Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ÖT PERCRE VOLTUNK A GYŐZELEMTŐL

Nagyon koncentráltan és jól játszottunk, nyerhettünk volna ha minden nagy helyzetünket értékesítjük annak ellenére, hogy a hazaiak az első félidőben még büntetőt is hibáztak. Végül a hajrában a Salgótarján döntetlenre mentette a találkozót.

1-1

Salgótarján - Putnok


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: SALGÓTARJÁN, SZOJKA FERENC STADION

Nézőszám: 200 néző

Időjárás: Napsütés, nagy szél, 9 fok


AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

HIÁNYZÓK
Öt játékosát volt kénytelen nélkülözni Koszta Péter a keretből. Dávid Ferenc és Fábián Bence nyár óta sérült, mindketten térdszalagszakadást szenvedtek és műtéten estek át. Őket jövő tavaszig biztosan nem láthatjuk játék közben. Kemény Tamás Debrecenben kapott olyan rúgást, melynek köszönhetően másfél hónapra kidőlt. Illés Richárd dereka még a múlt heti Tiszafüred elleni mérkőzésen csípődött be, ami miatt le is kellett akkor cserélni. Sajnos még a mai napon sem tudott játszani, sőt keretbe kerülni sem. A legújabb sérültünk pedig Czető Márk, akinek a combja húzódott meg a csütörtöki edzésen, így ő sem tudta vállalni a mai szereplést.

NINCS ELTILTOTT
Miután belső védőnk, Csicsvári Milán letudta egymérkőzéses eltiltását a Tiszafüred elleni meccsen, újra fellélegezhetünk, eltiltottunk nincs.

A KEZDŐ TIZENEGY
A múlt heti kezdőhöz képest a két sérült Illés Richárd és Czető Márk nem játszott, visszakerült viszont a sérüléséből felépült Zimányi Ádám és az eltiltását letudó Csicsvári Milán is. 

Kezdő 14-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

KÉT ÓVATOS DUHAJ, PUTNOKI HELYZETEK
Egyik csapat sem szaggatta az istrángot a találkozó első perceiben, persze mindezt teljesen tudatosan tették a játékosok. A tapogatózó vagy óvatosabb játék aztán szép lassan átalakult és ezzel párhuzamosan az iram is nagyobb lett. Nagy örömünkre a Putnok volt az aktívabb csapat, de olyannyira, hogy sorozatban vezettük a támadásokat az ellenfél kapuja felé. Nem hiába szólalt meg hamar a salgótarjáni publikum, hogy “Ne aludjatok már!”. Már a 9. percben vezetést szerezhettünk volna, ha a Katona Bencétől kapott remek labdát Balogh Alex a kapus fölött a hálóba tudja juttatni. A hazai portás Lékai Máté bravúrral hárított. Egy perc múlva a csúcsékünk, Katona Bence került helyzetbe, fordulásból végrehajtott lövése a blokkban akadt el. 

SZÖGLETBŐL VEZETÜNK
Továbbra is benne volt a játékunkban a gól, nagyon jó játékkal rukkoltak elő a putnoki játékosok és ez nem csak a támadásvezetéseknél volt tapasztalható, hanem a zárt, koncentrált védekezésünknél is. A középpálya is nagyon jól működött, Fehér Balázs és társai nagyon jól dolgoztak össze, így nem csoda, hogy a bal szélsőként bevetett Tóth Szabolcs előtt is adódott gólszerzési lehetőség. Egy ízben gólpasszt is adhatott volna Szabi, ha Katona Bence elől nem halássza le a labdát a tarjáni portás. A 30. percben aztán a harmadik szögletét végző Csirszki Martin remekül tekerte a rövid felé a labdát, a kapus belekapott, de olyan szerencsétlenül, hogy a saját hálójába juttatta az. Igaz, hogy szerencsés, de teljesen megérdemelt volt a vezetésünk. (0-1)

