Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

PUTNOK-DVTK II. – NYISALOVITS DONÁT: NEM SZABAD ELBÍZNI MAGUNKAT!

Szenzációs rajtot vett a Putnok FC együttese, miután a papíron létező legnehezebb ellenfél otthonában sikerült nyernie az NB3-as labdarúgó bajnokság 17. fordulójában. A bajnokságot vezető (azóta a 2. helyre szorult) Szolnok legyőzése egyértelműen a tavaszi nyitó kör legnagyobb meglepetését szolgáltatta. Fel is kapták sokan a fejüket erre az eredményre. Büszkék is lehetünk a csapatunkra, hogy ilyen szép teljesítménnyel rukkoltak elő, amit igazi csapatként értek el.

Dicséret illet minden pályára lépő játékost, akik elsősorban óriási akaraterejüknek és koncentráltságuknak köszönhették a győzelmüket. A gólszerzés tekintetében megsüvegelendő Marius harcossága, aki szó szerint kiharcolta a büntetőt három szolnoki védő gyűrűjében, majd a pontos értékesítésre is maradt energiája. A másik gólszerző pedig talán sosem felejti el ezt a meccset. Nyisalovits Donát bődületes szabadrúgásgólt ragasztott a Szolnok kapujába… A facebook oldalunkon már megosztottuk az OLAJ TV által készített felvételeket, amelyeket Putnok drukkerként nem lehet elégszer megtekinteni, így hát segítünk egy kicsit…

SZOLNOKI MÁV FC – PUTNOK FC Összefoglaló

DSC_0561

Gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni, de ha gólt vagy gólokat kapunk akkor sem… Így hát fontosnak tartjuk elmondani, hogy az újfent Putnokon védő Egyed Balázs háromnál is több hatalmas védést is bemutatott Szolnokon, melyek közül az egyikbe sajnos bele is sérült. A védelmet kifogástalanul irányította és a tőle megszokottnál is magasabb színvonalon futballozott Mahalek Marcell, az utóbbi idők legjobb játékát mutatta be védőként (is) Nyisalovits Donát és Czető Márk is épp időben élesítette stoplisait, sokszor mentett a jó helyezkedésének köszönhetően. Illés Richárd a fáradhatatlanabbnál is fáradhatatlanabb volt, hihetetlen munkabírással teljesített, szeretjük ezt az agilis Ricsit. Zimányi Ádám végig jól tartotta a karmesteri pálcát, minden rutinját beleadta a mérkőzésbe, ha kellett lassította a játékot. Csirszki Martin szintén elnyűhetetlen volt, magas fordulatszámon pörgött, néha túlságosan is. A nevéhez fűződik a Nyisa-szabadrúgás kiharcolása, de Szolnokon a védőmunkája is kiemelkedő volt. Nem volt könnyű dolga a széleken Tóth Szabolcsnak és Vajda Rolandnak sem, mert a szolnokiak kiemelten figyeltek arra, hogy ne tudjunk szélről a védelmük mögé kerülni. Ennek ellenére mindkét szélen jól dolgoztak a fiúk. Végül, de nem utolsósorban Bene Attila előtt is le a kalappal, Ő már az edzőmérkőzéseken is jól szedegette a lábait, látszik, hogy hajt, akar, küzd, ami Szolnokon is előnyére volt a csapatnak.

Ennyit “dióhéjban” az előző mérkőzésről! Jó volt megélni, megünnepelni és persze egy ilyen indulásból folytatni a munkát.


Nőnap

HAZAI PÁLYÁN IS BEMUTATKOZUNK

Szokták volt mondani, hogy egy idegenbeli siker akkor ér sokat, ha az azt követő hazai mérkőzést is behúzza a csapat. Volt már ilyen a szezonban, hisz amikor a Sényőt elkaptuk Szabolcsban, a Gyöngyös következett itthon, akiket sikerült is legyőznünk. Szép kis kettős kötés volt az akkor, amit most meg lehet ismételni. Ugyanakkor a DVTK II. legyőzése éppoly nehéznek tűnik, mint a Gyöngyösé volt.

