Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

REMEK SZEZONT ZÁRT A SAJÓVÖLGYE FOCISULI: 1 ARANY, 2 EZÜST, 1 BRONZ

A Putnok FC felnőtt gárdája után ideje megemlékezni arról, hogy az utánpótlást biztosító Sajóvölgye Focisuli csapatai milyen szezont zártak a 2018/19-es bajnoki idényben.

Nos büszkén állíthatjuk, hogy a Sajóvölgyés labdarúgók igencsak kitettek magukért a legkisebb korosztálytól a legnagyobbig. Kivétel nélkül minden csapatot, minden gyereket, fiatalt elismerés illet és elsősorban nem az elért eredményekért, hanem azért, mert a futball iránti szeretetükről, alázatukról és hozzáállásukról tettek tanúbizonyságot a mögöttünk hagyott egy évben.

Vállalták, hogy

  • télben, fagyban, napsütésben és 40 fokban is járjanak edzésre
  • a szabadidejük jó részét a labdarúgásnak szentelik
  • a hétvégéjük egy napját feláldozzák
  • büszkén viselik a Sajóvölgye Focisuli mezét
  • a pályán nyújtott teljesítményükkel méltó módon, legjobb tudásuk szerint képviselik Egyesületüket

Csak ezután, másodikként jár a gratuláció a pályán elért eredményekért, a szebbnél szebb gólokért, a jó védekezésekért, a bravúros védésekért. A nagypályás csapataink közül 4 (!) korosztály is a dobogón végzett, a “legnagyobbak” pedig, az U19-esek bajnokok lettek. Nagy tisztelet illeti azt a két utánpótlás csapatot is, akik ugyan “csak” a tabella alsó felében végeztek, de nekik az I. osztályban, az NB1-es felnőtt csapatok korosztályos együttesei között kellett helyt állniuk, amit becsülettel meg is tettek.

A Sajóvölgye Focisuli sikeres szezonjához nagyban hozzájárult

  • a Magyar Labdarúgó Szövetség, az együttműködésben lévő partnerek és a szponzorok támogatása
  • a Sajóvölgyénél foglalkoztatott edzők, szakemberek, kisegítők áldozatos munkája, felkészültsége
  • végül, de nem utolsósorban a szülők, családtagok áldozatvállalása, támogatása és biztatása

Ez így egyben kellett ahhoz, hogy a Sajóvölgye Focisuli 2018/19-es szezonja sokáig emlékezetes maradjon mindannyiunk számára és jó alapot adjon a következő évadhoz. Lökést adhat a fiataloknak a sikeres folytatáshoz, a megkezdett út továbbviteléhez és vonzóvá teheti a többi gyerek, fiatal számára is ezt a csodálatos sportágat.

Most pedig jöjjenek a száraz tények. Az utánpótlás csapatok eredményei a következőképpen festenek.


A BAJNOKOK – U19

U19 bajnok

Az első pár fordulóban Koszta Péter, majd a Koleszár György által irányított “legnagyobb” korosztály szédületes szezont produkált, veretlenül, mindössze 6 vesztett ponttal nyerte meg az U-19. III. oszály Északi csoportját a Balmazújváros együttese előtt. Ők a mezőnyben rúgott legtöbb gól (181) és a legkevesebb kapott gól (19) birtokosai.
Legnagyobb arányú győzelmüket 2018. szeptember 29-én érték el, amikor 29-1-re verték a Sajóbábony együttesét…
Az U19-es gólkirályi címet is Sajóvölgyés fiatal nyerte Polonkai Dávid személyében, aki 39-szer volt eredményes a szezonban.

U-19

A BAJNOKCSAPAT KERETE: JOBBIK MÁTYÁS, POGONYI DOMINIK, LOVASI DÁVID, ENGELHARDT DOMINIK, SZILÁGYI VIKTOR, TAKÁCS TAMÁS, POLONKAI DÁVID, POGONYI BENJÁMIN, MAKÓNYI KRISTÓF, PROCZNER KRISZTOFER, TORNAI GYULA, BÓNA GERGŐ, BALOGH RICHÁRD, MAGYAR MÁTÉ, GALAMBVÁRI GERGŐ, KOCSA GERGŐ, KOZMA DÁVID, AMBRUS ZSOMBOR, ELEK ISTVÁN, SZILÁGYI SZEBASZTIÁN, LAJKÓ CSANÁD, BORBÉLY ROLAND, ALMÁSI LEVENTE

