Hírek

PUTNOKFC.HU

Rangadó október első vasárnapján a bajnokság 10. fordulójában

Október első hétvégéjén a 10. fordulójával folytatódik az NBIII labdarúgó bajnokság pontvadászata. Csapatunk október 3-án 15 órai kezdettel a szomszédos Kolorcity Kazincbarcika SC együttesével mérkőzik meg a Várady Béla Sportközpontban.

A két csapat összecsapása mindig is különleges volt a drukkerek számára és nincs ez másként ezúttal sem, annak ellenére, hogy a két gárda más-más céllal vágott neki az idei szezonnak.

A Kazincbarcika csapatának egyértelmű célja a másodosztályba való visszajutás és bizony ők a nyár folyamán már keretüket is ennek megfelelően alakították ki.

Ami eddigi bajnoki mérlegüket illeti 8 győzelemmel és 1 döntetlennel jelenleg a tabella második helyén tanyáznak, két tényező külön is megsüvegelendő azonban, mégpedig az, hogy ők rúgták a legtöbb gólt 9 forduló alatt (32) és ők kapták a legkevesebbet is (4). Mutatóik és az utóbbi hetek eredményei alapján nem véletlenül tartják őket tehát a Keleti csoport favoritjának.

Ami a Putnok FC-t illeti, csapatunk a 15. helyről várhatja a rangadót, utóbbi 3 találkozónk alapján teljesen vegyes a mérleg, 1 győzelem, 1 döntetlen és egy a legutóbbi fordulóban elszenvedett fájó vereség mutatkozik az adatokból.

Nehéz mérkőzésre számíthatunk tehát az egyik legfőbb bajnokaspiráns ellen, de ahogy mondani szokták a labda gömbölyű és a futballpályán bármi megtörténhet.

Próbálunk a saját játékunkkal foglalkozni, azon csiszolni. Inkább a mentális felkészülésen van a hangsúly ezen a héten. Más lehetőségekkel bíró, más célért küzdő, remekül felkészített csapat érkezik hozzánk, ez talán senkinek nem kérdés. Úgy gondolom messze a legerősebb keret ez a mezőnyben. Nekünk 90 percünk van rá, hogy a két csapat közti különbségeket eltüntessük. Ugyanakkor óriási terhet sem szabad tenni a játékosokra, reálisan kell látni a dolgokat. Felszabadult, szenvedélyes játékot várok a játékosaimtól. Küzdeni fogunk és mindent kifogunk adni magunkból ez biztos, majd meglátjuk ez mire lesz elég ezúttal.’’ – felelte megkeresésünkre Szala Ákos a csapat vezetőedzője.

Játékosaink is mindent megtesznek azért, hogy a csapat újra a jól játszó, keményen küzdeni tudó arcát mutassa az összecsapáson. A Putnok FC védője, G. Bíró Gergő szerint a játékostársak tisztában vannak a mérkőzés szurkolók számára való jelentőségével.

Remélhetőleg a hajdúszoboszlói egy egyszeri rövidzárlat volt. Nem hinném, hogy még egyszer előfordul majd ehhez hasonló a bajnokságban. Tisztában vagyunk vele, hogy mindkét csapatnak különleges mérkőzés lesz a hétvégi. Újra magabiztosan kell játszanunk, ahogy azt hazai pályán megszokták a nézők. Izgalmas meccsre számítok a hétvégén. ’’

Putnok FC – Kolorcity Kazincbarcika SC – 2021. október 03. – 15:00 – Várady Béla Sportközpont

Leave a Reply