Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

PUTNOKI GYŐZELEM “ANGOL-MAGYAR” MÓDRA

Átmentette a Salgótarjánban mutatott jó formáját a Putnok FC és rendkívül jó támadójátékkal, kilenc gólos mérkőzésen könnyed győzelmet aratott az újonc Balassagyarmat ellen.

6-3

Putnok-Balassagyarmatj


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: MÚCSONY, SAJÓVÖLGYE SPORTCENTRUM

Nézőszám: 150 néző

Időjárás: Esős, borús, 8 fok

IMG_6647


AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

ILLÉS RICHÁRD ÉS CZETŐ MÁRK ÚJRA A FEDÉLZETEN, CSIRSZKI MARTIN VISZONT A PARTON MARADT
Örömteli hír, hogy Illés Richárd derék- és Czető Márk combsérülése szépen helyre jött, így mindketten visszakerültek a keretbe, sőt Czető Márk a kezdőbe is. Akik viszont még nagyon messze vannak ettől az Dávid Ferenc és Fábián Bence. A két fiatal rehabilitációs kezelése már javában folyik és ők maguk is minden erejükkel azon vannak, hogy tavaszra teljesen rendbe jöjjenek. Rajtuk kívül Kemény Tamás sorakozik még a sérültek között. Szokták mondani, hogy a remény hal meg utoljára, nos nála ez megtörtént, mert az idén már Ő sem futballozhat…

A legfrissebb távollévő pedig Csirszki Martin, akit Salgótarjánban le is kellett cserélni. Sajnos a belső térdszalagja sérült meg a múlt szombaton, ami miatt a mai mérkőzésen nem játszhatott.

Csirszki Martin2Térdsérülés miatt igazoltan volt távol a mai napon Csirszki Martin

NINCS ELTILTOTT
Továbbra sem kell eltiltottról beszámolnunk, sőt ezt a jövő hétre is elmondhatjuk, hisz a két négy sárgás veszélyeztetettünk nem kapott vagy nem kaphatott sárgát a mai meccsen (Illés Richárd, Csirszki Martin) és a kiállítás sorsára sem jutott senki.

A KEZDŐ TIZENEGY
Egyetlen változás a salgótarjáni kezdőhöz képest, hogy Czető Márk újra bekerült a csapatba, Csirszki Martin pedig sérülése miatt nem játszhatott. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Czető Márk vette volna át az irányító középpályás szerepét, a posztokon belül is történtek változások.

Kezdő 15-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

BELECSAPTAK A LECSÓBA
Hatalmas iramban kezdődött a Putnok-Balassagyarmat mérkőzés, ami a kilencven perc alatt végig jellemző is volt a találkozóra. Igazán megsüvegelendő teljesítmény ez a játékosoktól, hisz a pálya vizes, sáros talaja ellenére tudták ezt nyújtani. Az első öt percre azt mondhattuk, hogy a Balassagyarmat “tiszafüredi” módra sikeresen irányította a játékot, akaratosan támadtak és kis túlzással beszorítottak minket a térfelünkre. Ez persze nem ízlett nekünk és nem tetszett a kispadon helyet foglaló Koszta Péternek sem, aki határozottabb fellépésre buzdította játékosait. Szerencsére komoly helyzetig, gólig meg főleg nem jutottak.

