Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

PUTNOK FC – JÁSZBERÉNYI FC: UTOLSÓ UTÁN AZ ELSŐ

Múlt héten a sereghajtó SBTC otthonából távoztunk pont nélkül, vasárnap pedig a listavezető Jászberényi FC-t fogadjuk a Várady Béla Sportközpontban. Nem vár ránk könnyű mérkőzés, hiszen a jászsági alakulatnak minden elhullajtott ponton a feljutás múlhat.  Reméljük vasárnap beigazolódik amit a múlt héten írtunk és talán a listavezető ellen könnyebb dolgunk lesz, mint az utolsó vendégeként.

24FORDULÓ

 

JÁSZBERÉNYI FC

A Jászberénynek minden lehetősége megvan, hogy jövőre a Merkantil Bank Liga csapatai között szerepeljen, így a Putnok kicsit sincs könnyű helyzetben. A jászsági alakulat az eddig lejátszott 23 forduló alatt 52 pontot gyűjtött, mely 17 győzelemből, 1 döntetlenből és 5 vereségből adódik össze. A csapat a tavaszi szezonban még veretlen, minden idén megrendezett mérkőzés után 3 ponttal hagyhatták el a pályát. Amellett hogy az eddig megszerzett 52 egységgel 2 ponttal a Szolnoki MÁV FC előtt vezetik a tabellát, a 2018/19-es idényben nagy arányú győzelmekkel zárhatták az aktuális fordulót. Ennek tükrében az sem meglepő, hogy a góllövő lista második helyén a  maga megszerzett 17 góljával a Jászberénynél futballozó Farkas János áll, Ludasi Martin 8,  Svedyuk Alex Pál 7, Szanku Kristóf 6, Albert Ádám, Hevesi Tóth Tamás, Süttő Attila és Herczeg László Tibor neve mellett pedig négy találatot jegyeznek.

(EX)PUTNOKIAK A KERETBEN

A Jászberény kerete bővelkedik a Putnokhoz köthető nevekben, elég csak a tavaly ősszel és a 2014/15, 2015/16-es szezonban nálunk futballozó Süttő Attilát említeni, aki a téli átigazolási szezonban csapatunkból szerződött a jászsági alakulathoz. Szemere Balázs neve is gyakran szerepelt az elmúlt években a Putnok FC csapatában, hiszen a DVTK együttesénél nevelkedett játékos városunk szülöttje, mindemellett 3 szezonon át a Putnok FC játékosa volt, azonban nyáron ő is a Jászberényhez szerződött.

Süttő-AttilaJogh

VISSZATEKINTÉS A 23. FORDULÓRA

Az idő még mindig nem szépítette meg emlékeinket a múlt heti mérkőzést követően. A Putnok FC a sereghajtó SBTC otthonában szenvedett 3:2-es vereséget. Hiába Vajda Roland 2 gólja és a 0:2-es vezetés csapatunk pont nélkül távozott Salgótarjánból. Nem így a Jászberény, hiszen ők a DEAC-ot fogadva Svedyuk Alex, Albert Ádám, Farkas János és Szemere Balázs góljainak köszönhetően otthon tartották a 3 pontot.

A KÉT CSAPAT EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

Az NB3 Keleti csoportjában 2014 óta találkozunk a Jászberénnyel, a mérkőzéseken mondhatni elég felemás eredmények születtek.

  • A 2014/15-ös bajnoki szezonban a Putnok FC a csoport ezüstérmeseként búcsúztatta a bajnokságot (ekkor az azóta már NB1-es Kisvárda nyerte a sorozatot), amikor is 2 alkalommal is nyertesként hagyhattuk el a pályát egyszer 5:0-ás, másodszor pedig 1:4-es eredményt beállítva.
  • A 2015/16-os szezonban ősszel ugyan 1:0-val a Jászberény kerekedett felül rajtunk, de tavasszal a hazai pályán elért 3:0-ás eredménnyel itthon tartottuk a 3 pontot.
  • A 2016/17-es bajnokságban a Jászberénynek kedvezett a szerencse, hiszen egyszer 1:0-ra, majd 1:2-re kaptunk ki tőlük.
  • A 2017/18-as bajnokságban hazai pályán 2:1-re nyertünk, majd idegenben egy 1:1-es döntetlenre futotta.
  • A 2018/19-es szezonban a Jászberény otthonában 4:0-ás vereséget szenvedtünk, reméljük a Várady Béla Sportközpontban jobb eredménnyel zárjuk a fordulót.

 

SÉRÜLTEK, ELTILTOTTAK

A Jászberény csapatából többek játéka kérdéses, hiszen a keret tagjai közül sokak sérülésekkel bajlódnak, így nem tudni milyen keretre számíthatunk a vásárnapi mérkőzésen. Ludasi Martin lábsérülése miatt biztos nem lép pályára, ahogy Farkas János játéka is kérdéses egy enyhe agyrázkódás miatt. A vendégcsapatban sérültek vannak, azonban eltiltott nincs. A Putnok FC kerete majdnem teljes, azonban a nemrég sérülésből visszatért Dan-Marius Constantinescut múlt heti szabálytalanságának okán az elkövetkezendő 2 mérkőzéstől eltiltották.

TABELLA

A Putnok FC megszerezett 39 pontjával, mely 12 győzelemből 3 döntetlenből és 8 vereségből adódik össze még mindig a tabella 5. helyén áll. Azonban nem árt vigyáznunk, hiszen a hétvégi mérkőzés tekintetében előrébb nem, de hátrébb könnyen kerülhetünk. Csapatunkat ugyanis 2 pont lemaradással a Nyírbátori FC követi és a hetedik helyen álló Sényő-Carnifex FC is csak 3 pontnyira van tőlünk.
A bajnoki cím kérdése még mindig nyílt, hiszen eheti ellenfelünk a Jászberény még mindig vezeti a tabellát, de őket 2 pont különbséggel a Szolnoki MÁV FC csapata követi, de az ESMTK is csak 3 pontnyira van a tabella legfelső fokától.

24.FORDULÓ

 

 

Válasz írása