Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ŐRÜLETES MECCSEN HATGÓLOS IKSSZEL ZÁRTUK AZ ŐSZT

Hat gól, három büntető, két kiállítás, ezek jellemezték a borsodi derbit, amelyen a Tiszaújváros kétszer, a Putnok egyszer tudta megfordítani az eredményt. Végül a hajrában szerzett góllal a Putnok ikszre mentette a találkozót.

3-3

Putnok-Tiszaújváros


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: MÚCSONY, SAJÓVÖLGYE SPORTCENTRUM

Nézőszám: 150 néző

Időjárás: Ködös, borús, hideg, 7 fok.


AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

SÉRÜLTEK-ELTILTÁSOK
A 2017-es év utolsó bajnoki mérkőzését Dávid Ferencnek, Fábián Bencének, Kemény Tamásnak és Csirszki Martinnak kellett kihagynia sérülés miatt. Eltiltás viszont továbbra sem terhelte a Putnok FC keretét.

IMG_6723
A kezdők

A KEZDŐ TIZENEGY
A múlt héthez képest egyetlen változtatást eszközölt Koszta Péter a kezdő tizenegyben. Zimányi Adrián maradt ki és hosszú hónapok után Madarász János került a kezdőbe.

Kezdő 16-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

ÓVATOS KEZDÉS
Meglehetősen óvatosan kezdtek a csapatok az eső- és köd áztatta, mély, helyenként saras pályán, amely a pályagondozóknak hála viszonylag jó állapotban fogadta a játékosokat. Nem szokatlan ez a játékkép amikor a Tiszaújváros és a Putnok játszik egymással, gondoljunk csak arra, hogy a legutóbbi három egymás elleni találkozókon csak egy gól döntött. A folytatásban aztán a Tiszaújváros kerekedett felül és a 20-25. percig ők domináltak a mérkőzésen. Az egyre lendületesebb akcióik pedig egyre több veszélyt jelentettek a kapunkra nézve. A putnoki védelemnek és Egyed Balázsnak is maximális koncentrálás mellett kellett játszania ebben az időszakban. A játékképpel ellentétben mégis előttünk adódott a mérkőzés első igazi nagy helyzete. A 9. percben Madarász János kiváló jobb oldali beadását a két védő között kilépő Tóth Szabolcs bombázhatta volna a kapuba, de a középmagasan érkező labda végül a kapu fölött kötött ki. Nagyon nagy helyzet volt.

A TISZAÚJVÁROSI FÖLÉNY GÓLLÁ ÉRETT
Tóth Csaba kirúgásai kis híján a mi tizenhatosunk környékén pattantak le, Nagy Róbert a 15. percben egy ilyenből kerülhetett volna helyzetbe, ha Egyed Balázs nem lép ki jó ütemben kapujából. A 17. percben egy keresztbe ívelt labda az exputnoki Kovács Pétertől Orosz Tamás felé, a szélső célba vehette a rövidet, ismét a putnoki portásnak kellett védenie. A 20. percben viszont már a hálóőr és a védelmünk is tehetetlen volt. A vendégek negyedik szögletét ugyanis a hosszú oldalon Márton András visszaemelte középre, az érkező Nagy Péter pedig a rövid felsőbe fejelt. (0-1)

BÜNTETŐBŐL EGYENLÍT A PUTNOK
Az eset után Koszta Péter lest reklamált, a sztori vége pedig az lett, hogy a partjelző javaslatára a putnoki mestert száműzték a kispadról. Állt a játék kb. három percet, majd az első putnoki támadás végén Balogh Alex lerántásáért tizenegyest ítélt a játékvezető. Zimányi Ádám állt a labda mögé és csak úgy mint egy hete a Balassagyarmat ellen, bevágta a hálóba. Minden putnoki nagyon happy lett, egyenlítettünk!!! (1-1)