EDZŐ: KOLESZÁR GYÖRGY, ZABOS ATTILA, KOSZTA PÉTER, SÁNDOR ZOLTÁN


AZ EZÜSTÖS – U17

U17
Az U17-es csapat az őszi szezont még Zabos Attila irányításával játszotta végig, majd a télen Sándor Zoltán vette át a korosztály irányítását, akik meg sem álltak a dobogó második fokáig. 22 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 67 pont kiváló statisztikai mutatók. Mindössze 6 ponttal gyűjtöttek kevesebbet mint a bajnok Balmazújváros. A 211 rúgott góllal viszont ők vitték el a “pálmát”, sőt Jakab Norbert személyében a gólkirályi cím is a piros mezesekhez vándorolt. A mindössze 15 éves fiatalember nem kevesebb, mint 62-szer rezegtette meg az ellenfelek hálóját! A legfényesebb sikert az Ózd ellen érték el 2018. október 13-án egy 21-4 arányú győzelemmel…

U-17

A KERET: AMBRUS ZSOMBOR, BORAI SZABOLCS, SZABÓ DOMINIK, BÓNIS BENCE, KOZMA DÁVID, VIKTOR ÁKOS, ALMÁSI LEVENTE, LÁZÁR GÁBOR, SÜTTŐ SZABOLCS, LAHÓ MÁRK, LÁZÁR KEVIN, HUSZÁK MILÁN, BERTA PÉTER, JAKAB NORBERT, MAKÁN LEVENTE, KIS ARMAND, SZUROVI DOMINIK, BERTA KEVIN, PROCZNER KRISZTOFER, KÁLLAI KEVIN, MAGYAR MÁTÉ

EDZŐ: ZABOS ATTILA, KOLESZÁR GYÖRGY, KOSZTA PÉTER, SÁNDOR ZOLTÁN


AZ EZÜST 54 ÁRNYALATA – U15

U15

Rendkívül szoros csatában sikerült a bajnoki tabella 2. helyén végeznie a Sajóvölgye Focisuli U15-ös csapatának, akiknek 54 pontra volt szüksége mindehhez. A Dávid Zoltán által trenírozott gárda kiegyensúlyozott teljesítménnyel hozta a mérkőzéseit, amelyekbe a 18 győzelem mellé 8 vereség is becsúszott, de ez semmit nem von le a fiatalok érdemeiből. Több alkalommal sikerült szoros meccseket a maguk javára fordítani, de volt olyan is hogy kiszakadt a gólzsák, például az Ózd elleni 14-1-es győzelmüknél.
A góllövőlistán 3. helyen végzett és ezzel a legjobb Sajóvölgyés lett Kótai Adrián, aki 34-szer volt eredményes a szezonban.

U-15

A KERET: BOTTLIK BERNÁT, SÁNDOR MARTIN, LEÁNYVÁRI ÁRON, KERESZTES MÁRK, KERESZTES ALEX, KRISTON ZALÁN, TOMA GERGELY, BARTA KEVIN, SUHAJDA LEVENTE, SIPOS ÁRON, LÁZI RENÁTÓ, PETRIK GÁBOR, HORVÁTH KRISZTIÁN, KÓTAI ADRIÁN, PATVAROS PATRIK, LÁZÁR DOMINIK, GUTYÁN DÁNIEL, HAJNAL TAMÁS, BARTHA BENEDEK, BERKI BÉLA, IVANCSÓ PATRIK, KISS BENCE, VERMES ÁDÁM, LÁZI BENJÁMIN, KÓTAI ÁDÁM

EDZŐ: SÁNDOR ZOLTÁN, DÁVID ZOLTÁN


A DOBOGÓSOK – U14

U14
Szabó István U14-es fiataljait csak a bajnok Balmazújváros és a 2. Miskolc Népkert együttese tudta megállítani, a harmadik legjobb erő címet egyértelműen ők nyerték el. 27 meccsükből mindössze 8-on hullajtottak pontokat, 19-szer győztesen hagyták el a gyepszőnyeget. Nem csoda, hogy 60 ponttal a 3. helyen végeztek a 10 csapatos bajnokságban. Amikor brillíroztak a pályán, akkor 17-1-re verték a Cigándot és büszkék lehetnek arra is, hogy a bajnoktól csak ők tudtak pontot csenni. A házi gólkirály Lázi Benjámin lett 32 góljával, amivel az összesített listán az előkelő 5. helyen végzett!

