Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

PUTNOK GYŐZELMET HOZOTT A HÚSVÉTI NYÚL

Mielőtt bármit is írnánk a mai mérkőzésről szeretnénk köszönteni a Putnok FC mai születésnaposát, akit eredetileg online köszöntöttünk volna, ha lett volna…

Nagyon boldog születésnapot kívánunk,
a labda és a labdarúgás szerelmesének,
a jobb- és bal szélen is bevethető villámgyors támadónknak,
a “minden hájjal” megkent gólvágónknak, Madarász Jánosnak!
Isten éltesse sokáig!

Szülinap


Megismételte jó teljesítményét a Putnok FC az MTK fiataljai ellen és az irreális pályaviszonyok ellenére magabiztos győzelmet aratott. Ennél szebb húsvéti ajándékot nem is kérhettünk volna!

Putnok-MTK


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: MÚCSONY

Nézőszám: 50 fő

Időjárás: Esős, szeles, 4 fok


AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

SÉRÜLTEK-ELTILTÁSOK
Balogh Alex deréksérülése szerencsére rendbe jött, így ő már játszhatott az MTK ellen, ugyanakkor Szemere Balázs monori lábsérülése súlyosabb a vártnál, rá több hetes pihenő vár. Fehér Balázs sem 100%-os, így a mai napot ki kellett hagynia, bár a kispadra azért leült.
Eltiltás nem terhelte keretünket, viszont a négy sárgával rendelkező veszélyeztettek száma továbbra is négy.

A KEZDŐ TIZENEGY
Az egy héttel ezelőtti kezdőhöz képest két pozícióban történt változás, Szemere Balázs és Fehér Balázs kikerült, Czető Márk és Balogh Alex bekerült oda.

Kezdő 21-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

A múcsonyi pályát elnézve sokáig bizonytalan volt, hogy egyáltalán lesz-e mérkőzés, de a játékvezetői hármas végül a lejátszás mellett döntött. Ezzel megismétlődött a tavaly őszi MTK-Putnok már ami a pálya víziszonyokat illeti, hisz a Csepelen megrendezett találkozó is inkább hasonlított a vízilabdára, mint a focira.
A kezdő sípszó után hamar megtapasztalhatták a játékosok, hogy a mai napon a “Maradj talpon” játék részesei lesznek, egyedül Gundel Takács Gábornak nem szólt senki, hogy 22 futballista jelentkezett a játékra. A viccet félretéve mindkét fél igencsak harapósan kezdett, már az első percben eljutottunk az MTK tizenhatosáig, de azt követően a vendégek ellentámadása is rejtett veszélyeket. Tudtuk, hogy ezen a talajon nagy szerepe lesz a szerencsefaktornak, főleg úgy, hogy a pálya bizonyos pontjain annyi víz volt, hogy konkrétan megállt a labda.
Nagy örömünkre csak a 7. percig kellett várni a hazai gólra, szépen kialakított helyzet végén Balogh Alex közelről magabiztosan helyezett Fadgyas Tamás kapujába. (1-0)
Két perccel később egy veszélyes bal oldali beadást követően az egyik (még) fehér mezes belső védő kezezés gyanús mozdulattal vette le a labdát, de a játékvezető nem látta szabálytalannak az esetet.
Az idő előrehaladtával kissé kiegyenlítettebbé vált a játék, a tempó viszont egy percig nem hagyott alább. Egyik fél sem dajkálgatta hátul a labdát, a labdaszerzések után azonnal az ellenfél kapuja felé fordultak. Meglepő volt, hogy ezen a talajon is minőségi futballt szolgáltattak mindkét csapat játékosai, de az is feltűnt, hogy a Putnok a földön tartotta a labdát és kis passzokkal próbált a vendégek kapujáig eljutni, míg az MTK elsősorban az ívelgetéseiben, keresztlabdákban és az abból esetlegesen lecsorgókkal “operált”. Kár, hogy nem számoltuk, de az első negyvenöt percben legalább tíz sarokrúgást végezhetett el a Pölöskei-legénység, egy ízben egymás után háromszor, egyszer pedig négy szögletet rúgtak zsinórban. A jól működő putnoki védelmet dicséri, hogy ezen a csúszós talajon még inkább veszélyessé váló szögiket remekül védekezték ki.
Ha már a védelemnél járunk, jó volt látni, hogy a belső védők hogyan segítették ki egymást az ellenfél támadásainál. Gál Szabolcs, Zimányi Adrián és Czető Márk is bemutatott olyan önfeláldozó mentést, amivel vagy a gólhelyzetet, vagy annak kialakítását akadályozták meg. Volt olyan is, amikor Márkó a labda vízbefulladását akadályozta meg közbeavatkozásával.
A 41. percben az eső utána jött a feketeleves, hisz a kapujából kimozduló Egyed Balázs szerelését szabálytalannak ítélte a játékvezető és azonnal büntetőt ítélt. Hiába a putnoki reklamálás, a spori döntése természetesen megmásíthatatlan volt. Az utánpótlás válogatott Szuhodovszki Soma állt a labda mögé (aki az előző szezonban hatalmas gólt ragasztott Botló Ádám kapujába), de nagyon fölé-mellé rúgta a büntetőt. A kimaradt tizenegyes ahogy az már ilyenkor lenni szokott, plusz energiákat mozgósított az egygólos előnyt birtokló putnoki fiúknak és lélektanilag a legjobbkor Kemény Tamás nagyon szép távoli lövésével kettőre növeltük vezetésünket. (2-0)

