Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

SIKERES CIGÁNDI TÚRA, HÁROM PONT A ZSEBBEN

Megérte kivárni ezt a négy hetet, hogy végre lejátszhassuk a Cigánd elleni mérkőzést, aminek az elejét ugyan kicsit átaludtuk, de aztán a váratlan gólunk után megráztuk magunkat, átvettük az irányítást és szép lassan “felemésztettük” az ellenfelet. Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

Cigánd-Putnok


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: CIGÁND

Nézőszám: 150 fő

Időjárás: Napos, szeles, 16 fok


AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

SÉRÜLTEK-ELTILTÁSOK
Örömteli hír, hogy Zimányi Adriánon kívül más sérültünk nincs. Szemere Balázs és Fehér Balázs is rendbe jött, így ott ülhettek a kispadon. Eltiltottunk sem volt a mai napon.

IMG_7415

A KEZDŐ TIZENEGY
A vasárnapi meccshez képest egy változás volt a kezdőnkben, Nyisalovits Donát került be Zimányi Adrián helyére belső védő posztra.

Kezdő 17-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Cseppet sem kezdtük jól a találkozót, a Cigánddal ellentétben, akik igencsak csipkedték magukat és az első percektől ostromolták a védelmünket. Kicsin múlt csak, hogy nem szereztek vezetést már a 2. percben. Kis Gergő passzából Svedyuk Alex vette célba Egyed Balázs kapuját, de a rövid felső ficak mellé lőtt. A hazaiak ezután sem álltak le, különösen a jobb szélen voltak aktívak, Molnár László és Kis Gergő többször hozták zavarba a védelmünket.
A 20. percben szinte az első putnoki támadásból gól született. Czető Márk bedobása után Zimányi Ádám szedte össze a lecsorgót, középre ívelte, Gál Szabolcs pedig egyedül fordulhatott kapura és a portás mellett belőtte a vezetést jelentő gólunkat. (0-1)
A gól után egy csapásra megváltozott a játék képe, a Cigándot megfogta, mi pedig egyre jobban megnyugodtunk és kontrolláltuk a pályán zajló eseményeket. Egyre bátrabban léptünk fel az ellenfél térfelére és a támadásvezetéseink zavart okoztak a hazai védelemben. Katona Bence elől a 28. és a 31. percben is épphogy menteni tudtak, a 35. percben pedig a fejesét kellett védenie Sánta Tibornak. Hiába a fölényünk, mégis benne volt a pakliban, hogy az ellenfél is talál egy gólt. Szerencsére ez nem így történt, igazán érdemleges esemény egyedül Illés Richárd besárgulása volt, aki így a hétvégi jászberényi elleni meccset kihagyja. 

IMG_7459

II. FÉLIDŐ

A szünet után ott folytattuk ahol abbahagytuk. A 47. percben Balogh Alex kettőre növelhette volna az előnyünket, ha sikerül az üres kapuba találnia Kemény Tamás kísérlete után. Két perc elteltével mi, újabb két perc múlva a Cigánd végezhetett el veszélyes helyről, a tizenhatos vonalának közeléből szabadrúgást. Gól végül egyikből sem született.
Született viszont az 55. percben nagy-nagy örömünkre. Katona Bence ívelte a hosszún tisztán érkező Madarász Jánosnak a labdát, aki egy csel után rárúgta, Baksa Zoltánon megpattant, a labda pedig a rövid felsőben kötött ki. (0-2)

IMG_7467

IMG_7471

A kétgólos vezetés még nagyobb önbizalmat adott nekünk, szépen és kreatívan futballoztunk, jól futottak be szélsőink az üres területekbe, ahonnan akár beadásokkal, akár passzokkal riogattuk a hazai védelmet.
A 68. percben a jobb szélen Madarász János és Katona Bence játszott össze jól, majd utóbbi a hosszú oldalon teljesen tisztán érkező Balogh Alexhez továbbított, aki ajtó-ablak helyzetben hosszan szöktette magát, így a Cigánd védője szerelte. Nagy lehetőség maradt ki.

IMG_7511
Egy perccel később szögletből szerzett gólt a Cigánd, de kapustámadásért érvénytelenítették a találatot. A 72. percben a Balogh Alex helyére beállt Szemere Balázs kulcsszerepet játszott a 73. percben szerzett gólunknál, hisz ő ugratta ki a szélen futó Csirszki Martint, aki mesterien tekert középre, Kemény Tamás pedig remek ütemben érkezve kifejelte a hosszút. (0-3)
A mérkőzés hajrájában Madarász János és Csirszki Martin is pihenőt kapott, a helyükre Fehér Balázs és Bodnár Dominik állt be. Amikor már azt hittük itt a vége, feltehette volna az i-re a pontot Bodnár Dominik. A 90. percben Katona Bence és Szemere Balázs összjátéka után Dominik elé került a játékszer, de a kimozduló portás és a kapu mellé pöckölte a labdát.
Nincs tovább, egy perc hosszabbítás után lefújta a mérkőzést a játékvezető.

IMG_7484

ÖSSZEGZÉS
A putnoki labdarúgók átmentették jó formájukat a cigándi mérkőzésre is és bár az elején tompán játszottunk, az idő előrehaladtával egyre jobban játszva sikeresen vettük a következő akadályt. A meccs második felében igazán kulturált játékot produkált a csapat, ami a támadásokban, a védekezésben is megmutatkozott. Ha kellett megtartottuk a labdát, ha kellett kontráztunk, jól használtuk ki az előttünk adódó üres területeket, bontottuk a széleket. Nagy szükség volt különösen a Molnár László által beívelt labdáknál, hogy a védelmünk is stabil legyen. Czető Márk, Gál Szabolcs és Nyisalovits Donát is jól futballozott, így Egyed Balázsnak szinte védeni valója sem volt.
Dicséret illeti a játékosokat, mert az eredményre nézve mindenki azt mondhatja, hogy ez sima volt, de aki látta a mérkőzést, tudja, hogy sokáig nem volt biztos a sikerünk. Lehet ünnepelni, lehet örülni, egymás után két jó csapatot fektettünk két vállra és ezekből kell erőt meríteni a hétvégi, Jászberény elleni megmérettetéshez.

IMG_7524

A TABELLA
A tabella nagyon jól fest, bár torzít, mert még mindig van összesen három elmaradt mérkőzés. Ettől függetlenül a megszerzett 34 pont végtelenül szimpatikus, hisz pillanatnyilag 7 ponttal megyünk az MTK II. előtt. A 3. helyünket stabilizáltuk és a többi csapaton a sor, ha zárkózni akarnak. A 2. helyezett ESMTK-hoz képest 9 pontos a lemaradásunk.
A 4. MTK mögött nagyon összesűrűsödött a mezőny, 1-1 pont különbségek vannak a csapatok között. A 4. és a kiesőhelyen lévő Gyöngyös mindössze hét egységre van egymástól.


A 17. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE

Végre teljessé vált a tavaszi első forduló eredménylistája.

Mérkőzések 17-1

A KÖVETKEZŐ
… mérkőzést Jászberényben játsszuk a 22. forduló keretében. A találkozó a hét utolsó napján kerül megrendezésre.

JÁSZBERÉNYI FC – PUTNOK FC
Időpont: 2018. április 8. vasárnap 16:00
Helyszín: Jászberényi Városi Stadion

TÁMOGATÓINK

A 2017/18-as a bajnoki szezonban a következő helyi vállalkozók döntöttek úgy, hogy támogatják a Putnok FC csapatát, köszönjük nekik!!!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné
 • Élel-Mister Vegyesbolt

20170916_105633

 

szlogen

Válasz írása