Hírek

PUTNOKFC.HU

Szala Ákos vezetőedző a téli felkészülésről

Ahogy arról korábban hírt adtunk elkezdődött a Putnok FC téli felkészülése a bajnokság közelgő folytatására. A csapat előtt álló egy hónapról Szala Ákos vezetőedzőt kérdeztük.
Szala AkosA keret tagjai maradéktalanul elvégezték a decemberre és január első hetére kiírt edzésprogramot, így nem nulláról kell kezdjünk. Próbajátékosaink szintén elvégezték a programot. Fontos volt ez, hisz közel azonos alap állóképességgel rendelkezik most a csapatom valamennyi tagja. Három héten keresztül majdhogynem minden nap két edzés szerepel a programban, edzőmérkőzésekkel ötvözve. Hat felkészülési mérkőzést vívunk, különböző játékerőt és stílust képviselő csapatok ellen.”

– Miben másabb a téli felkészülés a nyárihoz viszonyítva?

“Január 10-éhez képest az ötödik héten már bajnoki mérkőzés vár ránk, ezért teljesen másképpen készülünk a megszokotthoz képest, mert rövidebb idő áll rendelkezésünkre. Örülök, hogy játékosaim a saját maguk és a társaik érdekében is abszolválták a kiirt programokat. Nekünk bizonyos szempontból könnyebb most a teli felkészülés, mert nem 17 új játékossal kell kezdjük, ahogyan nyáron történt ez.”

– A sikeres ősz után milyen motivációval rendelkezik a csapat a tavaszra? Mik a tavaszi célkitűzések?

“Kimagaslóan jó mentalitású csapatunk volt mar ősszel is. Az a célom, hogy ezt tudjuk fokozni még és minden mérkőzésen nőjünk ellenfelünk fölé mentalitásban. Rengetegszer ez dönt vagy fog dönteni a végkimenetelt illetően, így eszerint is válogatunk játékosokat a teli átigazolási időszakban. Egy még motiváltabb és még sikerre éhesebb karakterekkel rendelkező keretet szeretnénk összerakni. Elvárás az öltözőn belül magunkkal szemben, hogy a legjobb hat csapat közé kerüljünk.”

– Történtek-e változások a játékosállományban, illetve a szakmai stábban?

“Történtek és történnek is. A távozók és érkezők száma hasonlón alakul, maximum az érkező oldalon szerepelhet több név, melyekről hamarosan be is számol majd a klub hivatalos felülete. Túlzottan nagy mozgásra ne gondoljanak szurkolóink, maximum 3-4 fő cserélődhet. Ezen kívül a régóta sérüléssel bajlódó Galambosi Máté a szakmai stábban kap szerepet, mert egyenlőre megjósolhatatlan mikor lehet játékra 100%-os állapotban, de semmiképp nem szerettük volna elengedni a kezét.”e02

– Nézelődtök a többi csapat irányába is? Figyelemmel kíséritek, hogy milyen történések vannak a riválisoknál, esetleg kik erősödnek jelentősen az ősz után?

“A mai világban jóformán két kattintással betudjuk ezeket az információkat szerezni a többi klubról. Természetesen figyelemmel követjük az összes csoportbeli ellenfelünk játékosmozgását. Próbálunk ezen kívül minél több felkészülési mérkőzésről felvételt begyűjteni, hogy az ellenfelek miként változtatnak a pályán bizonyos dolgokban az őszhöz képest.”

edzes02

Leave a Reply