U-14

A KERET: GERE DÁNIEL, LEÁNYVÁRI KENDE, LUKÁCS KRISTÓF, PAPP MÁTÉ, HAJNAL TAMÁS, SZLIFKA CSABA, KOÓS FLÓRIÁN, RUSZÓ KRISZTIÁN, LÁZI BENJÁMIN, PATVAROS PATRIK, VERMES BENJÁMIN, VERMES ÁDÁM, GUTYÁN DÁNIEL, VÁRADI LEONIDÁSZ, KÓTAI ÁDÁM, KAPOTT GÁBOR, PARICSKA DÁVID, LÁZÁR DOMINIK, KRISTÓF ÁRON, SÁRECZKI SZABOLCS, JUHÁSZ ISTVÁN, PIPOLY OLIVÉR, PATAKI MÁRK, SIPOS PÉTER

EDZŐ: SZABÓ ISTVÁN


A 10. HELYEZETT – U13

Az utolsó helyen zárta a szezont a Sajóvölgye Focisuli U13-as csapata, de mielőtt ebből messzebbre menő következtetéseket vonnánk le, dicsérjük meg Komlósi Ádám együttesét, akik a legmagasabb osztályban, az U-13 I. osztályában szerepeltek. Az Észak-Keleti csoportban olyan csapatokkal kellett megküzdeniük, mint a Várda Labdarúgó Akadémia, a DVTK vagy a DVSC korosztályos alakulata. Egy biztos az utánpótlás csapatok közül a legtöbbet az U13-as fiúk tanultak a mögöttünk hagyott egy évben, hisz nagy múltú, többségében NB1, NB2-es utánpótlás gárdákkal kellett felvenniük a versenyt.
A házi gólkirályi címet Sáreczki Szabolcs szerezte meg 7 góljával. Összetettben a 22. helyen végzett.

U-13

A KERET: SÁRECZKI SZABOLCS, SIPOS PÉTER, KERESZTES LÁSZLÓ, PERCZEL ZSOLT, JUHÁSZ BENCE, RÁCZI TAMÁS, KRESÁK BENCE, JAKAB VIKTOR, RÁKI LÁSZLÓ, SZILÁGYI DOMINIK, JUHÁSZ ISTVÁN, PIPOLY OLIVÉR, FERKEL DÁNIEL, PATAKI MÁRK, SUHAI ERIK, OROSZ TAMÁS, SZŐKE TAMÁS, DERÉNYI NÁNDOR, VIRÁG VIKTOR, KRISTÓF ÁRON, MISKOLCZI DONÁT, SZLIFKA ZSOMBOR, SOLTÉSZ BENCE, VITKÓ LEVENTE, BERENTE MARTIN, TÓTH MÁTYÁS, BERTA BÁLINT

EDZŐ: SÁNDOR ZOLTÁN, KOMLÓSI ÁDÁM


NEKIK NEM VOLT 8 – U12

Kisvárda U12

10 csapatból a kiválónak számító 8. helyet csípte el a Sajóvölgye Focisuli U12-es csapata. Simon László tanítványai a Mezőkövesd-Zsóryt és a Salgótarjánt tudták maguk mögé utasítani a riválisok közül. A 13 évesekhez hasonlóan főleg NB1-es, NB2-es korosztályos csapatokkal vívtak meg a bajnoki pontokért, de ebben a mezőnyben is helyt tudtak állni. Olyan gárdáktól is tudtak pontot szerezni mint a Nyíregyháza vagy a Balmazújváros. 14 pontot gyűjtöttek, melyet a 4 győzelmük és 2 döntetlenjükkel értek el. A bajnoki trófeát végül a DVSC hódította el, ahogy a gólkirályi címet is. A Sajóvölgye U12 legeredményesebb játékosának Gyebróczki Dávid bizonyult 9 találatával.

U-12

A KERET: MENYHÉRT KRISTÓF, HANÁSZ MILÁN, MISKOLCZI DONÁT, SZLIFKA ZSOMBOR, JUHÁSZ DÁVID, VITKÓ LEVENTE, GYEBRÓCZKI BÁLINT, BERTA BÁLINT, CZÉKUS BENCE, KOVÁCS KRISTÓF, BALÁZS TEÓ, NOVÁK LÓRÁNT, ZAGRAJ MÁRK, TÓTH MÁTYÁS, SOLTÉSZ BENCE, HEGEDÜS FLÓRIÁN, SZABÓ BENCE, BERENTE MARTIN, KONDÁS BENCE, BAI BOTOND, SIVÁK BENCE, IBI FERENC

EDZŐ: SIMON LÁSZLÓ


A LEGKISEBB KOROSZTÁLYOK IS JELESKEDTEK

Az U7, U9 és U11 korosztályos csapatok számos utánpótlás tornán vettek részt kiváló eredményeket produkálva, sokszor a gyerekek egész éremgyűjteménnyel tértek haza egy-egy hétvége után. Az ettől kisebb korosztályú labdarúgócsemetékre is büszke lehet a Sajóvölgye-család, hisz számos Bozsik-tornán bizonyították ügyességüket, tehetségüket és rátermettségüket.
Az U7-es csapat edzője Czirle Zsolt, az U9-esé Hanász Gusztáv, az U11-es korosztályé pedig Kalász Gábor volt.

U11

55865282_2230331247010037_2276565243654045696_n

54255812_2365527806819257_680708859936899072_n

41291260_1529315273836771_5515842076652077056_o

Válasz írása