a kezünkből a karvezetői pálcát és az utolsó öt percet levezényelték. Több olyan akciót is vezettek, melyeknél a mieink hathatós védekezése nélkül nagyobb bajba kerülhettünk volna. A legeslegnagyobb helyzetüket a 41. percben jegyezhettük fel, amikor is egy pontrúgásból kapu elé ívelt labdát közvetlen közelről fejelhettek kapura, ám Egyed Balázs akkorát védett amilyet még nem látott a múcsonyi publikum. Hatalmas bravúr, ami iszonyatosan kellett ahhoz, hogy a játékvezető hármas sípszavánál ne 1-2-vel, hanem 1-1-el vonulhassunk be az öltözőbe.

II. FÉLIDŐ

NEM ODA BUDA
Koszta Péter a félidei szünetet kihasználva “elbeszélgetett” a fiúkkal az öltözőben és “megkérte” őket, hogy játszanak úgy a második játékrészben, ahogy ők valójában tudnak. Hogy ennek köszönhető vagy sem, de az tutifix, hogy újra azt a Putnokot láthattuk a pályán, akiket az első félidő első felében. Az is kristálytisztán látszott, hogy mindkét gárda érzékeltette, győzni szeretne. Ennek bizonyítékaként megnyúlt és kicsit szét is szakadt a pálya, a középpálya helyett a tizenhatosok környékére tevődött át a játék. Szemere Balázs Katona Bencét, a másik oldalon Horváth Benjámin Irhás Ignáczot szerette volna gólpasszal megajándékozni, jelentjük egyikőjüknek sem sikerült. Azt is megállapíthattuk, hogy az első félidőre még nem jellemző kontratámadásos akciók egyre gyakoribbá váltak mindkét oldalon.

IMG_6088

LÉLEKTANILAG A LEGJOBBKOR
Az 57. percben a középpályán megszerzett labdával Csirszki Martin iramodott neki, majd átforgatott a bal oldalon érkező Zimányi Ádámnak, aki támadótársait kereste és meg is találta! Kemény Tamás is beleért, de végül Katona Bence elé keveredett a labda, aki ha megszerezte nem engedte sőt a kapuba is helyezte Tarr Tibor mellett. Lélektanilag rendkívül fontos gól volt ez, újra vezetünk! (2-1)

KEMÉNY-FEJES, PIMASZ KATONA GÓL
Pachinger János cserét hajtott végre, így Kovács Szilárd már a pályáról nézhette végig, ahogy a putnoki SZFBK négyes összehozta a harmadik gólunkat. A 66. percben egy tállyai támadást követően Szemere Balázs pontos labdával találta meg a jobb szélen teljesen üresen helyezkedő Fehér Balázst (hogy hogyan került Ő oda ne kérdezzék), aki a fellazuló vendégvédelem foghíjasságát kihasználva indította Balogh Alexet. A jobb szélsőnk elfutott, majd nagyszerűen tálalt középre, labdáját Katona Bence nem érte el, de Kemény Tamás igen és fejjel a kapuba bólintott. (3-1) Ez igen!
Hat perc elteltével az egész meccset végigküzdő és a tállyai védők által folyamatosan “ápolgatott” Katona Bence nagy pillanata jött el. A védők között kilépve nyargalt a borvárosiak kapuja felé, jött vele szemben a kapuját bátran elhagyó Tarr Tibor, Bence pedig olyan megoldást választott, amivel mindenkit meglepett. Olyannyira, hogy néhány embert úgy kellett fellocsolni a kispadon. Szóval nem erőből oldotta meg, hanem egy finom mozdulattal aláemelt a labdának és a kifutó portás feje fölött a hálóba emelt. (4-1) Hú ezt hányszor fogják még ismételgetni az M4Sporton! Nagyon szép gól volt!

