Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

REMEK FOCIVAL NYERTÜK A BORSODI RANGADÓT

Az első percektől kezdve jobban futballoztunk a hazai pályán játszó Tiszaújvárostól aminek meg is lett az eredménye. A 35. percben egy szöglet után lecsorgó labdát Kercsó Bence vágta be a jobb felsőbe. A második játékrészben Ádám Ferenc büntetőből kettőre növelte az előnyünket, de egy szöglet utáni fejesből felzárkózott a hazai csapat. A 90. percben dőlt el minden, ekkor Kercsó Bence egy jól felépített kontratámadás végén beállította a 3-1-es végeredményt.

 1-3


ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Sajnos a sérültek létszáma nem nagyon akar fogyni, Mahalek Marcell, Galambosi Máté, Kismarton Balázs, Sándor Bálint és Jobbik Mátyás sem volt bevethető Tiszaújvárosban. Közülük Marci és Matyi visszatérése tűnik a legközelebbinek, de könnyen lehet hogy még így is 1-2 hetet kell várni hogy újra a pályán láthassuk őket. Hozzájuk csatlakozott Csirszki Martin, aki a múlt héten begyűjtötte ötödik sárga lapját, emiatt nem játszhatott a mai napon.

A Balassagyarmat elleni kezdőhöz képest egy személyváltozás történt a csapatban. Csirszki Martin helyet Nyisalovits Donát került be a kezdőbe, de természetesen nem a középpályára.

Kezdő-T-P jó


1. félidő

Nagyon jó ritmusban kezdtük a találkozót, lényegében az első percektől kezdve mi domináltunk és úgy tűnt, mintha a Putnok játszott volna hazai környezetben. Mivel a szurkolók száma (a stábokat leszámítva) 0 fő volt, sokat egyébként sem ért a “hazai pálya” előnye. Főleg a jobb oldalunk volt aktív, Vajda Roland és mögötte Marczis Marcell több ízben jól lépett fel az ellenfél térfelére kisebb-nagyobb galibákat okozva. Ezek egy részéből beívelés vagy épp szöglet született, gól sokáig nem. 

A Tiszaújváros részéről is érezhető volt ugyanakkor, hogyha eljutottak a tizenhatosunkig képesek veszélyes helyzetet teremteni. Még jó hogy volt egy Lékai Sománk, aki sorra szedte le a levegőből a kapu elé ívelt labdákat.

A félidő derekára egyre nagyobb nyomás alá sikerült helyeznünk a zöld mezes hazaiakat, sorozatban ostromoltuk a kapujukat és többször megfordultunk a tizenhatosukon belül. Katona Bence két ízben is lövőhelyzetbe került, de ezeket leblokkolták a védők. A 30. percben Ádám Ferenc tisztán vehette át a labdát az újvárosi büntetőterületen belül, bepasszolta Katona Bencére, akitől sikerült elvenni a labdát.

A 32. percben még Lékai Soma védett egy kemény tiszaújvárosi távoli löketet, a 35. percben viszont eljött a mi időnk. Ádám Ferenc és Keményffy Máté a harmadik szögletünket kicsiben játszotta le, Feri középre ívelt, Katona Bence fejéről pedig egészen a tizenhatos vonaláig csorgott a labda. A szemből érkező Kercsó Bence lecsapott a szabad labdára és kipókhálózta a jobb felső sarkot!!! Nagyon szép megmozdulás után meglett a vezetés!!! (0-1)

Kercsó BenceEgy jobb felső, egy bal alsó, meglőtte első putnoki góljait Kercsó Bence

Három perccel később újabb góllal terhelhettük volna a hazaiak kapuját, hisz jó helyről, a kapuval szemben kb. 20 méterről kaptunk szabadrúgást. A labda mögött álló Ádám Ferenc, Katona Bence duóból utóbbi vállalkozott a lövésre, ami a sorfalon is megpattant, de Tóth Csaba ezzel együtt, csodás mozdulattal védeni tudta. A félidő hátralévő perceiben egyenlíthetett volna a hazai alakulat, ha egy középre adott labdát pontosabban fejelnek meg és az nem a kapu fölött száll el.


2. félidő

A második félidőben teljesen más arcát mutatta a Tiszaújváros. Úgy kezdték a második játékrészt, ahogy mi az elsőt. Ellentmondást nem tűrően szálltak bele a párharcokba, nem ismerték az elveszett labda fogalmát és igyekeztek tábort verni a térfelünkön. A putnoki játékosok a nyomás alatt is jól bírták a “gyűrődést”, pedig egy-egy hiba, figyelmetlenség végzetes lehetett volna. Az 52. percben például a jobb szélről bepasszolt labdát jó 14 méterről suhinhatták a kapunkra, de volt egy Lékai Soma a kapunkban, aki magabiztos védte a lövést. Úgy kellett ez a védés, mint egy falat kenyér. 

A majdnem mindent egy lapra feltevő Tiszaújváros támadójátékának legnagyobb veszélye az volt, hogy kontrából megfuthatjuk őket. A 60. percben épp egy ilyen ellentámadást vezettünk, Lakatos Miklós robogott a labdával előre, majd a mellette felfutó Kercsó Bencéhez passzolt, aki pontosan ívelte be a labdát a kapu elé érkező Katona Bencéhez. Bence nem tudta kapásból ellőni, de nála maradt a labda, lerántották, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyeshez Ádám Ferenc állt oda és értékesítette is megszerezve első putnoki gólját. (0-2)

DSC_0556Ádám Ferenc büntetőből volt eredményes, már neki is van putnoki gólja

A kétgólos hátrány ellenére nem adta fel a hazai gárda, az edzőjük is erre biztatta őket. A 64. percben kb. onnan kapott szabadrúgást a Tiszaújváros mint az első félidőben mi. A lövés is remek, Lékai Somának kellett bravúrral hárítania. Gyönyörű védés, mellyel továbbra is őriztük a kétgólos vezetést. Ebben az időszakban több, nehéz pillanatot is át kellett élnünk, Vajda Roland biztatta társait, hogy koncentráljanak, figyeljenek oda.