KÖSZÖNET
Szeretnénk kifejezni köszönetünket Galambosi Józsefnek és Boza Attilának, hogy a meccs előtti áldozatos munkájukkal lehetővé tették, hogy a múcsonyi pályán ma bajnokit játszhattunk!!!

II. FÉLIDŐ

A szünetben kettőt is cserélt Pölöskei Gábor. Tóth Zoltán és Szuhodovszki Soma már ki sem jött az öltözőből, helyükön Kisari Tibor és Bidzilya Anton kapott lehetőséget. Előbbi játékosnak még ideje sem volt megmártózni a múcsonyi pálya dagonyájában olyan hamar belőtte az MTK szépítő gólját az 51. percben. Szép gól volt, kb. onnan született, mint a Kemény Tamásé, de nyilván nem örültünk neki. (2-1)
A gól után megsérült Zimányi Adrián, így Nyisalovits Donátnak kellett sebtiben pályára lépnie.
A fővárosi fiatalok azonnal megérezték annak a lehetőségét, hogy nincs még veszve semmi és két alkalommal is sikerült közel kerülniük a kapunkhoz. Igen ám, de a putnoki védelem nagyon higgadtan, nyugodtan tevékenykedett, jól zárt, így Egyed Balázs a kapuban leginkább a karmesteri szerepet töltötte be, másodállásban pedig kivédte azt a néhány próbálkozást, amivel igyekeztek túljárni az eszén. Balázs ma is jól együtt élt a játékkal, többször kellett, hogy kimozduljon a kapujából, a kispadon nagyon találóan párducéhoz hasonlították mozdulatait.
A 63. percben aztán újra megnyugodhattunk, Koszta Péter vérnyomása 200-ról 199-re csökkent, Zabos Attiláé 80-ról 79-re, amikor látták, hogy Balogh Alex kitűnő sarokrúgását Czető Márk mesteri fejessel juttatja az MTK kapujába. (3-1)
Tíz perc elteltével újra egy szöglet után örülhettünk, az ötösön belüli nagy jövés-menés, helyezkedés nyertese Katona Bence lett, aki szezonbeli 14 (!) gólját szerezte közvetlen közelről. (4-1)
Koszta Péter a gól után pihenőre hívta a harcát megharcoló, nagyon hatékonyan játszó Illés Richárdot és csatasorba állította az extra motivált Tóth Szabolcsot. A háromgólos vezetés további önbizalmat adott nekünk, minden rutinunkat, csibészségünket és képességünket kihasználva tovább szövögettük akcióinkat, nem nagyon volt megállás a vezetés birtokában sem. Az MTK-s tinik továbbra is inkább ívelgettek, mi pedig két-három passzból már fordultunk is kapura. Nagyszerűen játszott a középpályán Csirszki Martin, aki néha már olyan cselkombinációt mutatott be, hogy néha már maga sem tudta, hogy mi lesz az akció vége. Persze Zimányi Ádámot sem kellett félteni, Martinnal jól kiegészítve és kisegítve egymást jól játszották meg a két támadót, Kemény Tamást és Katona Bencét, vagy a szélek sebességbajnokait, Madarász Jánost és Balogh Alexet.
Az utolsó negyedórában lehetőséget kapott Sápi József, a vendégeknél pedig Jámbor Olivér, de az eredmény már nem változott, győzött a Putnok 4-1-re!