IMG_6657
Putnoki csatakiáltás

HÁROM PERC ALATT HÁROM GÓL
Aztán fordulat állt be a mérkőzésen, nem is akármilyen. A találkozó első szabadrúgását mi, egészen pontosan Czető Márk végezhette el a 9. percben, aki a felezővonal mellől életerősen ívelte be a labdát a balassagyarmati kapu előterébe. A berobbanó játékos-sokaságból Nyisalovits Donát érkezett a legjobb ritmusban, a legjobb helyre és védhetetlen fejessel előnyhöz juttatta a Putnokot! (1-0)
Nagyszerű érzés volt, hogy ilyen hamar vezetést szereztünk, de az örömből hamar üröm lett. Egy perccel később ugyanis Bódis Martin kapott egy felpasszt és Zimányi Adriánon átfűzve magát gyakorlatilag helyzetbe is került, majd a kimozduló Egyed Balázs mellett a kapuba továbbított. (1-1)
Nem volt nagy öröm és boldogság természetesen a putnoki oldalon, nehezen volt emészthető a csúcsról a pokolba jutni. Igen ám, de a putnoki fiúk gyorsan gondoskodtak arról, hogy a kispadon ülők és a szurkolók vérnyomása újra normál tartományba kerüljön. Egyetlen perccel később ugyanis az első putnoki szögletből – amit Tóth Szabolcs adott be mesterien – Czető Márk fejelt gólt. Fejese a felső lécről jutott a gólvonalon túlra, amit igazából az első pillanatban nem lehetett érzékelni, de Farkas Dávid partjelző, majd a játékvezető karmozdulata azt jelentette és abban a pillanatban hihetetlen örömmel töltötte el a putnoki publikumot. (2-1)

A “MAN OF THE MATCH”-RE HAJTÓ IS BETALÁL
Innentől kezdve gyakorlatilag az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Sajnos ez nem csak a támadójátékunkban mutatkozott meg, hanem a védekezésben is. (Akkor szerzett gólt az ellenfél, amikor mi hagytuk.) A putnoki fiúk olyan szinten felpörögtek, ahogy még Jason Statham sem tudott egyetlen egy akciófilmjében sem. Lendületesen támadtunk, passzainkkal szétcincáltuk a nem túl stabil gyarmati védelmet, így nem csoda, hogy sorra dolgoztuk ki helyzeteinket. Balogh Alex hihetetlen módon élt a pályán, a jobb szélen több alkalommal kergette “őrületbe” a vendégek bal szárnyát. A 19. percben aztán Czirjék Zoltán, a BSE kapusa közelebbről is megismerkedhetett vele, amikor Alex a jobbról érkező beadásért becsületbeli ügyként megküzdött, lefejelte magának a labdát, majd odüsszeuszi leleményességgel a kimozduló kapust megelőzve kétgólosra növelte a Putnok előnyét. (3-1)

IMG_6709
Eddigi legjobb mérkőzését játszotta a villámgyors támadónk, Balogh Alex

A PUTNOKI CSAPATKAPITÁNY NEM LÉPETT MÉG EGYSZER UGYANABBA A FOLYÓBA
A játék képe továbbra sem változott, igaz intő jelként tornyosult játékosaink előtt, hogy szabálytalanságot nem érdemes elkövetni ellenük, főleg a tizenhatosunk környékén, mert remeg rúgótechnikával megáldott játékosaik igencsak nagy koncentrálásra késztették védőinket ezeknél a szituációknál. A 26. percben jártunk, amikor Katona Bence a jobb szélen kapott labdával fizikai erejét, sebességét kihasználva meg sem állt egészen addig, míg a tizenhatoson belülre nem ért. Ott aztán hátulról szabálytalankodtak vele, teljesen jogosan járt a putnoki büntető. Az ESMTK ellen kihagyta, de ma ismét bevállalta Zimányi Ádám az ítélet végrehajtó szerepét. Csapatunk csk-ja a labda mögé állt, neki futott és bevágta a negyediket! (4-1)
Hatalmas ováció a szurkolók felől, fél óra sem telt el és 4-1-re vezettünk a nógrádiak ellen! Egy perccel később megtörténhetett volna az, ami az első gólunk után újfent 200 fölé emelve “egyesek” vérnyomását. Teljesen érthetetlen módon kihagyott a védelmünk és egy jobbról érkező beadást tisztán fejelhettek kapura, Egyed Balázs azonban hihetetlen bravúrral hárított. Az ismétlés lábbal jöhetett, de abba is belekapott a putnoki kapus és szögletre mentett. Óriási szépítési lehetőségeket hagytak ki a kék-fehér mezesek vagy mondhatjuk úgy, Egyed Balázs-BSE támadók 2-0.

