Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

PUTNOK FC – GYÖNGYÖSI AK A TIZEDIK FORDULÓBAN

Újabb bajnoki mérkőzés vár ma a Putnok FC csapatára, hiszen ma 14:30-tól az NB3 Keleti csoportjának tizedik fordulójában a Gyöngyösi AK együttesét fogadjuk a Várady Béla Sportközpontban.

GYÖNGYÖSI AK

A Putnok FC-hez hasonlóan nyáron a Gyöngyösi AK csapatánál is edzőcsere történt. Török Jánost a kispadon az a Pro licenc-szel rendelkező Varga Attila váltotta, aki játékosként az 1889/90-es szezonban az Újpesti Dózsa színeiben bajnoki címet szerezett, majd edzőként megfordult a BKV Előre, a Rákosmenti KSK, a Mezőkövesd Zsóry és a Hatvan csapatainál, sőt a Soroksár irányítása alatt kétszer szerezett NB3-as bajnoki címet, mellyel a 2013/14-es szezonban kivívta a magasabb osztályban való szereplést, ugyanígy a Ceglédi VSE is az ő munkájának köszönhetően szerepelhetett  NB2-ben. Az utoljára a Siófokot irányította és tartotta bent a Merkantil Bank Ligában, majd az idei nyáron tért vissza “nevelőegyesületéhez”, ahol ezúttal már vezetőedzői és szakmai igazgató pozícióban bizonyíthat. A Gyöngyös játékoskerete is átalakult a nyáron, azonban a csapatból távozó öt játékosost könnyen pótolni tudták a csapathoz érkező tizenegy igazolással.

E heti ellenfelünk jelenleg az NB3 Keleti csoportjának tizedik helyét birtokolja, melyet a kilenc mérkőzésen két győzelemmel (FC Hatvan, DVSC II), három döntetlennel ( Termálfürdő FC Tiszaújváros, Ceglédi VSE , DVSK II) és négy vereséggel ( Jászberényi FC, ESMTK, Eger SE, Füzesgyarmati SK) szerzett kilenc ponttal tudhatnak magukénak.

PUTNOK FC

A Putnok FC csapata még mindig nem találja a kiutat abból a gödörből, melybe a szezon kezdete óta időzik, mindezt sajnos az eredmények és a helyezés is tükrözi. A Putnok az eddig lejátszott kilenc meccséből csupán egyet nyert meg, legutóbbi hazai mérkőzésén kerekedett felül az Eger gárdáján, emellett négy döntetlen (DEAC, Sényő-Carnifex FC, Balassagyarmati SE , ESMTK) és négy vereség (Termálfürdő FC Tiszaújváros, Jászberényi FC, Ceglédi VSE, Füzesgyarmati SK) került a nevük mellé. Aggasztó a helyzet főleg annak tükrében, hogy olyan feljutásra esélyes csapatok, mint a Füzesgyarmat vagy a Jászberény, akikkel mindeddig partiban volt a Putnok 21 ponttal a tabella elején állnak, mi pedig mindössze 7 ponttal a 12. helyen tanyázunk.

A KÉT CSAPAT EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

Rögös út van a Gyöngyösi AK mögött, hiszen a csapat megye egyes bajnoki címek után rendre rosszul szerepelt a harmadosztályban és kiesései után újra építkezni kezdhetett. A két csapat egymás elleni mérlege a Putnok FC számára biztató, hiszen az eddig lejátszott hat mérkőzésből ötön győzelmet könyvelhettek el és csupán egy alkalommal tudott három pontot szerezni a Gyöngyös. Lássuk ezt részleteiben.

  • A Gyöngyös a 2013/14-es szezonban a Heves megyei első osztályú bajnokság első helyezettjeként,24 győzelemmel, 4 döntetlennel és csupán egy vereséggel 79 pontot gyűjtve 103 gólt szerezve vívta ki a magasabba osztályban való szereplés jogát
  • A Putnok és a Gyöngyös először a 2014/15-ös bajnoki évben találkozott egymással az NB3 Keleti csoportjában, ekkor a Várady Béla Sportközpontban Monyók Péter négy és  Sápi József, Szemere Balázs, valamint Marcinaskó Marcell egy-egy találatainak köszönhetően hét gólos hazai siker született. Tavasszal sem a Gyöngyösnek kedvezett a szerencse, hiszen Bene Attila, Szemere Balázs, Galambosi Máté és Horváth Szabolcs, utóbbi két alkalommal is betaláltak a Kömlei Károly Sporttelepen rendezett mérkőzésen és 0:5-ös eredményt beállítva utazhatott haza a csapat. Ebben az évben Putnok a dobogó második fokára állhatott fel, miközben a Gyöngyös búcsúzott a bajnokságtól.
  • A 2015/16-os szezonban hiába lett újra bajnok a Gyöngyös az osztályozón a Mórahalom csapata ellen alulmaradva újabb egy év következett számukra a Heves megyei első osztályban.
  • A 2016/17-es bajnokságot az Eger csapatát két ponttal megelőzve újra első helyen zárta a Gyöngyös és ezúttal osztályozó nélkül borítékolhatták a magasabb osztályban való szereplést.
  • 2017-ben tehát újra NB3-as bajnoki mérkőzést játszott egymással a Gyöngyös és a Putnok csapata, ekkor ősszel Gyöngyösön született 1:0-ás hazai siker született, majd a tavaszi visszavágón Katona Bence góljának köszönhetően a Putnok FC ünnepelhetett.
  • A tavalyi évben Putnokon és Gyöngyösön is győzelmet könyvelhetett el az akkor még Koszta Péter irányította csapat, hazai pályán Katona és Bene góljai állították be a 2:0-ás eredményt, idegenben pedig Laurinyecz Ákos, Constantinescu Dan-Marius találatai és Rédei Milán öngóljának köszönhetően volt látható 1:2 az eredményjelzőn.
A FORDULÓ TOVÁBBI PÁROSÍTÁSAI

Az NB3 Keleti csoportjának mérkőzései kivétel nélkül mind a mai napon kerülnek megrendezésre, hét meccs kezdődik majd 14:30-kor és csupán az Ózdi KSC – Eger SE jászberényi találkozóján hangzik majd el 15:00-kor a kezdősípszó. A forduló párosításai a következőek:

Termálfürdő Tiszaújváros – FC Hatvan
BSE – Jászberényi FC
Sényő – Carnifex FC – Ceglédi VSE
DEAC – ESMTK
Tállya KSE – Füzesgyarmati SK
Putnok FC -Gyönygösi AK
DVSC II – DVTK II
Ózdi KSC – Eger SE

Válasz írása