ÖSSZEGZÉS
Hétről hétre egyre jobb formában futballoznak a Putnok játékosai, amit két meccsel ezelőtt már a Nyírbátor ellen is láthattunk, de akkor az 0 pontra volt elég. Egy hete Monoron, a bajnokaspiráns otthonában másodperceken múlt, hogy ne szerezzünk győzelmet, szintén remek játékkal. Ma pedig nehéz talajon, egy nagyon jó és a tabellán közvetlenül mögöttünk helyet foglaló MTK ellen arattunk magabiztos sikert.
A jó teljesítményt előbb-utóbb siker koronázza, ami végre a pontszámokban is jobban megmutatkozik. Azt mondhatjuk a mai nap után, hogy a játékosok mind egyéniben, mind csapatként egyre jobb formába lendülnek. Azt is jó látni, hogy a csereként pályára lépők is minőséget képviselnek és pluszt tudnak hozzátenni a csapat összteljesítményéhez, hamar felveszik a mérkőzés ritmusát és a legjobbjukat hozzák elő magukból. Jó példa erre akár Tóth Szabolcs vagy Nyisalovits Donát mai produkciója, de a múlt héten Bodnár Dominik is remekül szállt játékba.
Úgy tűnik tehát Koszta Péternek egyre nehezebb dolga van, hogy kit tegyen a kezdőbe, de nem kell őt félteni, hisz azt is sikerült megvalósítania, hogy a négy kiváló támadó (Katona Bence, Kemény Tamás, Balogh Alex és Madarász János) egyszerre játszhasson a pályán, miközben a két karmester, Csirszki Martin és Zimányi Ádám osztogatják a passzokat.
Száz szónak is egy a vége, kitettek magukért a fiúk, ezt a Putnokot, ezt a hozzáállást, ezt a szemléletet és ezt az egységességet szeretnénk tőlük látni, mert csak ez vihet sikerre! Ha ez megvalósul, akkor a 2017/18-as bajnokságban elnyerhetjük a legjobb harmadik címét, ami igazán büszkeséggel tölthetne el minket.

Szép volt Fiúk! Hajrá Putnok!

A TABELLA
A Putnok FC a mai győzelemmel megerősítette a 3. helyét a tabellán, előnye négy pontra nőtt a 4-1-re legyőzött MTK-val szemben, ami azt jelenti, hogy ha a pótolt meccsét meg is nyeri a fővárosi alakulat, visszaelőzni egyelőre nem tudnak. (Reméljük a bajnokság végéig sem…)
Az előttünk lévők közül idegenben nyert a Monor és az ESMTK, a Nyírbátor egymás után kétszer szenvedett vereséget hazai környezetben. Előrébb lépett a szintén győztes Cigánd és a Tiszaújváros. A kiesőhelyeken a hétvégén meccs nélkül maradó Gyöngyös és a Tállyával ikszelő Balassagyarmat áll.


A 21. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE

A szombati Füzesgyarmati SK – Gyöngyösi AK bajnokit a pálya alkalmatlansága miatt nem tudták lejátszani.

Mérkőzések 21-1

A KÖVETKEZŐ
… ellenfelünk a Cigánd SE lesz, akikkel eredetileg március 3-án játszottunk volna. A találkozó a hóesés miatt március 21-re került át, ám az újabb hóesés miatt egy harmadik időpontban, 2018. április 4-én játsszuk le… remélhetőleg…

CIGÁND SE – PUTNOK FC
Időpont: 2018. április 4. szerda 16:00
Helyszín: Cigánd Városi Stadion

TÁMOGATÓINK

A 2017/18-as a bajnoki szezonban a következő helyi vállalkozók döntöttek úgy, hogy támogatják a Putnok FC csapatát, köszönjük nekik!!!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné
 • Élel-Mister Vegyesbolt

Zöldség-gyümölcs

 

szlogen

Válasz írása