A DVTK II. egy nagyon fiatal csapat, akiknek tagjai jól képzett, erejük teljében lévő játékosok. Egyetlen hátrányuk a rutintalanság, de már ez sem teljesen igaz, hisz ez az átlag 16-18 év közötti tini gárda már 17 bajnoki mérkőzést tudhat maga mögött. Ez pedig elég idő lehet az összekovácsolódásra, a tapasztalatgyűjtésre, főleg egy olyan felkészült edző irányítása mellett, mint Vég Csongor.

Nem lehetünk álszerények, a mérkőzés esélyesei mi vagyunk már csak a tabellán elfoglalt helyezés alapján is, de a papírformát könnyű felfordítani, gondoljunk csak a saját meccsünkre Szolnokon. A feladat nem lesz egyszerű, de megoldhatatlan sem. Okosan, taktikusan és ugyanolyan akaraterővel kell futballozni mint egy hete és akkor hiba egy szál se…

DSC_0900


EGY HETE TÖRTÉNT

A tavaszi nyitó fordulóban, egy héttel ezelőtt a Keleti csoport első bajnokiját épp a DVTK II. játszotta, akik a Salgótarján együttesét látták vendégül Diósgyőrben. Tavaly augusztusban a DVTK II. elhozta a három pontot a nógrádi megyeszékhelyről, 3-1-re nyerni tudtak, így Vágó Attila fiai nyilván “égtek” a visszavágás lehetőségétől.
Ennek ellenére a hazaiak kezdték jobban a találkozót, Varga József révén a 17. percben vezetéshez is jutottak. A vendégek azonban nem viselték jól ezt, olyannyira, hogy a 30. percben előbb egyenlítettek, majd négy perccel később meg is fordították az eredményt. Már a félidőben kettős cserét hajtott végre a DVTK II. vezetőedzője, majd tíz perc elteltével harmadszor is cserélt, de mindhiába, nem jött össze az egyenlítés, a Salgótarján visszavágott és hazavitte a bajnoki pontokat.


ANNO A 3. FORDULÓBAN

Az őszi odavágón iszonyatosan megszenvedtünk a DVTK II. otthonában, ahová győzelmi kényszerben utaztunk, miután csak egyetlen ponttal rendelkeztünk a 3. forduló előtt. (Debrecenben 2-2-es döntetlent játszottunk, majd otthon 2-1-re kikaptunk a Szolnoktól). A mezőnyfölényünkkel sokáig nem mentünk semmire, sőt a második félidőben a DVTK II állt közelebb a gólszerzéshez, végül tíz perccel a lefújás előtt csak sikerült bevennünk a hazai kaput és 1-0-re lehozni a meccset.

IMG_9741


A DIÓSGYŐRI FIATALOK ÉRKEZNEK HOZZÁNK

Nem győzzük hangoztatni, hogy az egész csapat előtt le a kalappal a Szolnokon nyújtott teljesítmény miatt, de a fantasztikus szabadrúgásgólja miatt nem tehetjük meg, hogy ne szólaltassuk meg a tulajdonost, Nyisalovits Donátot, akivel a holnapi mérkőzésről is beszélgettünk.