IMG_6833
Zimányi Ádám büntetőjével egyenlítettünk

ÁTVETTÜK AZ IRÁNYÍTÁST
Az egyenlítés után a Putnok játékosai legalább úgy szárnyaltak, mintha Red Bullt ittak volna, nagy fordulat állt be a játék képében, a pályaválasztóhoz méltóan átvettük a meccs irányítását és egyre veszélyesebben futballoztunk. Sikerült beszorítanunk a saját térfelére ellenfelünket és a területek lezárásával, megelőző szerelésekkel igazán kontratámadásokra sem nyílt módjuk a fekete-zöld mezeseknek. Ami miatt mégis izgulnunk kellett az a harmincadik perc táján elvégzett két-három szabadrúgásuk volt, melyből az egyiket a tizenhatosunk sarkáról ívelhette középre Hussein Shadi. A jó védekezésünknek hála ezekből a szituációkból semmi nem lett, továbbra is 1-1-re állt a találkozó.

ZSENIÁLIS “SZEMERE-BEREPÜLÉS”, KATONA-GÓL
A 40. percben aztán Szemere Balázs kiváló helyzetfelismerésének köszönhetően óriási lehetőség nyílt előttünk. Az újvárosi védelem egyik bizonytalankodó tagjától úgy szermányolta meg a labdát a jobb bekkünk, ahogy a vércse szokott lecsapni áldozatára. A védő csak az utolsó pillanatban észlelte, hogy a labda bizony nem az övé, Balázs azzal a lendülettel betört a tizenhatoson belülre, középre adta, Katona Bence pedig köszönte szépen a jobb alsóba lőtte! (2-1) Nagyszerű, szemfüles labdaszerzés, magabiztos befejezés.

IMG_6876
Katona Bence is beköszönt az Újvárosnak

EGYGÓLOS PUTNOKI ELŐNY
Egy perccel később Katona Bence az előkészítő szerepben tündökölt, miután sikeresen birtokba vette az egyik vendég védőtől megszerzett labdát, remekül továbbított a hosszú oldalon tisztán érkező Zimányi Ádám elé, akitől csak a lövés pillanatában tudták elvenni a játékszert. A félidő végére még picit izgulhattunk egy újvárosi támadás miatt, aztán jött a félidő.

IMG_6840Jár a pacsi, 2-1-es vezetéssel mehettünk a szünetre

II. FÉLIDŐ

RÉMÁLOMSZERŰ KEZDÉS
A szünetben kettős cserét hajtott végre a rendkívül céltudatos tiszaújvárosi mester, lekapta a belső védő Fodor Pétert és a jobb futó Nagy Róbertet, pályára küldte Bussy Dávidot és Turcsik Tamást. A játékrész sajnos nagyon rosszul kezdődött a mi szempontunkból, erre még Csipkerózsika is felkapta a fejét üvegkoporsójában, hogy megkérdezze: “Most mi van?”. A 48. percben egy teljesen ártatlan szituáció során Csicsvári Milán egy szép ipponnal vitte földre ellenfelét a putnoki tizenhatoson belül, Rózsavölgyi Dávid pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A Nagy Péter által elvégzett tizenegyest óriási bravúrral védeni tudta Egyed Balázs, de a kipattanóra az ítélet végrehajtó ért oda leghamarabb és fejjel, védhetetlenül a jobb felsőbe bólintott. (2-2)

FORDÍT A TISZAÚJVÁROS
Szerencsére nem volt komolyabb hatása a tiszaújvárosi gólnak a putnoki fiúk játékát illetően, folytatták az első félidő második felében bemutatott jó produkciót, bátran és határozottan léptek fel az ellenfél térfelére. Az egyenlítő találat természetesen plusz motivációt jelentett a vendégek számára is, akik érezték, akár nyerhetnek is Múcsonyban. Közvetlen gólveszélyről sokáig nem számolhattunk be, mindössze Katona Bence felső kapufára emelt labdáját és Madarász János blokkba lőtt kapura lövését jegyezhettük fel. Két perccel később Orosz Máté középre adása okozott némi fejfájást a védelmünknek, de megoldották. Megoldotta Illés Gábor is a feladatát a 63. percben egy vendég kontratámadás során. A Tiszaújváros bal szélső védője végigvezette a labdát a fellazuló putnoki védelem által üresen hagyott területen, majd Zimányi Ádámmal a sarkában jól centerezett középre. Az érkező Nagy Dávid kapura rúgta, Egyed Balázs belekapott, de a labda végül a hálóban kötött ki. (2-3)