ÉLEDEZŐ SALGÓTARJÁN, KIHAGYOTT TIZENEGYES
A bekapott gól még inkább felélesztette a Csipkerózsika álmából egyébként is ébredező hazai csapatot. Ennek ellenére Zimányi Adrián távoli szabadrúgása miatt a nógrádiaknak kellett izgulniuk, de csak addig, amíg a labda a sorfalról le nem vágódott. A 35. percben taktikai cserét hajtott végre Zoran Kuntic, a hazaiak edzője lehozta Kemerle Dánielt és pályára küldte Híves Balázst. Gábor Lukács már több alkalommal okozott fejtörést a gyorsaságával főleg a védelmünk jobb oldalán, a 42. percben ez odáig fajult, hogy Szemere Balázs már csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatosunkon belül. A játékvezető büntetőt ítélt, a salgótarjáni közönség mély levegőt vett, Bogáti Péter állt a labda mögé és bivalyerősen telibe lőtte a felső lécet. Ő kihagyta, Egyed Balázs kiimádkozta, mi megúsztuk. Egy perccel később még Oláh László riogatott minket a lefordulása után megindított lövésével, nem is sokat tévedett. Más komoly lehetőséget erre a negyvenöt percre már nem jegyezhettünk fel, a játékvezető pedig egy perc hosszabbítás után lefújta a játékrészt. 

IMG_6629

II. FÉLIDŐ

“ARANYESŐ”
Jó érzéssel töltött el minket, hogy putnoki vezetéssel pihenhettünk a szünetben, de hátradőlni tudtuk nem lehet. Borítékolható volt, hogy a Salgótarján játékosai még jobban fognak harapni, hisz a bajnoki tabella 2. helyezettjének nem lehet más célja hazai pályán, mint nyerni. Oláh László az egyenlítésért sokat tehetett volna, amennyiben rögtön az elején határozottabb. Nyisalovits Donát azonban nem hagyta magát, “elnyomta’ a támadót, a lövését pedig blokkolta. A támadó ismétlését Szemere Balázs akadályozta meg. Nyisalovits Donát nem sokkal később ismét hatékonyan avatkozott közbe, megint csak Oláh Lászlóval szemben. Ennél az akciónál Kovács László Egyed Balázzsal szemben volt sportszerűtlen, becsúszott a fekvő kapusunknak, amiért sárga lapot is kapott. Innentől kezdve úgy röpködtek a sárga lapok a mérkőzésen, mint Bódi Gusztiné nótájában az aranyeső.

KIEGYENLÍTETT JÁTÉK
Időközben öt perces különbséggel ha nem is ütés-váltással, de egy-egy nagy gólszerzési lehetőséggel jelentkeztek a csapatok. Az 54. percben Fehér Balázs nagyszerű labdájából Katona Bence vihette kapura a lasztit, de a lövését a hazai hálóőr kifogta. A másik oldalon is Fehér Balázs volt a főszereplő, ezúttal azonban negatív szerepet “kapott”, miután egy mögüle kilépő védő kis híján egyenlített, Egyed Balázs viszont a talpán, a lábán volt és védeni tudott. Hamar eljött az idő, amikor úgy érezte Koszta Péter, hogy változtatnia kell. Zimányi Ádám helyére Madarász Jánost küldte be. Nem tudni, hogy Zimányi Ádám korábbi sérülése ebben mennyire játszott szerepet, de az tény, hogy nem sokkal a csere előtt ápolni kellett a bokasérüléssel küszködő putnoki középpályást.

IZGALMAS VÉGJÁTÉK
A 67. percben Bogáti Péter 18 méterről elvégzett szabadrúgása miatt izgulhattunk, de a védősor jó helyen volt, az ismétlés pedig fölé szállt. Kilenc perccel később Híves Balázs fejjel lehetett volna eredményes, de rosszul célzott. Az utolsó negyedórára még inkább aktivizálta magát a Kuntic-legénység. Pályára lépett Zsivoczky-Pandel Péter, aki Bogáti Pétert váltotta. Igazán nagy helyzetek nem alakultak ki, hisz a jól záró védelmünk és a középpályás sorunk tette a dolgát becsülettel, nagy akarattal. A 77. percben Madarász János kis túlzással a mennybe juttathatta volna a csapatot, de közeli lövéséből a labda centikkel a jobb alsó mellett intett búcsút a pályának. A 80. percben Csirszki Martin kapott egyet, ápolni is kellett, de nem tudta folytatni a játékot és Kovács Bencét vetette be a helyén Koszta mester. A középpályás hamar beírhatta volna magát a Putnok FC történelemkönyvébe, ha a Madarász Jánostól kapott remek passzból gólt szerez. Sajnos a lövésébe bele tudott kapni Lékai Máté a kapufára tolva azt.