KIMARADÓ HELYZETEK
Az utolsó negyedórára Koszta Péter pályára küldte Illés Richárdot, Sápi Józsefet és Tóth Szabolcsot, de edzőkollégája is kihasználta cserelehetőségeit. Kemény Tamás a 77. percben közel került, hogy újfent gólt szerezzen, végül leblokkolták a próbálkozását, de Lippai Ákos is bosszankodhatott, hogy szabadrúgása nem talált kaput. A hajrában még akadt némi izgalom és veszélyes szitu mindkét tizenhatoson belül, gól viszont már nem született. A vége Putnok-Tállya: 4-1.

IMG_6114

ÖSSZEGZÉS
Ez egy annyira szép délután volt Múcsonyban, hogy rajzolni sem lehetett volna szebbet. Nagyon jó volt látni, megtapasztalni, hogy a Putnok ilyen szinten dominál, ugyanakkor azt is érezhettük, hogy ez nem egy lefutott meccs, ami még jobban fokozta az izgalmakat. A találkozó bizonyos szakaszaiban megkérdezhettük magunktól, hogy mit keres a Tállya a tabella alsó felében? A lényeg, hogy az első félidő első felében jól játszva megérdemelten szereztünk vezetést, aztán kicsit bealudtunk, a Tállya belelendült és egyenlíteni tudott. A második negyvenöt perc már egy más kávéház volt, bár nem tudhattuk, csak remélhettük, hogy happy end lesz a vége, de szerencsére viszonylag hamar sikerült egy-két majd háromgólosra növelni előnyünket, amivel bebiztosítottuk: ez nem egy szomorú vasárnap lesz. Szebbnél szebb és nem utolsósorban okos gólokat szereztünk, kiszolgáltuk a közönséget és teljesen megérdemelten tartottuk ideiglenes otthonunkban a három pontot.

NAGY GRATULÁCIÓ A FIÚKNAK! NAGYON SZÉP EREDMÉNY, MENJÜNK ÍGY TOVÁBB!! HAJRÁ PUTNOK!!!

IMG_6095

A TABELLA
A Monor és az ESMTK nem hibázott, a Salgótarján viszont nagy meglepetésre kikapott otthonában a Tiszafüredtől, ettől függetlenül maradtunk a tabella 4. pozíciójában, ami egy nagy szép helyezés. A 17 pontunkkal csak két egységre vagyunk a 2. és a 3. Salgótarjántól. A kieső zóna nagyon szoros, a DVTK II., a Tiszaújváros, a Füzesgyarmat és a Tiszafüred is 8 pontos, a sort a Tállya zárja 6 egységével.


A 9. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE

Mérkőzések 9-1

10. FORDULÓ
Az idén sem ússzuk meg debreceni túra nélkül, ám ebben a bajnokságban nem a Loki tartalékcsapatával a DVSC-DEAC II.-vel kell meccselnünk, hanem a Megyei I. osztályból feljutó Debreceni Egyetem gárdájával. Egy hét múlva tehát a cívisvárosba utazunk és nem pulykakakasért.

DEBRECENI EAC – PUTNOK FC
Időpont: 2017. október 14. szombat 15:00
Helyszín: DEBRECEN, Debreceni Egyetem Atlétikai Club Sportpálya

TÁMOGATÓINK

Folyamatosan növekszik a Putnok FC csapatát támogató vállalkozások köre, ami nagyon örvendetes hír számunkra. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a támogatását, legyen az pénzbeli vagy természetbeni hozzájárulás. A jövőben is számítunk rájuk és más vállalkozások jelentkezését, támogatását is szívesen fogadjuk.

  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Magyar András egyéni vállalkozó
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
  • Ráki Dezsőné
15036380_835808299889603_3125858323487783709_n
A putnoki Krisz-Krkasz Papírbolt és Kazincbarcikán a Frankó Papír a leggazdagabb kínálattal várja vásárlóit

22136880_755478881306624_925853710792527447_o


szlogen

Válasz írása