IMG_6686
Koncentráló Zimányi Adrián és Nyisalovits Donát

NEM ADJA FEL A BSE
A félidőből hátralévő negyedórában a Balassagyarmat játékosai megmutatták hogy van tartásuk, mert ugyanolyan akaraterővel és tempóban futballoztak, mint a bekapott gólok előtt, így résen kellett lenni Nyisalovits Donátnak és társainak. A 37. percben Zimányi Ádám (Putnok) és Tóth Patrik (BSE) viszonya romlott meg egy ütközet következtében, de annyira, hogy a játékvezető még egy-egy sárga cédulával sem tudta őket kibékíteni. Két perc elteltével közelebb lopózott a vendégcsapat, egy jobb oldali beadás után Magos Mátyás elé került a labda, aki megtolta, majd a tizenhatoson kívülről nagyon szépen lőtte ki a bal alsót. Ez szép volt nincs mese. (4-2)
Az utolsó öt percre is maradtak még izgalmak, egy-egy sárga lap és egy-egy nagy helyzet. A gyarmatiaknál Bódis Martin kapott jó labdát és az elcsúszó Zimányi Adrián mellett lövőhelyzetbe is került, de Egyed Balázs nagyon szépen védett. A mi részünkről Balogh Alex veszélyeztetett lövésével, de gól abból sem született. Nincs hosszabbítás, jöhetett a szünet.

IMG_6674
Hat gól született az első félidőben

II. FÉLIDŐ

A HÁZI GÓLKIRÁLY RÚGTA AZ ÖTÖDIKET
A második félidőt ott folytatták a felek, ahol az elsőt abbahagyták, továbbra is nagy iram, lendületes játék jellemezte az összecsapást. Zimányi Adrián az egész meccs alatt rosszul érezte magát, így cserét kért, helyére Madarász János állt be az 50. percben. A beállása után nem sokkal helyzetbe is került a sérüléséből visszatérő támadó, de a vendégek kapusa nem hibázott a lövésénél. Hibázott viszont a nógrádi védelem, amikor az 56. percben Madarász János beadását Katona Bence mindenkit megelőzve a hálóba perdítette. (5-2)
Nagyon okos és szép mozdulat volt, jön is a nagy huncut mosoly a legmagasabbra nőtt putnoki támadótól a kispad felé.

Katona Bence10 gólos a putnoki “gladiátor”

TOVÁBBRA SEM LEHETETT UNATKOZNI A MECCSEN
Az 57. percben megfogyatkozott a vendégek létszáma, miután Tóth Patrik Madarász János felrúgásáért megkapta második sárga lapját. A vendégek azonnal reagáltak, cserélt Szanyó Károly, beállt Illés Tamás. Követte a példáját Koszta Péter is, Zimányi Ádám helyére Illés Richárdot küldte be. Pár perccel később a 10 emberrel játszó nógrádiak harmadszor is bevették a kapunkat. Egy jobb oldali beadás után Bódis Martin bólintott Egyed Balázs kapujába. (5-3)
Gondoskodtak a játékosok, hogy az izgalmak tovább fokozódjanak. A 66. percben Tóth Szabolcs szabadrúgásából Czető Márk oxival veszélyeztette a BSE kapuját, kapusuk reflex mozdulattal védett. A következő időszakban Katona Bence, Szemere Balázs és Balogh Alex is bevehette volna a vendégek kapuját, de ezek a helyzetek kihasználatlanul maradtak. Teljesen felborult a pálya ez idő tájt, a nógrádiak újabb cserével próbálták frissíteni csapatukat. A 80. percben aztán sikerült egy kristálytiszta kontratámadást végigvinnünk, aminek a végén négy a háromban érkeztünk meg a kapujuk előterébe. A történet főszereplője Balogh Alex volt, aki a bal szélről a védő és a kapus mellett középre adott a teljesen üresen érkező Madarász Jánoshoz, aki az üres kapuba sétált a labdával. (6-3)