IMG_7079
Egyed Balázs is megtette a magáét

A FESZÜLTSÉG FOKOZÓDIK
Zabos Attila szinte azonnal változtatott, lehozta Csicsvári Milánt és pályára küldte Zimányi Adriánt. A mérkőzés során másodszor is hátrányba kerülő Putnok játékosai kettőzött erővel folytatták, minden idegszálukkal azon voltak, hogy egyenlíteni tudjanak. A visszazáró újvárosiak azonban nem könnyítették meg a dolgunkat, míg mi a támadásainkat, ők a védekezésüket emelték magasabb szintre. Sajnos a feszültséget szép lassan már “voltban” is mérhettük, egyre jobban közelített a 220-hoz. A játékosok feszültségét a játékvezető sárga lapokkal igyekezett enyhíteni nem sok sikerrel. Az idő előrehaladtával egyre több volt az elkésett becsúszás, a durva belépő, a nem túl sportszerű jelenet. A 74. percben Icsó Zsolt is beállt Tóth Szabolcs helyére és nem sokkal később Madarász János kapura emelése után gólt is szerezhetett volna közvetlen közelről. Az akciónál kezezést reklamáltak a putnoki játékosok és a közönség is, de néma maradt a síp. A hangulat fokozásához viszont jó alapot szolgáltatott az eset, az indulatok mind magasabb szintet képviseltek a pályán és azon kívül is.

MEGFOGYATKOZIK A PUTNOK
A 78. percben Katona Bence kétszer is próbálkozhatott, naná hogy ismét kézgyanús helyzetek voltak, de nincs újabb büntető. Van viszont sárga lap, nem is kevés. Az 57. perc és a 90. között nyolc (!) alkalommal mutatta fel a játékvezető a világosabb cédulát. Sajnos Madarász János kettőt is kapott belőle így idő előtt el kellett hagynia a pályát a 82. percben. Az utolsó tíz percre megfogyatkozó putnoki játékosok ekkor sem adták fel és nem tettek le róla, hogy egyenlítsenek. Időközben Gerliczki Máté kihasználta harmadik cseréjét és pályára küldte a mindössze 19 éves Pap Zsoltot, aki Nagy Dávidot váltotta.

SORSDÖNTŐ TIZENEGYES
A 85. percben egy putnoki szöglet után óriási hepaj a tiszaújvárosi kapu közvetlen közelében, a fél mezőny a földön, a putnokiak kezezést reklamáltak miután Orosz Máté Tóth Csabát megszégyenítő mozdulattal konkrétan rávetődött a labdára a gólt megakadályozandó. Rózsavölgyi Dávid egyeztetett a partjelzővel, majd felmutatta a pirosat a hibázó újvárosi játékosnak és büntetőt ítélt. Zimányi Ádám a 86. percben értékesítette a második tizenegyesét is, kiegyenlítve a mérkőzés állását!!! (3-3)

