Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

PUTNOK – KBSC: ELTÜNTETTÜK AZ OSZTÁLYKÜLÖNBSÉGET

A 2019/20-as bajnokság utolsó felkészülési mérkőzését játszotta csapatunk a Várady Béla Sportközpontban. A bajnoki főpróbán nagy fába vágtuk a fejszénket, hisz az NBII-es Kazincbarcikával meccseltünk délután 17 órától.

A múlt pénteki edzőmérkőzésekkel ellentétben esőnek ma nyoma sem volt, sőt vizet is csak a találkozó előtti gyepszőnyeg belocsolásnál illetve az ivószünetben láttunk. Igazi nyári idő, 28 fok fogadta a pályára lépő játékosokat.

DSC_0121

KIVÁLÓ ELSŐ FÉLIDŐ
Röviden, tömören: szuper teljesítményt nyújtottunk az első félidőben! A fiúk nagyon odatették magukat az első játékrészben, rendkívül zártan, szervezetten védekeztünk, rengeteg labdát szereztünk és futószalagon gyártottuk a támadásokat a 45 perc során. A védelmünket dicséri, hogy a KBSC egyetlen egy kapura lövésig jutott a játékrészben. Mi viszont nagyon jól “operáltunk” a középpályán, szoros emberfogásunknak köszönhetően hamar birtokba vettük a labdát, amellyel aztán tempósan indultunk a vendégek kapuja felé.
Nem szólhatott volna semmit a Barcika ha a szünetben két vagy akár háromgólos putnoki előnyt mutatott volna az eredményjelző… Katona Bence kétszer is beköszönhetett volna, másodszorra közvetlen közelről, de Horváth László nagyot védett. Zimányi Ádám pedig egy okos fejessel találta telibe a felső lecet.

DSC_0237

BELEERŐSÍTŐ KAZINCBARCIKA
Érthető okokból nem tetszett az első félidő Gálhidi Györgynek, aki a szünetben felpörgette játékosait így nem csoda hogy a másik arcukat mutatták a fordulást követően. Sokkal gyorsabban és agilisabban játszottak a kék mezesek a második negyvenöt percben, a széleken többször is jól futottak el, mi pedig többször belehibáztunk… Egy ilyet hiba pedig gólt hozott a KBSC konyhájára, három az egyben lejátszottak minket a tizenhatosunk előterében, a félidőben beálló Gábor Lukács került ziccerbe és lőtt Pomozi Zoltán kapujába.
A gól kicsit megfogott minket, kicsit enerváltabban futballoztunk, a KBSC meg is érezte és benyomott minket a térfelünkre. Egy újabb hiba, faultoltunk a tizenhatoson belül, büntetőhöz jutott a Gálhidi-legénység. Fótyik Dominik tizenegyesét viszont Pomozi Zoltán lábbal hárította, maradt a 0-1!

DSC_0435

Az utolsó húsz percben ismét kiegyenlítettebbé vált a játék. Putnoki részről a szünetben pályára lépő Galambosi Máté, Tucsa Róbert, Nemes Milán trió után lehetőséget kapott Pogonyi Dominik, Szilágyi Szebasztián, Lajkó Csanád és Sándor Bálint is. A megfiatalított csapatunk is képes volt egy nagy helyzet kialakítására. A bal szélen Sándor Bálint és Pogonyi Dominik játszott össze, utóbbi játékos a tizenhatoson belül akart középre adni Szilágyi Szebasztiánhoz, de elvették tőle a játékszert. A másik oldalon sakk-matt helyzet végén Gábor Lukács lövése a jobb kapufáról szállt az alapvonalon túlra.

DSC_0401

Összességében egy nagyon jó iramú, a felkészülésünket jól szolgáló és az állapotunkat jól mutató meccset játszottunk. Az első félidőben nemhogy eltüntettük az osztálykülönbséget, de egyértelműen jobban fociztunk mint a KBSC, ami bizakodásra adhat okot. A második játékrész már nem annyira rólunk szólt, de azt sem mondhatjuk hogy teljesen alárendelt szerepbe sodródtunk volna. Jó meccs volt, önbizalom növelő játékkal, csapatmunkával, amiből mindenki kivette a részét.

DSC_0143

PUTNOK FC – KBSC FC 0-1 (0-0)

Putnok FC: Pomozi Zoltán, Nyitrai Dávid, Nyisalovits Donát, Mahalek Marcell, Illés Gábor, Illés Richárd, Zimányi Ádám, Csirszki Martin, Fazekas Máté, Tóth Szabolcs, Katona Bence
Cserék: Asztalos Gábor, Galambosi Máté, Nemes Milán, Tucsa Róbert, Szilágyi Szebasztián, Sándor Bálint, Pogonyi Dominik, Lajkó Csanád
Vezetőedző: Kriston István

KBSC FC: Horváth László, Virág Ákos, Heil Valter, Fótyik Dominik, Farkas András, Krausz Raul, Kercsó Bence, Oltean Sergiu, Oldal Tibor, Lukács Raymond, Vajda Roland
Cserék: Fila Károly, Varjas László, Géringer Tamás, Mikló Roland, Harangozó Bence, Toma György, Gábor Lukács
Vezetőedző: Gálhidi György

GÓLSZERZŐ: – ill. Gábor Lukács

P-K


A felkészülési mérkőzések elfogytak, legközelebb már bajnoki meccsen láthatjuk a fiúkat. 2019. augusztus 4-én Debrecenben kezdünk, a DEAC vendégeként.

DSC_0301

 

Válasz írása