HELYZETEK, IZGALMAK, NO GOAL
Az utolsó tíz percre Sápi József is beszállt a meccsbe, aki a sokat robotoló és kiváló szögleteket, szabadrúgásokat végző Tóth Szabolcsot váltotta. A putnoki támadónak pont egy pontrúgásból meg is volt a lehetősége a gólszerzésre, a BSE kapusa azonban biztosan védett. A játékosaink az utolsó percekig nyomás alatt tartották a gyarmatiakat, akiknek lélegzetvételnyi idejük sem volt a pihenésre. A legvégén Madarász János kiváló beadásokkal rémisztgette a vendégvédőket, az utolsó minutumban pedig Katona Bence veszélyeztetett közelről. Több gól azonban nem esett, maradt a kilenc gól és a 6-3-as gólzáporos putnoki győzelem.

IMG_6697
Egy veszélyes gyarmati szabadrúgás a hajrábanIMG_6702A fotó másik felén: Egyed Balázs, a kétszemélyes sorfal: Tóth Szabolcs, Balogh Alex és egy vendégjátékos: Magos Mátyás

ÖSSZEGZÉS
Még csak pár óra telt el a mérkőzés lefújása óta, de már most jó visszagondolni a látottakra, a történésekre. Olyan mérkőzés volt ez, amire még sokáig emlékezni fogunk.
Alapból azt kellene mondanunk, hogy a t
ámadójátékunkat illeti a nagyobb dicséret, de a győzelmet tizenegy ember érte el és ha hátul hibáztunk is a bekapott góloknál, elől kárpótoltuk mindazt. Arról már nem is beszélve, hogy az első két gólunkat két védőnk szerezte.
Ma azt a Putnokot láttuk, akiket szeretünk, azt a Putnokot, ami végre csapatként tudott működni és azt a Putnokot, aki “belehalt” a mérkőzésbe és azt a Putnokot, akinek győzelmét senki nem vitathatja. Mindennek az eredményeként végig abszolút fölényben játszottunk és már akkor megnyertük ezt a bajnokit, amikor még teljes létszámban volt az ellenfél. A putnoki csapatban lendületes, gyors, a balassagyarmati védelmet rendkívül jól bontó, az üres területeket jól kihasználó csapatot láthattunk. Nagy dicséret illet minden játékost, az egész csapatot!
SZÉP VOLT FIÚK! HAJRÁ PUTNOK!!!

A TABELLA
A győzelemmel gyorsan előreléptünk kettőt a tabellán, a 6. helyről a 4. helyre kerültünk. A megszerzett 24 pontunk most erre elég. A Tiszafüred bár derekasan helyt állt, de kikapott Monoron, így ők mögénk kerültek, az MTK tartalékcsapata viszont holnap beelőzhet amennyiben két vállra fektetik a Gyöngyöst.


A 15. FORDULÓ SZOMBATI EREDMÉNYEI

Mérkőzések 15-1

16. FORDULÓ
Még el sem búcsúztattuk az őszt, de a jövő héten már be is köszönt a tavasz! Legalábbis a futball berkekben. A jövő szombaton ugyanis a tavaszi első fordulót rendezik az NBIII-ban, mely során a Tiszaújvárost fogadhatjuk. Egyúttal búcsúzunk a Sajóvölgye Focisuli múcsonyi pályájától, ahol egy kivételtől eltekintve az összes hazai meccsünket játszottuk….

PUTNOK FC – FC TISZAÚJVÁROS
Időpont: 2017. november 25. szombat 13:00
Helyszín: Sajóvölgye Sportcentrum, Múcsony, Táncsics út 25.

TÁMOGATÓINK

Ebben a bajnoki szezonban is nagyon sok helyi vállalkozó gondolta úgy, hogy támogatja a Putnok FC csapatát, köszönjük nekik!!!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné

KÖSZÖNJÜK!!!

GoodsMarketJ
Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok

szlogen

Címfotó /angol-magyar/: newstatesman.com

Válasz írása