jatekosok_2018_nyisalovits

Azt hiszem ennél jobban nem kezdhettük volna a tavaszt. Az 1. helyezett Szolnok otthonában nyerni nyitásként fantasztikus eredmény. Véleményed szerint mi volt a siker kulcsa?
NYISALOVITS DONÁT: Szerintem a siker kulcsa az volt hogy mindenki próbálta a maximumot kihozni magából. Egységesek voltunk és még szerencsénk is volt mert a mérkőzés elején a Szolnoknak voltak olyan helyzetei amiből simán gólt kellett volna hogy szerezzenek.
Kiváló teljesítményt nyújtottál Szolnokon védőként is, de a szabadrúgásból szerzett csodagólod mindent visz. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban. Hogy döntötték el, hogy Te rúgod, hisz ez már önmagában meglepetés volt? Mi játszódott le benned amikor neki futottál a labdának és amikor láttad, hogy kipókhálóztad a jobb felsőt?
NYISALOVITS DONÁT: Nekem meglepetés volt mert utoljára még a serdülőben rúgtam szabadrúgást. Nem igazán akarta elvállalni senki csak Vajda Roli, viszont jobb lábas szög volt. Mahalek Marci biztatott, hogy én rúgjam mert a meccs előtti edzésen gyakorolgattam és egész jól ment. Hogy mi játszódott le bennem? Igyekeztem koncentrálni meg az az igazság hogy mikor vezet a csapat akkor könnyebb dolga van a játékosnak. Először fel sem fogtam de aztán természetesen nagyon örültem neki.
Az eddig szerzett góljaid között ezt hányadik helyre sorolnád és miért?
NYISALOVITS DONÁT: Ilyen sokat nem szeretnék vele foglalkozni mert holnap megint meccs van de ha a szépséget nézzük ez, ha a fontosságát akkor a 2. helyre sorolnám.
A Szolnok idegenbeli legyőzésének akkor lesz igazi értéke, ha holnap legyőzzük a DVTK II-t. Tartasz a fiatalok elleni bajnokitól? Mire kell nagy hangsúlyt fektetni ellenük, miben lesz ez más mint a Szolnok ellen?
NYISALOVITS DONÁT: Először is arra kell figyelni hogy a múlt heti győzelem után ne bízzuk el magunkat. Tartani egyik meccstől sem szabad szerintem. Koncentrálni kell az elejétől a végéig és akkor nem lehet gond. Fiatal, pörgős csapatra számítok, de a rutin és az hogy jó erőkből áll a csapatunk szerintem a mérleg nyelvét felénk fogja billenteni.
Délelőtt 10:30-tól kezdünk. Nagyon zavaró, hogy ilyen korán kell meccset játszani?
NYISALOVITS DONÁT: Alkalmazkodni kell minden körülményhez.

DSC_0303


JÁTÉKVEZETÉS

A vasárnapi bajnokit Valu Tibor fogja dirigálni, aki ebben a szezonban harmadszor vezet nekünk mérkőzést. Érdekesség, hogy a DVTK II. – Putnok FC (0-1) találkozót, azaz az odavágót is Ő vezette. Ezen kívül a Putnok-Gyöngyös (2-0) derbi játékvezetője is Ő volt. Eddig szerencsét hozott nekünk, legyen ez így vasárnap is.
Valu Tibor segítői Gordos Árpád Mihály és Soós András sporttársak lesznek.

referees-md


TABELLA

Részben az ESMTK győzelmének, részben a Putnok FC szolnoki bravúrjának köszönhetően váltás történt a tabella élén. A Pesterzsébet most már az éllovas, akiknek előnye egyetlen pont a Szolnok előtt. A Jászberény négy pontos hátránnyal követi őket a 3. helyen, míg mi egy pozíciót javítva a negyedikek vagyunk. Előnyünk mindössze egy pont az 5. Füzesgyarmat előtt.

A kieső helyek elkerüléséért a Sajóbábony, a Salgótarján, a Cigánd és a DVTK II. küzd és nem csak egymással, hanem a Nyugati és Közép csoport 13. helyezettjével is, hisz a három csoport összevetésében a legrosszabb 13. helyezett is kiesik a harmadosztályból. Jelen állás szerint ez Keletről lenne, azaz ha most érne véget a bajnokság, akkor a fentebb felsorolt kvartett együtt búcsúzna el az NB3-tól.

Tabella 17. forduló


A 18. fordulóban az 1-3. helyezett idegenben szerepel. Papíron az ESMTK-nak lesz a legkönnyebb dolga, ők Salgótarjánba utaznak. A 2. Szolnok viszont a Putnok után egy másik masszív gárdával, a Tiszaújvárossal találkozik, míg a Jászberény Ibrányban, a Tállyával meccsel. Ez sem tűnik egy könnyű történetnek.
Ebben a fordulóban sem maradunk kiesési rangadó nélkül, hisz a Sajóbábony a Cigándot fogadja majd.

Mérkőzések 18-1


Bízunk abban, hogy vasárnap délelőtt sokan lesznek kíváncsiak csapatunk idei első hazai mérkőzésére! Akik mégsem tudnak eljönni a Várady Béla Sportközpontba, azok számára jó hír, hogy élő online közvetítéssel jelentkezünk a találkozóról.

Putnok - DVTK II

Vasárnap egyébként újra kettős rangadót rendeznek a Várady Béla Sportközpontban, mivel délután a Kazincbarcika SC is pályára lép a Budafok ellenében.

Válasz írása