Hírek

PUTNOKFC.HU

Sikeres bajnoki évadban bíznak – csapatunk három játékosát kérdeztük a rajt előtt

A Putnok FC egyik nyári átigazolása a rutinos, legmagasabb osztályt is megjárt Takács Péter, aki legutóbb a Mezőkövesd együttesében futballozott. A középpályás 126 első osztályú, 118 másodosztályú és 26 Magyar Kupa mérkőzés után választotta csapatunkat. A tapasztalt játékosra az új idényben csapatkapitányként számít Szala Ákos vezetőedző.

Takács Péter

Játszottál az NBI-ben és az NBII-ben is, hogy kerültél kapcsolatba a Putnok FC-vel?

Szala Ákosnak köszönhetően kerültem képbe Putnokon. Amit tudni kell rólam, hogy én már edző is vagyok a DVTK-nál és ezért gondolkodtam abban, hogy itt Borsodban szeretnék az edzősködés mellett még focizni. Itt azonban leszögezném, nem levezetni jöttem ide! ’’

Hogy érzed magad a csapatnál, milyen tervekkel érkeztél?

“Nagyon jó közösségbe kerültem és nagyon jó játékosokhoz. A célom az ami a csapatnak is, minél jobban és eredményesebben szerepelni.”

Egy nagyon fiatal csapat játszik körülötted, hogy érzed mi az amit a rutinoddal átadhatsz nekik?

“A rutinomból fakadóan leginkább a ritmusát szeretném megszabni a játéknak és a tapasztalataimat átadni a játékostársaknak.”

Milyennek láttad a csapatot a felkészülés alatt?

“Hasznos mérkőzéseink voltak és nagyon pozitív volt a csapatunk játéka a mérkőzéseken.”

Lassan itt a szezon kezdet, mit vársz a rajttól?

“Győzelmet és jó játékot, bár tudom a Hidasnémeti nagyon kellemetlen ellenfél, tele jó játékosokkal.”

Az NBIII mezőnye évről-évre kemény és kiegyensúlyozott, te hogy véled? Milyennek ígérkezik az előttünk álló idény?

“Mint mindig most is lesz 1-2 kiemelkedő csapat. Remélem mi leszünk a szezon meglepetés csapata.”

Mit lehet rólad tudni a futball életen kívül?

“Mint már mondtam edzősködök a DVTK U19-ben, illetve az U10-ben. Tehát az én életem állandóan a fociról szól, ezért nagyon szerencsés ember vagyok!”

Dobrovolszki Jenő fiatal középpályás létére már elég nagy rutinnal és tapasztalattal rendelkezik, így ő is láncszem lehet a csapat gépezetében. Csapatunkhoz Tarpáról érkezett, de országhatáron kívül és belül egyaránt szerepelt már a harmadik vonalban.

Dobrovolszki Jenő

Közel egy hónapja igazoltál Putnokra, hogy érzed magad a csapatnál?

“Jól érzem magam, jó a közeg, a csapat és az edzői, szakmai stáb is, jól fogadtak a csapattársaim is.”

Több korábbi csapattársad is veled tartott, megkönnyítette ez a beilleszkedést?

“Igen, megkönnyítette a beilleszkedést, hisz ismerjük egymást a pályán és azon kívül is, ez segített alkalmazkodni az új csapathoz.”

Milyen tervekkel érkeztél a Putnok FC csapatához?

“Szeretnék jó és eredményes játékot mutatni és segíteni a csapatnak, bajnokság végén pedig szeretnék benne lenni a top 6-ban.”

Hogy érzed, hogy sikerült a csapat felkészülése?

“Úgy gondolom jól sikerült a felkészülés, rengeteg edzés és edzőmérkőzés volt. Az utóbbi edzőmeccseken kijött a fáradtság, de úgy vélem az első meccsnek felfrissülten és 100%-osan vágunk neki.”

Korábban Tarpán játszottál, mennyire jelent neked az kihívást, hogy most egy osztállyal magasabb ligában szerepelhetsz?

“Már volt szerencsém játszani ezen a szinten Mosonmagyaróváron, Ukrajnában és Bulgáriában is. Úgy gondolom nem lesz gond ezzel.”

Mik az elvárásaid magaddal, illetve a csapattal szemben?

“Szeretnék jó szezont tudni magam mögött. A csapattól kombinatív játékot várok, ahol mi dominálunk. Ha ez sikerül, azt hiszem eredményesek is leszünk.”

A pálya mely területein érzed jól magad?

“Védekező középpályás (a 6-os) posztban érzem magam a legjobban, szeretek támadást kezdeményezni és kontrollálni a játékot. Ha pedig választanom kellene a gól és gólpassz között, szívesebben szolgálom ki a társamat, az nagyobb örömöt tud nekem okozni.”

Milyen várakozásaid vannak az első mérkőzéssel kapcsolatban?

“Természetesen szeretnénk győzelemmel kezdeni a szezont, főleg, hogy hazai pályán játszunk és bebizonyítani a szurkolóinknak, hogy tudunk nyerni. Nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk pozitív eredményt elérni.”

A pályán kívül mit lehet tudni rólad?

“A pályán kívül családos ember vagyok, a szabadidőmet a feleségemmel töltöm. Ezen kívül szeretek még más sportágakat is játszani mint a tenisz vagy a biliárd.”

 

Madarász János már rutinos Putnok FC játékosként várja a közelgő szezon kezdetet. Labdarúgónk bizakodó az előttünk álló bajnoki évaddal kapcsolatban.

Madarasz Janos

 

A korábbiakhoz képest jelentősen átalakult a csapat kerete, milyennek látod az új összeállítást?

“Valóban nagy mertekben átalakult a keret, a tavalyi szezonból négyen maradtunk, a többiek új érkezők. Egy nagyon jó, fiatal társaság jött össze, akiken azt látni, hogy nagyon motiváltak és meg akarják mutatni tudásukat az NBII-ban!”

Egy hónapja edzetek együtt, hogy sikerült a felkészülés?

“Azt gondolom, ez majd igazán a bajnokik alkalmával fog megmutatkozni, mivel az edzőmérkőzés teljesen más mint élesben egy bajnoki találkozó. Mi elvégeztük a munkát és mindent megtettünk a felkészülés időszaka alatt.”

Hogy látod, mik a csapat erősségei?

“A csapat erőssége szerintem az, hogy nagyon egységesek vagyunk és küzdünk egymásért. Remélem ez a bajnoki nyitányon sem lesz másképp!”

A csapat rutinos játékosaként mivel tudod segíteni a fiatalokat, frissen érkezőket?

“A fiataloknak mindenben segítek a pályán és a civil életben is, ha segítséget kérnek én bármikor állok rendelkezésükre.”

Te személyesen milyen várakozással vágsz neki a szezonnak?

“Őszinte leszek, ha bizalmat kapok akkor a tőlem telhető legjobbat fogom kihozni magamból, és a játékommal, teljesítményemmel igyekszek a csapat hasznára lenni.”

Mit üzennél a bajnoki rajt előtt a szurkolóknak?

“A szurkolóknak azt üzenném, hogy minél többen látogassanak ki a mérkőzésekre és biztassák a csapatot.”

 

Csapatunk első bajnoki fordulójáig már csak néhány nap van hátra, vasárnap 17:30-tól a friss feljutó Hidasnémeti VSC ellen kezdünk.

 

Leave a Reply