Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

PUTNOK – SAJÓBÁBONY: KÜZDŐS, HAJTÓS MECCS VÁR A CSAPATRA

Az elmúlt két hétben nem sikerült pontot szereznie a csapatunknak. A Cigánd elleni hazai vereség után Ibrányban, a Tállya vendégeként sem jött össze a győzelem, sőt két meccs óta a gólszerzésben sem jeleskedünk, konkrétan nem tudtuk bevenni az ellenfelek kapuját. A riválisok viszont jól pengették, összesen 5-ször találtak be nekünk, pedig Egyed Balázs egy büntetőt meg is fogott.
A tavaszi jó rajt után az utóbbi két eredmény valóban kiábrándító, de legyünk pozitívak! Még nagyon sok van hátra és bőven van lehetőségünk a pontszerzésre, a hibák kijavítására. Az első ilyen most vasárnap egy újabb megyei rangadó keretében valósulhat meg, hisz a Sajóbábony együttese látogat városunkba.

Putnok - SajóbábonyJ


SAJÓBÁBONY VSE

A vasárnapi vendégeink tavaly nyáron csatlakoztak a harmadosztály mezőnyéhez köszönhetően annak, hogy megnyerték a Borsod Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot, majd sikeresen vívták meg a Szajol elleni osztályozó mérkőzéseket. A Kriston István által irányított csapat pillanatnyilag a még éppen bennmaradást érő 12. helyen tanyáznak, viszont mindössze egy ponttal előzik meg a jelen állás szerint más kieséssel felérő 13. helyezettet.
Nem vitás, hogy a sárga-kékek számára minden hátralévő bajnoki megnyerése létkérdés. A győzelemért ellenünk is mindent meg fognak tenni főleg úgy, hogy tudják más csapatok is képesek voltak nyerni a Várady Béla Sportközpontban. Pont emiatt kell nekünk megmutatni most a másik “orcánkat”, a mosolygósabbat, a minden áron nyerni akarót…

P-S1


GYŐZELEM OTT, VERESÉG ITT

A Sajóbábony a 21. fordulóban a messze földön híres “bábonyi katlanban” hatpontos mérkőzést nyert meg a Salgótarján ellenében. A legjobbkor, a találkozó 45. percében szerezték meg a vezetést a sajóbábonyiak Balogh Dénes góljával, majd a szünet után a 49. percben egy tarjáni játékos, Nyéki Márk vétett öngólt beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt.

SAJÓBÁBONY VSE – SALGÓTARJÁNI BTC 2-0 (1-0)

P-S2

A Tállya – Putnok összecsapás színvonalában elmaradt ugyan az NB3-ban megszokottól, de küzdelemből azért nem volt hiány. A mieink nem tudtak élni az első félidőben adódó lehetőségekkel, a Tállya viszont a fordulás után jól sáfárkodott a helyzeteivel. Lippai Ákos büntetőjét Egyed Balázs még megfogta, de a középpályás akciógóljánál már Ő is tehetetlen volt, így a hazaiak 1-0-val lehozták a derbit.

TÁLLYA KSE – PUTNOK FC 1-0 (0-0)

P-S4


MARIUS-TŰZKERESZTSÉG, LYUKAS HÁLÓ, PUTNOK SIKER

Több szempontból is érdekesen és sikeresen alakult a két csapat őszi mérkőzése, amelyet nagy örömünkre sok Putnok drukker a helyszínen tekintett meg. A Sajóbábony pályája a fizikai korlátai miatt nem kedvezett a játszós Putnoknak, ennek ellenére már az első félidőben fölényben futballoztunk és Mahalek Marcell góljával viszonylag hamar, a 21. percben előnybe kerültünk. Húsz perccel később aztán nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk, Balogh Dénes akkora bombagólt ragasztott a bal felsőnkbe, hogy csak néztünk mint a moziban. Első ránézésre azt sem tudtuk, hogy gól volt-e vagy sem, ugyanis a labda azon a lyukon távozott a légtérbe, ami a kapu hálóján tátongott. A játékvezető kézmozdulata tette biztossá számunkra, igen, Dénes labdája a kapunkba jutott…
Az 1-1-es félidőt követően a második játékrészben még jobban kinyílt az olló a két együttes között, Katona Bence fejesével újra előnybe kerültünk, majd a hajrában Marius vihette a labdát egy az egyben a hazai kapusra és be is lőtte mellette. Marius megszerezte első putnoki gólját, csapatunk pedig 3-1-re nyert Sajóbábonyban.

IMG_0184Megküzdöttünk érte és elhoztuk a három pontot Sajóbábonyból a szeptemberi mérkőzésen
 

AZ EGYIK LEGERŐSEBB LÁNCSZEM

A Putnok FC betonbiztos középhátvédje, Mahalek Marcell bokasérülése miatt nem tudott csapata segítségére lenni a Tállya elleni bajnoki mérkőzésen, viszont a keretbe kerülve és a kispadon ülve meglehetősen közelről szemlélhette meg társai pályán nyújtott teljesítményét. Játékosként, de mégis külső szemlélőként láthatta ahogy csapata 1-0-ra kikap a borvárosi gárdától. Marcell ritkán szól, de akkor nagyot és mi most az Ő véleményére voltunk kíváncsiak. Természetesen a tállyai meccsen kívül megkérdeztük az előttünk álló újabb megyei rangadóval kapcsolatban is…

jatekosok_2018_mahalek

Az első és legfontosabb kérdésem, hogy vagy, mi a helyzet a bokasérüléseddel?

MAHALEK MARCELL: A lábam az elmúlt egy hétben sokat javult, a duzzanat is kisebb lett, de még több helyen bevérzés nyomai láthatóak. Futásnál már nincsenek fájdalmaim, azonban a fordulásoknál és labdaérintéseknél még igen.

