Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

PUTNOKI LEGÉNYEK vs. EGRI VITÉZEK

Már el is felejtettük milyen egy szombati bajnoki mérkőzés, hisz idén szeptembertől minden meccsünket vasárnap kellett lejátszani. A hét utolsó napján a Magyarország-Finnország válogatott mérkőzés napján nem rendezhetnek bajnoki találkozót, ezért a harmadosztályú csapatok a szombati játéknapon rúghatnak labdába.

JÖNNEK AZ EGRI VITÉZEK
Már csak egyetlen csapattal nem játszottunk az NB3 idei mezőnyéből, méghozzá az Eger SE együttesével. Az alapvetően diósgyőri fiatalokra épülő Vígh-legénység újoncként nem vall szégyent az őszi menetelés során. Az eddig elért 5 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség és a jelenleg bitorolt 9. hely elégedettségre ad(hat) okot az egrieknél, persze igazán ők tudják mennyivel volt több az eddigi mérkőzéseiken. A “közbeszéd”, azaz a begyűjtött információk alapján egy igazán masszív, stabil védelemmel rendelkező, ám a gólszerzésben nem feltétlenül vitézkedő hevesiek látogatnak hozzánk szombaton.
Jelzésértékű, hogy a 14 meccsen bekapott 14 góllal e tekintetben nagyon jól állnak, csak a Szolnok, ESMTK, Füzesgyarmat bajnoki dobogósok rendelkeznek ennél jobb mutatóval.
A rúgott gólok számában (16) viszont csak 4 gárda múlja “alul” őket (Sajóbábony, Salgótarján, Cigánd, DVTK II.).
Velünk összevetésben értelemszerűen utóbbiban jobbak vagyunk, mi 24 gólt vágtunk, viszont a kapott gólokban is jobban “teljesítünk”. A putnoki kaput 21-szer vették be az ellenfelek.

HETEK ÓTA
Az Eger együttese az elmúlt hetekben elég olaszosra vette a figurát. A legutolsó három meccsén ikszelt, előtte pedig Cigándon nyert 1-0-ra. Érdekes és ritka jelenség, hogy a 12. és 13. fordulóban, két meccsükön, azaz 180 percben keresztül nem kaptak és nem rúgtak gólt. Otthon a Tállyával, idegenben a Sajóbábonnyal nem bírtak dűlőre jutni. A múlt héten is pontosztozkodás lett a vége a mérkőzésüknek, 1-1-es döntetlent játszottak hazai pályán a Salgótarjánnal.
A Putnok FC a Sényő és a Gyöngyös legyőzése után Füzesgyarmaton pont nélkül maradt és a bajnoki tabellán sem tud kiszabadulni a 6. hely fogságából. A 10. forduló óta, azaz 5 hete foglalja el ezt a pozíciót a pontvadászatban.

JÓL ZÁRNI AZ ŐSZT
A sorsolás úgy hozta, hogy a 2018-as év utolsó két bajnokiját a Várady Béla Sportközpontban játszhatjuk amiből mindenképpen jól kellene kijönni. Bár az ősszel a hazai pálya nem jelentett számunkra igazán előnyt, inkább üröm, mint öröm ért Putnokon minket, de már csak emiatt is bizonyítanunk kell, lesz ez még így se.
Nem kétséges, a játékosainkban megvan a győzelemhez szükséges tudás, az erővel sincs gond, ha az akaratban is mindenki odateszi magát és a Koszta Péter által több alkalommal kritizált koncentráció is meglesz, az egri vitézek várát is be tudjuk venni….

JÁTÉKVEZETÉS
Jakab Árpád lesz a szombati mérkőzés játékvezetője, melyet végre emberi időben, 13 órától rendeznek. Jakab sporttárs munkáját Kovács Brankó és Kovács Zoltán fogja segíteni az oldalvonalak mellől.

A Putnok-Eger derbi eseményeit nyomon követhetik élő közvetítésünkön keresztül a honlapunkon, valamint a facebook oldalunkon is.

Putnok-Eger2

Az őszi utolsó, 15. fordulóban izgalmakban nem lesz hiány. Vérbeli rangadónak számít a Sényő jászberényi vendégszereplése, de sokan lehetnek kíváncsiak a Tiszaújváros-Füzesgyarmat összecsapásra is. A listavezető Szolnok a sajóbábonyi katlanban szenvedhet meg a bajnoki pontokért, a 2. helyezett ESMTK pedig a szebb napokat is látott Cigánd otthonába látogat. Íme a 15 . forduló teljes programja:

Mérkőzések 15-1

 

Válasz írása