Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

PONTSZERZÉSSEL NYITOTTUK A SZEZONT

Döntetlennel kezdtük az idényt, lényegében lemásoltuk az egy évvel ezelőtti eredményt, hisz akkor is 2-2-es eredmény született a nyitó fordulóban ugyancsak a DEAC otthonában. A vezetést a hazaiak szerezték meg, de volt válaszunk rá még a szünet előtt. A második játékrészben Mahalek Marcell fejesével már mi vezettünk, ám egy jó passz és egy okos befejezés révén egalizálni tudott a rivális. A vége igazságosnak mondható 2-2 lett.

DEAC-Putnok 2-2 VÉGE

DSC_0752Elhangzott a szezon első “Putnok csatakiáltása”… ha jól számoljuk 1-2-3-4 játékos életében először kiáltotta ezt 🙂

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

DEAC-Putnok végeredmény

Football-Field-Vector

 


1. félidő 

Nem kezdtük annyira jól a találkozót ezzel együtt az idényt, de nem is feltétlenül a saját játékunkkal volt a legnagyobb gond, hanem az ellenfél tűnt erősnek. Amint birtokba vették a labdát azonnal fordultak a kapunk irányába, keresték az üres embereket és a védelmünk gyenge pontjait.

DSC_0801Remek iramban zajlott az egész mérkőzés, nem csoda hogy a végére többen is megfáradtak…

Már az első percben gólt rúghattak volna, ha nem véd hatalmasat Pomozi Zoltán a ziccerbe kilépő Sidibe Ibrahima lövésénél. A folytatásban sem rólunk szólt a történet, pedig próbáltunk javítani az előre játékunkon, a labdabiztosságban is.
A 12. percben Karikás Krisztián hagyott ki ordító helyzetet. Sidibe Ibrahima addig forgolódott a tizenhatosunkon belül míg be nem juttatta a labdát a kapu előtt álló Bárány Botondnak. Ő lövés helyett a passzot választotta, hisz Karikás Krisztián az üres kapuval szemben érkezett, de szerencsénkre a felső lécre helyezte a labdát.
Sajnos a harmadik nagy lehetőségét már értékesítette a DEAC, egy beadás után Bárány Botond előzte meg védőnket és közelről a bal felsőbe fejelt. (1-0)
Kényszerű cserét kellett végrehajtanunk a találkozó 22. percében, Zimányi Ádám jobb kézfejére szerencsétlen módon rátapostak és nem tudta folytatni a játékot. Nemes Milán állt be a helyére.

DSC_0776A mérkőzés legsportszerűbb jelenete, a DEAC és a Putnok gyúrója együtt ápolják Zimányi Ádám kézfejét

A 25. percben ismét nagy lehetőség adódott a cívisvárosiak, egy hazai sarokrúgás utáni fejes a bal oldali kapufán landolt.
Talán ez idő tájt kezdtünk kicsit megnyugodni, összeszedni magunkat. Felpörgött a játékunk és szép lassan teljesen egyenrangú ellenfeleivé váltunk a DEAC-nak. Jól tettük-vettük a labdát és egyre jobban néztünk ki, amitől a hazaiak önbizalma is megcsappant.
A 36. percben aztán meglett a szorgos munka gyümölcse, egy bal oldali szöglet után Katona Bence közvetlen közelről okosan a bal alsóba fejelt. (1-1)
A félidő utolsó öt percében két debreceni szabadrúgást is ki kellett védekeznünk, de megoldottuk, sőt akár a vezetést is megszerezhettük volna ha a Katona Bence továbbításából ziccerbe kerülő Illés Gábor közeli lövését nem védi ki Szabados István. A félidei eredmény 1-1 volt.

DSC_0773Szögletekből nem volt hiány a meccsen

2. félidő

A szünet után egy Illés Richárd sárga lappal nyitottunk. Majd gyors “ütésváltásra” került sor, mindkét csapat előtt adódott egy-egy jó lehetőség, gól viszont nem született ezekből.
Az 52. percben aztán egy újabb putnoki sarokrúgás után Mahalek Marcell elé került a labda és ha már ott járt, a debreceni kapus kezei mellett a hálóba fejelt. (1-2)
Így lett hátrányból előny, megfordítottuk az eredményt, de sokáig nem örülhettünk neki. A gólunk után három perccel az első gólt szerző Bárány Donát lépett ki jól a védőfalunkból és Pomozi Zoltánt megelőzve a kapunk közepébe lőtt. (2-2)
A legveszélyesebbek szögletrúgásokból voltunk, amelyeknél a két bekapott gól miatt már nagyon koncentráltak a debreceniek. Nem is tudtunk gólt szerezni.
Az utolsó húsz perc az erőnlétről (annak hiányáról) és a kontratámadásokról szólt. Kettészakadt a pálya, a középpálya kihalt és mindkét fél ezerrel támadott. Ennek jegyében teltek el a hátralévő percek. Nagyon nagy helyzetek már nem alakultak ki, de a védelmek szellőssége mégis az utolsó percekig kétségeink voltak vajon lesz-e még gól a találkozón.
Nos a 94. percre választ kaptunk, gól nem született, de lap igen. Méghozzá piros…. És mi kaptuk. Katona Bencét addig húzta-nyúzta “embere” míg el nem szakadt a cérna nála…
A végeredmény csakúgy, mint tavaly 2-2.

DSC_0832Másoltuk a tavalyi eredményt

ÖSSZEGZÉS

Nem szólhattunk volna egy szót sem, ha az első húsz perc után két vagy három góllal vezet a DEAC, végül megúsztuk egy kapott góllal. E kritikus időszak után viszont mintha kicsit megnyugodtunk volna, a támadásokban is többet mutattunk és az egyenlítésen túl akár a vezetés megszerzésére is volt esélyünk. A második félidőben megfordítottuk az eredményt, de maradt válasza a Debrecennek is. Így alakult ki a 2-2-es végeredmény.
Dicséret illeti a csapatot, a fiúkat, akik a fejüket leszegve 90 percen keresztül jól végezték a dolgukat. Mindenki beletette amit tud, csapatként működtünk és megdolgoztunk az egy pontért.
Kezdésnek ez egy jó eredmény, az összképet tekintve még inkább, a második félidei játékunkra pedig lehet alapozni a jövőben, talán ez a legfontosabb üzenet a mai nap után.

SZÉP VOLT FIÚK! HAJRÁ PUTNOK!!!

DSC_0794A fontos egyenlítő találat után pacsiztak a fiúk

 EREDMÉNYEK
1. forduló eredmények

TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika

 

 

szlogen

Válasz írása