A hétvégén már tudsz játszani?

MAHALEK MARCELL: A hétvégére minden bizonnyal jó lesz a lábam, ha mást nem kötéssel és fájdalomcsillapítóval fogok játszani.

Az előző fordulóban, a Tállya elleni bajnokin a sérülésed miatt a keretben ott voltál, de pályára nem léptél a mielőbbi gyógyulásod érdekében. Külső szemlélőként Te hogyan értékelnéd a látottakat, a mérkőzés történéseit?

P-S3

MAHALEK MARCELL: A múlt vasárnap egy nagyon motivált csapat ellen játszottunk, egy küzdelmes és hajtós mérkőzést mondhatni “egy gólos” mérkőzést. A probléma az volt, hogy azt az egy gólt nem mi rúgtuk.

Melyik volt fájóbb és melyik volt meglepőbb a Cigánd vagy a Tállya elleni vereség?

MAHALEK MARCELL: Egyértelműen a cigándi mérkőzés volt a fájóbb, nemcsak azért mert hazai közönség előtt veszítettünk, hanem a végeredmény miatt is.

Mahalek Marcell

A sorsolásnak köszönhetően zsinórban olyan meccseket játszunk, ahol az ellenfelek közvetlenül vagy közvetve, de a kieséstől veszélyeztettek. A hétvégén is egy ilyenre kerül sor, egy igazi megyei rangadóra, hisz a Sajóbábonyt fogadjuk. Mit vársz a találkozótól?

MAHALEK MARCELL: Egy megyei rangadónak mindig megvan a sajátos pikantériája. Küzdős, hajtós meccset várok. Az biztos, hogy egy motivált és jól felkészített csapat ellen fogunk játszani. Nehéz dolgunk lesz hogyha itthon akarjuk tartani a három pontot, mivel a Sajóbábony együttesének létfontosságú ez a győzelem.

Csapatszinten illetve saját személyedet illetően adhat külön pikantériát a mérkőzésnek, hogy több, korábbi Putnok FC játékos valamint egykori DVTK csapattársadat láthatod az ellenfél soraiban? Hogyan lehet, és hogyan fogod ezt kezelni a holnapi mérkőzésen?

MAHALEK MARCELL: Minden mérkőzésre ugyanúgy készülök fel ellenféltől függetlenül. Ahogy mondtad is sok ismerősöm van a Bábonyi együttesben, de a meccsen az ellenfeleim lesznek, akiket le szeretnék győzni.

Úgy látszik a góllövés tekintetében Neked nagyon jól megy ha a korábbi csapattársaid ellen játszol. Ősszel a DVTK II. ellen győztes gólt szereztél, majd Sajóbábonyban is bevetted a kaput. Minek köszönhető ez véleményed szerint? Az „extrább” motiváció szerepet játszhat vagy csupán a véletlen műve?

MAHALEK MARCELL: Igen, mondhatni jól megy, de azzal is kiegyeznék ha úgy győznénk a hétvégén, hogy nem én szerzem a gólt.

 DSC_0607


JÁTÉKVEZETÉS

Egy fiatal játékvezetőre, Tamási Patrikra bízták a Putnok – Sajóbábony bajnoki találkozó vezetését. aki még soha nem vezetett nekünk mérkőzést, a Sajóbábonynak viszont már igen (Sajóbábony-Gyöngyös 1-0). Összesen 45 NB3-as bajnoki mérkőzésre küldték játékvezetőként, melyek során 169 sárga lapot és 16 pirosat osztott ki.
Tamási Patrik asszisztensei Sinkovicz Dániel és Farkas Dávid lesznek.

Játékvezető

 


TABELLA

A tabellából látható, hogy a 11 győzelem, a 3 döntetlen és a 7 vereség, a megszerzett 36 pont 22 forduló után az 5. helyhez elegendő. A hétvégi kör után előrébb nem, hátrébb viszont kerülhetünk…
Soha nem volt még ilyen szoros a bajnoki küzdelem, mint jelen pillanatban. A Szolnok, Jászberény és ESMTK hármas egy ponton belül van egymáshoz képest!
Emellett a kiesés elkerüléséért folytatott harc is nagyon kiélezett, 22 forduló után 5 csapat küzd az 1 vagy 2 bennmaradást érő helyért.

Tabella 21


22. FORDULÓ

Csak úgy mint egy hete, most is két borsodi rangadót rendeznek a Keleti csoportban. A Putnok-Sajóbábony mellett a Tiszaújváros-Tállya viadalra is sor kerül. A dobogósok egyaránt idegenben játszanak. A Jászberény a kiesőzónás Salgótarjánhoz látogat, ami papíron egyszerűbb feladatnak tűnik, a másik két ellenlábas viszont igencsak megizzadhat a 22. fordulóban. Az ESMTK Sényőről próbálja elhozni a bajnoki pontokat, a Szolnok a remek formában lévő Füzesgyarmat vendége lesz. Nem túlzás azt állítani, bármi előfordulhat ezeken a meccseken. Kiesési rangadó is lesz, a DVTK II. a Gyöngyöshöz látogat.

Mérkőzések 22


A futball szerelmeseinek igazi csemege lehet a vasárnap, hisz nem először és nem utoljára kettős rangadóra kerül sor a Várady Béla Sportközpontban!!!
Elsőként a Putnok FC és a Sajóbábony VSE csapatai lépnek a “ringbe” 12:30-tól, majd pár órával később, 16:30-tól a KBSC FC fogadja a Ceglédi VSE gárdáját az NB2 31. fordulójában! Szurkoljunk minél többen a helyszínen!!!! Aki otthon marad, lemarad!!!!
 punok

 55957762_2342665665777604_2134077251182919680_n

Válasz írása