Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

SAJÓBÁBONY-PUTNOK: NYERÜNK VAGY NEM NYERÜNK EZ ITT A KÉRDÉS

A hetedik felvonásához érkezik az NB3-as labdarúgó bajnokság 2018/19-es idénye ezen a hétvégén. A Putnok FC a szezonban negyedik alkalommal játszik majd vendégként, ami az eddig elért eredmények alapján jó ómennek számít. Csapatunk a bajnokságban először találkozik egy újonc gárdával, nevezetesen a Sajóbábonnyal. A Putnokhoz földrajzilag legközelebb lévő ellenfél miatt nyugodtan nevezhetjük egy kis kiruccanásnak a vasárnap délutáni meccset, a kérdés már csak az, hogy jóllakottan vagy éhesen hagyjuk el a pályát… Arra azért vigyáznunk kell, hogy ne az ellenfél etessen meg minket…

AZ ELLENFÉL
A Sajóbábony a 2017/18-as Borsod megyei labdarúgó bajnokságot megnyerve vívta ki a feljutás lehetőségét, amivel egy oda-visszavágós párharc megnyerésével élt is. A kék-sárgák a Jász-Nagykun Megyei bajnok, Szajol együttesével kerültek össze az osztályozó során. Az odavágón vendégként, 3-2-es vereséget szenvedtek, hazai pályán viszont 2-1-re nyerni tudtak, így idegenben rúgott több góllal lelépték ellenfelüket és tagjai lettek az NB3 mezőnyének.
Nagy dicsőség ez az eredmény a klub számára, akik a korábban Diósgyőrben tevékenykedő Kriston Istvánt szerződtették a csapat élére. Meglehetősen nagy vérfrissítésen esett át az együttes a nyár folyamán, több játékost is igazoltak elsősorban Diósgyőrből, de Málik Mihály személyében Putnokról is került hozzájuk labdarúgó. A bajnoki cím megnyerésében meghatározó játékosokat megtartották, így lehet az, hogy Icsó Zsolttal, a Putnok korábbi futballistájával is találkozhatunk.
MELANKÓLIA NINCS, MUNKA VAN
Hogy foglalkozzunk egy kicsit saját magunkkal is nyilván nem volt egyszerű a hét kezdet, hisz zsinórban harmadik hazai mérkőzését is elveszítette a csapat. Ez után nem könnyű munkába állni, de a sebeink nyalogatására sem idő, sem szükség nincs, mindössze még keményebben kell dolgozni a hétközi edzéseken és fejben kell rendbe tenni magunkat ahhoz, hogy a bennünk lévő tudást, rutint, egyéni képességeket maximális fordulatszámon pörögve elő tudjuk hozni vasárnap délután.
A Sajóbábony az eddigi hazai meccsein megmutatta különösen hazai pályán igazán kemény dió lesz mindenki számára. Eleddig kétszer játszottak otthonukban, az ESMTK csak a hajrában tudta legyőzni őket (1-2), a múlt hétvégén minket legyőző Tállya viszont 2-0-ra megégett Bábonyban.
focistak_csapat_18 2hhhhhrGyőzelemre fel! Hajrá Putnok!!!
KÖZELMÚLT
A Putnok FC játékosai két héttel ezelőtt örömmámorban úszva utaztak haza Cigándról, miután 5-0-ra nyertek vendégként. Azt hittük azzal a meccsel megtört a jég, átszakadt a gát és onnan megállíthatatlanok leszünk, hazai pályán legyőzzük a Tállyát is. Nos nem így történt, bár a helyzetek száma alapján (megint) nyernünk kellett volna, ismét kiénekelték a sajtot a szánkból…
A Sajóbábony egymás után kétszer is idegenben lépett pályára és bizony egyik utazásuk sem hozott jó eredményt. Két hete Jászberényben kaptak ki 7-1-re, majd az újoncok rangadóján, Salgótarjánban maradtak alul 3-0-ra. Utóbbi meccsükön “igazi aranyeső” hullhatott az égből hisz összesen 12 játékos kapott sárga lapot. Ebből 8-as a bábonyiak jegyeztek.
TABELLA
A Putnok FC 7 pontjával a 9., a Sajóbábony 6 egységével a 12. helyen áll a bajnoki tabellán. A két gárdát mindössze egy pont választja el egymástól.
JÁTÉKVEZETÉS
A mérkőzés játékvezetője Nagy Norbert, asszisztensei Kövér Tamás és Tőkés Róbert lesznek.

Sajóbábony-Putnok2

 

A 7. forduló párosítása:

Mérkőzések 7-1

 

Válasz írása