IMG_6738
Zimányi Ádám két büntetőjével kétszer is egyenlített a Putnok

IZGALMAS VÉGJÁTÉK CSATTANÓ NÉLKÜL
A putnoki szájak hamar lefelé görbülhettek volna, ha az egalizáló gólunk után teljesen tisztán kapura forduló fekete mezes támadó ziccerét nem védi csodálatos mozdulattal Egyed Balázs. Hatalmas helyzet maradt ki vendég oldalról, a tiszaújvárosi kispadon helyet foglalók szinkronban kaptak a fejükhöz. Nem csoda. A négy perces hosszabbítással együtt még hét perc volt hátra, ezerrel támadt a Putnok a győzelemért, a vendégek koncentráltan védekeztek, de fél szemmel a putnoki kapu felé kacsintgattak, hátha nyílik még egy jó kontralehetőség. A 91. percben Illés Richárd is beszállt a meccsbe, Balogh Alex kapott pihenőt. A 92. percben a Tiszaújváros szabadrúgásból, Fehér Balázs pedig egy távoli lövésből veszélyeztetett, egyikből sem lett semmi. Egy sérülés miatt még egy perc ráadás, aztán a játékvezető a sípjába fújt. Vége, maradt a 3-3.

IMG_6921Igazi borsodi rangadóhoz méltó volt ez a mai

ÖSSZEGZÉS
Ez egy igazi, ízig-vérig Putnok-Tiszaújváros mérkőzés volt, olyan amilyet más csapat ellen nem tudunk játszani. Hihetetlen, hogy mérkőzésről mérkőzésre milyen meccseket játszunk velük és ez alól a mai sem jelent kivételt. Minden játszott és közrejátszott ezen a mérkőzésen a játékosokon kívül is. Hat gól, három büntető, két kiállítás, kilenc sárga. Az első félidő első fele a vendégeké volt, akik a mai napon megmutatták valóban nem abban a pozícióban vannak jelenleg a tabellán, mint amire képesek lehetnének. Ugyanakkor a Putnok is ott folytatta ahol az előző fordulókban, eredményesek voltunk elől és el kell ismerni gólképesek hátul is. Lehet csemegézni, hogy mi lett volna ha…. De nem érdemes! Küzdöttünk, hajtottunk, jól játszottunk, nyerhettünk és ki is kaphattunk volna. Erre mondják: igazságos döntetlen.
Ezzel a döntetlennel, 25 ponttal vonulunk téli pihenőre, januárban jöhet a játékosok által már most “alig várt” felkészülés, edzőmeccsek, aztán márciusban újra belecsapunk, de már az édes otthonunkban!!!
Köszönjük Sajóvölgye, köszönjük Múcsony, de most már megyünk haza!!!
A mai mérkőzéshez és a félszezonhoz gratuláció illeti a putnoki játékosokat, a szakmai stábot! Szép volt Fiúk! Hajrá Putnok!!!!

A TABELLA
A mai napon megszerzett egy ponttal 25-re nőtt egységeink száma, ami a 4. helyre elegendő pillanatnyilag. A holnapi MTK Budapest II. – Tiszafüredi VSE mérkőzés végkimenete fogja meghatározni, hogy maradunk-e ebben a pozícióban. Ha nem döntetlen születik a mérkőzésen akkor is csak az 5. helyre csúszhatunk. A jövő héten még pótolnak egy meccset (ESMTK – MTK II.), ami szintén befolyásolhatja azt, hogy hányadik helyen telelünk.
A Tiszaújváros egyet előrelépve a 10., bár a holnapi meccsek végeredménye az Ő helyezésüket is változtathatja. A forduló rangadóján a Monor 4-0-val kiütötte a Salgótarjánt nyolc pontra hizlalva a két együttes közötti különbséget.


A 16. FORDULÓ SZOMBATI EREDMÉNYEI

Mérkőzések 16-1

JÖVŐRE FOLYTATJUK

A bajnokság jövőre folytatódik, a 17. fordulót a tervek szerint 2018. március 3-án rendezik. A Putnok FC jövő évi első fellépésére a Cigánd ellenében és otthonában fog sor kerülni.

TÁMOGATÓINK

A 2017/18-as a bajnoki szezonban a következő helyi vállalkozók döntöttek úgy, hogy támogatják a Putnok FC csapatát, köszönjük nekik!!!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné
 • Élel-Mister Vegyesbolt

 

szlogen

 

Válasz írása