Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

OKOS, TAKTIKUS FUTBALL: HÁROMGÓLOS GYŐZELEM A GYÖNGYÖS ELLEN

3-0

Nem adták ingyen ezt a mai három pontot sem a csapatunknak, de okos, taktikus játékkal, valamint jó helyzetkihasználással itthon tudtuk tartani a bajnoki pontokat. Jót tett a korai gól, ami önbizalmat és lökést adott a folytatáshoz. A védekezésünkben mindenki tette a dolgát, nagy hibákat nem követtünk el, a második félidőben pedig újabb két góllal tettük biztossá a győzelmünket.

DSC_0475A siker kulcsa – kiváló védekezés, jó helyzetkihasználás, taktikus játék

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Sajnos szép számmal vannak azok a játékosok, akik sérülések és egyéb problémák miatt hiányoztak a mai napon a csapatunkból. Galambosi Máté, Sándor Bálint, Kismarton Balázs, Takács Tamás, Lakatos Miklós, Szilágyi Szebasztián, Magyar Máté alkotja ezt a névsort. Öt sárgás eltiltás miatt Keményffy Máté sem álhatott ma Fehér Balázs edző rendelkezésére.
A Gyöngyös elleni kezdő tizenegy:
DSC_0155A kezdő tizenegy csatakiáltása
Pápai Krisztián, Horváth Csanád, Mahalek Marcell, Gubacsi Zoltán, Zimányi Ádám, Budaházi Levente, dr. Csirszki Martin, Madarász János, Sramkó Ronald, Ádám Ferenc, Mertse Ábel

Kezdő-Putnok-Gyöngyös-jó-1024x683

1. félidő

Lényegében a kezdőrúgástól kezünkbe vettük a karmesteri pálcát, mi irányítottuk a Gyöngyös elleni találkozót, aminek már az 5. percben meglett az eredménye. Zimányi Ádám egy megharcolt labdaszerzés után a védőfalat rohamozta, majd a védők között beosonó Sramkó Ronáldhoz továbbított, aki nem hibázta el a ziccert, bár a kapus beleért a lövésébe, de megszerezte a vezetést jelentő gólunkat. (1-0)

DSC_0215Remek formában – Sramkó Roni a Hatvan után a Gyöngyösnek is betalált

Innentől kezdve teljesen visszavontuk a védekezésünket, lezártuk a területeket és nem hagytuk, hogy a vendégek átjáróházként közlekedjenek a térfelünkön. Habár a labdabirtoklás tekintetében lényegében felbillent a pálya a Gyöngyös javára, ennek ellenére okosan, taktikusan futballozva kontrolláltuk a mérkőzés történéseit. Ennek eredménye, hogy a Heves megyei alakulat jobbára egy-egy szabadrúgásból vagy szögletből tudott helyzetbe kerülni, kidolgozott akciókat nem tudtak végigvinni. Miután erőinket a védekezésre összpontosítottuk, a támadásaink nem nagyon ültek, így nem csoda, hogy a félidőben már nem esett több gól.

DSC_0356Betonbiztos védelem: Mahalek Marcell és védőtársai nagyszerű játékkal rukkoltak elő

2. félidő

A fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a Gyöngyösnél volt többet a labda, mi viszont több energiát fektettünk a kontratámadásokba. Ez annyira jól sikerült, hogy a 62. percben egy ilyen akcióból növeltük előnyünket. Zimányi Ádám szemfüles labdaszerzéséből indult a kontra, csapatkapitányunk pedig azonnal indította Ádám Ferencet, aki védőjével a nyakán jutott a tizenhatoson belülre, ott egy elképesztő csellel elküldte emberét, majd a kapus mellett a hálóba zúdított! (2-0)

DSC_0392Gyors kontra, higgadt befejezés: Ádám Feri szerezte a második gólunkat

A félidő derekán előbb a Gyöngyös, majd mi is frissítettük csapatunkat. A vendégeknél Molnár Marcell, Májer Péter és Botos Szabolcs jutott játéklehetőséghez, nálunk pedig Pataki Roland, Kréti Gergő és végül az élete első NB3-as meccsén pályára lépő Stefán Bendegúz.