BEKÖVETKEZETT AMIT NEM SZERETTÜNK VOLNA
Kihasználta harmadik cseréjét Koszta Péter, Balogh Alex helyére Bocsi Patrik állt be. A 88. percben egy szöglet után alaposan megmozgatták a védelmünket a kék mezesek és bár többen is próbálkozhattak, végül Híves Balázs tizenhatoson belüli lövése utat talált magának a kapunkba. (1-1)

A végére nem sok minden maradt, pedig négy percet is hosszabbított a spori. Maradt a döntetlen, a vége: 1-1.

IMG_6636

ÖSSZEGZÉS
Végre újra arról számolhatunk be, hogy nagyon jól játszott a csapat! Ez azt is jelenti, hogy nem felejtettek el a fiaink focizni, pusztán a labda volt túl gömbölyű az eddigi mérkőzéseinken. Persze nem ilyen egyszerű a történet, de attól az tényként kezelhető, hogy a bajnoki tabella második helyezettjének otthonában gólokkal nyerhettünk volna. Szépen kidolgozott támadások, határozott, agilis védekezés, jól szűrő és működő középpálya. Gyakorlatilag minden a helyén volt, kivéve a helyzetkihasználást. A végén nem sok kellett volna, hogy lehozzuk kapott gól nélkül, ami természetesen győzelemmel ért volna fel. Ha nem is felhőtlen az örömünk, de el kell fogadnunk, egy pontot tudtunk szerezni Salgótarjánban, de a mai teljesítményre lehet alapozni és reméljük az utolsó két idei meccsünkön ugyanezt tudjuk nyújtani. Ha így lesz, mindkét múcsonyi összecsapást győzelemmel zárhatjuk!

HAJRÁ PUTNOK!!!

A TABELLA
A múlt heti vereséggel nemcsak három ponttól estünk el, de hárommal hátrébb kerültünk a bajnoki tabellán is. Úgy látszik ebben mostanság lehet párhuzamot vonni, mert a mai egy pont viszont egy helyezés előrelépést jelent. A Putnok FC 21 pontjával pillanatnyilag a 6. helyen áll és ettől rosszabbul holnap este sem állhatunk majd. Persze ez nem csak nekünk, hanem a Tiszafürednek is köszönhető, akik nulla ponttal küldték haza a Nyírbátort, így a szabolcsiak elé tudtunk kerülni. Az éllovas Monor nyert Gyöngyösön és jól jött nekik a Salgótarján mai pontvesztése. Az ESMTK viszont megőrizheti négy pontos hátrányát velük szemben, ha holnap elpángolják az MTK II-t.


A 14. FORDULÓ SZOMBATI EREDMÉNYEI

Mérkőzések 14-1

15. FORDULÓ
Klasszikus értelemben az őszi utolsó fordulót játsszuk a jövő héten szombaton, de tudjuk, hogy egy tavaszról előrehozott találkozó november utolsó hétvégéjén még vár a fiúkra. Ne szaladjunk ennyire előre, egy hét múlva ugyanis egy másik nógrádi csapattal, a Balassagyarmattal fogunk megmérkőzni. A kezdési időpont fél órával előbbre kerül.

PUTNOK FC – BALASSAGYARMATI VSE
Időpont: 2017. november 18. szombat 13:00
Helyszín: Sajóvölgye Sportcentrum, Múcsony, Táncsics út 25.

TÁMOGATÓINK

A szurkolók mellett számos helyi vállalkozás szponzorálja csapatunkat, amiért nagy-nagy köszönettel tartozunk! Íme az egyre hosszabb támogatói névsor…. 

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné

KÖSZÖNJÜK!!!

15036380_835808299889603_3125858323487783709_nNorbi Sarki Húsboltja is a csapat mellett áll.

szlogen

Válasz írása