A 75. percben egy kis kihagyás tőlünk, egy jól csavarodó hazai szöglet és Csicsek Levente fejes góljával máris 1-2-re változott az eredmény. Tudtuk, hogy kemény lesz az utolsó negyedóra… Érdekes módon viszont nem a hazaiakat tüzelte fel a csatlakozó gól, hanem minket. Innentől ugyanis mint egy varázsütésre visszatértünk az első félidei játékunkhoz és nem hagytuk érvényesülni a hazaiakat. A 65. percben becserélt Molnár Máté után Fodor Péter is pályára lépett, a belső védő pozícióból pedig feljebb lépett a gólszerző Csicsek Levente.

A 84. percben Vajda Roland két perccel később Lakatos Miklós vette célba a hazai kaput. Előbbi a védőlábakban akadt el, utóbbi a rövid sarok mellé ment. Időközben Horváth Tamás is pályára lépett a hazaiaknál. A 90. percben aztán minden eldőlt a mi nagy-nagy örömünkre! Hazai bedobás után hozzánk került a labda, amit azonnal előre “küldtünk” Katona Bencéhez. Az átvétel után egyből továbbított a védők között kilépő Kercsó Bencéhez, aki meg sem állt a hazai kapuig, majd nagyon higgadtan a kapus mellett a bal alsóba helyezett!!! (1-3)

DSC_0838Vajon mi jár a mai gólpassz felelős fejében…. megvan…. “Futok, futok és Lapujtőig meg sem állok…”

A három perces hosszabbítás is rólunk szólt, kicsit nagyobb odafigyeléssel még Vajda Roland is rúghatott volna egyet. Nagy Csaba vezetőedző még kettőt cserélt ez idő alatt, Katona Bence helyére Szilágyi Szebasztián érkezett, Ádám Ferencet pedig Takács Tamás váltotta. A percek gyorsan lepörögtek, a 3 pont pedig a zsebünkbe vándorolt!!!!

A végeredmény: Tiszaújváros – Putnok 1-3!!!


ÖSSZEGZÉS

Kérem szépen nagyon rendben volt ez a mai teljesítmény…. Végig magabiztosan a kezünkben tartottuk a mérkőzést és majdnem minden a mi akaratunk szerint történt. Aktívan támadtunk, szorosan védekeztünk, jól szerveztük a játékunkat. A nyomás alatt is helyt álltunk és csak úgy mint egy hete igazi csapatként működtünk. Kisegítettük egymást a védekező zónában és a középpályán, jól kombináltunk elől. Jó volt látni, hogy az egész csapat kivette a részét a védekezés megszervezéséből és a támadások szövögetéséhez is majdnem mindenki hozzátett. És ne feledkezzünk meg arról, hogy a kapuban volt egy biztos pont, aki bravúros védéseivel többször tartotta életben győzelmi esélyeinket!
Erre mondják ez igazi csapatmunka volt….

Értékes győzelem volt ez Tiszaújvárosban, ahol tovább “mumuskodtunk” és a Balassagyarmat után elkaptunk egy másik olyan csapatot, aki a tabellán előttünk áll.

SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!!

Lékai Soma95Lékai Soma védései is kellettek a győzelemhez

 EREDMÉNYEK
A miénken kívül további hat találkozót rendeztek a Keleti csoportban:
 • az utolsó előtti percben lőtt góllal nyert a tavaszi első meccsét játszó DEAC
 • meglepetésre kikapott Egerben a tabella első Füzesgyarmat
 • kétgólos hátrányból mentett pontot a Jászberény
 • a Putnok után egy másik borsodi, a Tállya is legyőzte a Balassagyarmatot
 • az ötgólos győzelem után ötgólos vereséget szenvedett a DVTK II. Cegléden
 • nem bírt egymással az ESMTK és a Gyöngyös
 19. forduló eredmények

TABELLA

A szezonbeli hetedik győzelmünkkel, 2019. november 17. után újra pozíciót javítottunk a bajnoki versenyfutásban. A Putnok FC a Balassagyarmat botlásának (is) köszönhetően feljött a 8. helyre és már csak egy pontra vagyunk a ma legyőzött, 7. Tiszaújvárostól.
10 fordulóig őrizte, de a mai napon az Eger vereségével és a Debreceni EAC győzelmével elveszítette az 1. helyet a Füzesgyarmat. A 19. forduló után a DEAC került a tabella élére, 2. a Füzesgyarmat és 3. a Cegléd.
A szabadnapos Sényő tartja 4. helyét, mögötte az ESMTK és a Jászberény sorakozik.
Az alsóházat most már a Balassagyarmat vezeti, de négy ponttal előzi meg az Egert. Egyre kilátástalanabb helyzetben van a kiesőhelyeken álló Hatvan és a DVTK II. Előbbi 6, utóbbi 8 pontra van a 13. helyezett DVSC II.-től.

Tabella 19


KBSC HÍREK

A kötelező győzelmek a legnehezebbek, ezt a KBSC is tudja, de a Merkantil Bank Liga NBII. 29. fordulójában végül egy góllal legyűrte a kiesőhelyen álló Vác FC gárdáját. A győztes találatot Kovác Alan jegyezte. Érdekesség a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy a Géringer ikrek, Tamás és László a mai napon egymás ellen játszottak. Vác FC – KBSC FC 0-1 (0-0)
Gratulálunk a KBSC csapatának!


TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

Válasz írása