DSC_0489NB3-as debütálás: Stefán Bendegúz bemutatkozott a Putnok felnőttben

A 69. percben nagyot védett kapusunk, miután egy jó lövéssel kínálták meg távolról. Négy perccel később viszont Pataki Roland nagyszerű megindulása után harmadszor is eredményesek lehettünk volna, ha a védők nem érik utol támadónkat. Két perccel később egy újabb kontra tőlünk, Sramkó Ronáld nagyon becsapta emberét és azzal a lendülettel vezette végig a labdát ziccerig, a büntetőterületen belül nagyon önzetlenül Pataki Rolandhoz továbbított, aki a védőjétől szorongatva a kapu fölé durrantott.

DSC_0322A legjobb védekezés a támadás: a kontratámadások hatékony fegyvernek bizonyultak

A 80. percben ismét egy putnoki ellentámadást láthatott a közönség, Kréti Gergő száguldott a megkapott labdával a gyöngyösi kapu irányába. Nem akarta megvárni míg beérik a gyöngyösi védők, ezért távolabbról rászúrta, kicsit gyengére sikerült a lövés, így a kapus biztosan védett. A 82. percben aztán minden eldőlt, egy felívelt labdára Ádám Ferenc startolt rá, jött ki a kapus, elkaszálta támadónkat, a partjelző pedig beintette a büntetőt. Pataki Rolandra bízták a tizenegyes elvégzését, aki élt is a lehetőséggel és bevágta ahogy kell. (3-0)

DSC_0471Az első Pataki-gól – oly rég vártunk már :)))

A találkozó utolsó perceiben is akadt még egy veszélyes Pataki Roli fejes, de gól már nem esett, behúztuk, 3-0-ra legyőztük a Gyöngyöst!!!


ÖSSZEGZÉS

A bajnokságban ma játszottuk a tizedik mérkőzésünket, így könnyű kiszámolni, hogy pontosan tíz ellenféllel találkoztunk eleddig. Láthattuk, hogy ellenfeleink milyen erőviszonyt képviselnek, hogy milyen apróságokon múlik egy-egy győzelem és hogy milyen jelentősége van minden egyes megszerzett pontnak. A Keleti csoportban bárki megverhet bárkit gondoljunk csak arra, hogy a Sényő legyőzött minket 4-2-re, a Gyöngyös megverte a Sényőt 2-0-ra és mi nyertünk a Gyöngyös ellen 2-0-ra…

DSC_0516Az “utolsó tánc” – Gohér Gergő szabadrúgása volt a meccs utolsó mozzanata

Épp ezért mondhatjuk, hogy újabb fontos győzelmet arattunk, nagyon kellett ez a 3 pont!

JÁR A GRATULÁCIÓ A CSAPAT MINDEN TAGJÁNAK! SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!!

DSC_0568Lelkes ifjú Putnok drukker – Ádám Feri kisfia

 EREDMÉNYEK
A bajnokság 11. fordulójában nem sok babér termett az idegenben játszóknak, a 10 meccsből vendégként egyedül a Tiszaújváros tudott nyerni, négy együttes ikszelt, a többiek kikaptak…
 • átesett a tűzkeresztségen, megszerezte első pontját a Mezőkövesd
 • a Tiszaújváros három ponttal távozott Salgótarjánból
 • negyedszer játszott döntetlent hazai pályán a Tállya
 • a Tiszafüred jobbnak bizonyult a Sajóbábonynál
 • pontot rabolt Balassagyarmatról a Kisvárda II.
 • ötgólos meccsen nyert a BVSC
 • a forduló rangadóján remizett a Sényő és a Jászberény
 • egy négyest gurított az Eger
 • hetedszer nyert a bajnokságban a Tiszakécske

11. forduló er


A mérkőzésről Brunczlik Bence készítette a fotókat, köszönjük neki!


TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

Válasz írása