Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

REKORDLÉTSZÁMÚ CSOPORTOK AZ NBIII-BAN

Sok mindent lehetett hallani az utóbbi egy évben az NBIII-as mezőny létszámának bővítéséről, a csoportok létszámának megemeléséről, de egészen 2020. június 23-ig nem volt igazán pontos információnk a folytatást illetően. Ezen a héten kedden aztán kiadott az MLSZ egy közleményt, amelyből némileg tisztább lett a kép.

Íme a kedden kiadott közlemény harmadosztályra vonatkozó része:

“A járványhelyzet következtében a legtöbb bajnokság több vagy kevesebb tavaszi forduló elhagyásával került lezárásra, zárótáblázat megállapítása mellett. Erre tekintettel a 2020-2021-es férfi NB III-as bajnokságok versenykiírásai az alábbiak szerint módosultak: Az eddigi 48 csapat helyett előreláthatólag 60 csapat vesz részt a küzdelmekben (3×20 csapat). A 37 bennmaradó együttes mellett a 13 megyei I. osztályú bajnok csatlakozhat, továbbá 10 NB I-es tartalékcsapat azzal a megkötéssel, hogy a fiókcsapatok esetében a sportszervezet maximum 4 fő 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethet.”

mlsz

60 CSAPAT NEVEZÉSÉT VÁRJÁK

Kicsit elemezve a közzétett információkat legelőször azt szögezzük le, hogy a fentieket egészen addig nem vehetjük biztosnak amíg a nevezések hiánytalanul be nem érkeznek (erre július 3-ig van lehetősége a csapatoknak) és azt minden klub esetében el nem fogadja a Labdarúgó Szövetség. Valószínűleg ezért is fogalmazott úgy a közleményében az MLSZ, hogy előreláthatólag 60 csapat vesz részt a küzdelmekben.

Az viszont feltételezhető, hogy a 60 csapat NBIII-as licence megvan, tehát ha nem “szúrják el” nagyon a csapatok a nevezést vélhetően összejönnek a rekordlétszámú 20 fős csoportok. Merthogy ha információink helyesek ilyen nagy létszámú csoportok még nem voltak a harmadosztályban…

38 FORDULÓ… MINT A TOPBAJNOKSÁGOKBAN…

Kicsit gyanús volt, hogy miért a nagyon korainak tűnő 2020. augusztus 2-i játéknapot jelölte meg az MLSZ a 2020/21-es bajnokság nyitó fordulójának legkorábbi időpontjaként, de most már tudjuk mi volt az oka. 20 csapat esetén ugyanis 38 fordulót kell abszolválniuk a résztvevőknek az előttünk álló idényben, ami a tavalyi NBII-es bajnoki küzdelmeket alapul véve azt jelenti, hogy a szerdai játéknapok is képbe kerülhetnek. Ez még inkább igaz lehet ha a Magyar Kupa 6. fordulója, azaz a 128-as főtábla küzdelmei egy szeptemberi hétvégét elvesznek és ha az elmúlt idényhez hasonlóan két tavaszi fordulót 2020-ra előrehoznak.

A hivatalos 2020/21. évi versenynaptár nem lett még közzétéve (lehet elfogadva sem), de számításaink szerint ha ősszel 21 fordulót + 1 Magyar Kupa fordulót rendeznek a harmadik vonalban, akkor legalább két fordulót szerdán kell lebonyolítani és akkor is csak 2020. december 13-án zárulhat a félszezon. 

Tabella ZÁRÓAz előző “csonka-idényben” 16 csapat szerepelt

KIESŐK-FELJUTÓK

A 2020/21-es szezonban a Megyei I. osztályú és a Budapest bajnokságokban a jövő nyáron 20 bajnokot avatnak. Ha marad az elmúlt években megszokott gyakorlat ez a 20 csapat optimális esetben 10 osztályozó mérkőzésen döntheti el, hogy ki jut fel az NBIII-ba. Amennyiben a feltételezésünk helyt álló akkor az idei versenykiírásban az szerepelhet, hogy a 20 csapatos csoportok utolsó 3 helyezettje (9 csapat), valamint a legrosszabb 17. helyezett, összesen 10 együttes kiesik a bajnokság végén…
Az egyik másik kérdés, hogy ki eshet ki. Hallani lehet ugyanis olyan “hangokat” is, hogy az NBI-es tartalékcsapatok nem eshetnek majd ki az NBIII-ból…

Hamarosan meglátjuk hogy jól gondolkodunk-e a kiesőket illetően, arra viszont jó esély van, hogy a három NBIII-as csoport bajnoka fog feljutni a másodosztályba.

HAMAROSAN MINDENRE FÉNY DERÜL

Okosabbak lettünk valamelyest, de még mindig sok ismeretlenes az egyenletünk, még várnunk kell kicsit, hogy tovább tisztuljon a kép. Az biztos, hogy hosszú menetelésnek néznek elébe a csapatok aminek szurkolóként nyilván örülhetünk, a klubvezetők viszont vakargathatják a fejüket a megnövekedett költségek miatt.

A legfontosabb talán mégis az, hogy újra beszélhetünk erről, újra latolgathatunk mi lesz hogy lesz, mert a koronavírus-járvány lecsengésével (reméljük nem lesz második hullám) nemcsak az élet, hanem a sportélet is újraindul. Az NBI-es bajnokság holnap ér véget, de közben az alacsonyabb osztályú csapatok már javában készülnek az új idényre. Ha minden jól megy, 5 hét és újra tétmérkőzést játszhatnak az NBIII-as gárdák, köztük a Putnok FC is…. Már nagyon várjuk!!!

focistak_csapat_18 2hhhhhrA Putnok FC 2018-19-es csapata

Válasz írása