Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ODA A NYERŐ SZÉRIA – KIKAPTUNK A DEAC-TÓL

Sajnos csak egy félidőig bírtuk kapott gól nélkül. A DEAC már az első félidőben is ránk erőltette az akaratát, de a második felvonásban viszont végképp nem voltunk egy súlycsoportban. Sokat segítettünk nekik védekezésbeli hibáinkkal, de a lényegen ez mit sem változtat. Teljesen megérdemelten nyertek a hajdúságiak még ilyen arányban is. Öröm az ürömben, hogy a végén Nyitrai Dávid tizenegyesből szerzett góljával kicsit tudtuk kozmetikázni az eredményt.

1-4V-1024x576

 

DSC_0777

Csapatkiáltásra készülődve

 


ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Mahalek Marcell vádlisérülése miatt sajnos nem tudta vállalni a játékot, Illés Richárd pedig öt sárga lapja miatt nem volt bevethető a mai napon. A Tállya elleni kezdőhöz képest így több poszton is változtatnia kellett Kriston Istvánnak. A bal oldali belső védő szerepét Arday Dominik kapta meg, mellette a bal szélen Nemes Milán védekezett. A középpályára pedig visszatért Zimányi Ádám.

Putnok-DEAC-kezdő-JÓ+gól
DSC_0017

Mahalek Marcell vádlisérülése komolyabbnak bizonyult1. félidő

Ragyogó napsütésben startolt el a mérkőzés, a gyepszőnyeg is jól nézett ki, ideálisak voltak a körülmények, egyedül a játék képével voltak gondok. Sok időnek nem kellett eltelnie, hogy láthassuk riválisunk játékereje bizony az előzetesek elvárásokhoz képest is ütősebb volt. Óriási labdabirtoklási fölény, rengeteg mozgás az üres területekbe, sok pontos passz, gólra törő játék. Annyi időt töltöttek a térfelünkön, annyira szerettek ott tartózkodni, hogy ha nyárs lett volna náluk, még szalonnát is sütöttek volna a kapunk előterében. A viccet félretéve nagyon felbillent a pálya, mi iszonyat nagyot kellett hogy védekezzünk és 45 percig koncentrálnunk a 0-0-ás eredmény tartásához. Sok gondunk volt a védők mögé befutó játékosok semlegesítésével, egyáltalán a beadások lefülelésével és a labda megszerzésével.

DSC_0807

Nyisalovits Donát ma is nagyot küzdött a védelemben

A nagy igyekezetnek annyi eredménye lett, hogy nem kaptunk gólt, igaz rúgni sem rúgtunk. Pedig ha nem is sok, de két nagy helyzetünk azért volt. A 13. percben jól építkeztünk a bal szélen, Arday Dominik felpassza után Galambosi Máté sprintelt nagyot, az alapvonal előtt megmenti, sarokkal teszi Nemes Milán elé, aki azonnal középre adta, a hosszú oldalon érkező Tóth Szabolcs pedig közelről a kapu mellé helyezett. A félidő legnagyobb helyzete mégsem ez volt. A 43. percben egy vendég szöglet után tudtuk megkontrázni a Debrecent, Csirszki Martintól került a labda Katona Bencéhez, aki Tóth Szabolcshoz továbbított. Egy az egyben vihette a kapusra a labdát, a kimozduló portás mellett messziről próbált lőni, de a védők beérték és szabályosan szereltek a Putnok 4-esét.

A vendégeknél Sándor Tamás felső kapufás lövését kell megemlítenünk, mely a félidő derekán borzolta a hazai drukkerek kedélyét. A félidő krónikájához tartozik még, hogy a 22. percben combhúzódása miatt le kellett cserélni Balogh Krisztiánt a DEAC-nál, akinek a helyére Patócs Richárd állt be.

A félidő tehát 0-0-al zárult.

DSC_0855

Tóth Szabolcs két ízben is közel került a gólszerzéshez

2. félidő

A második félidőre sem változott sokat a játék képe, ráadásul mi is változtatásra kényszerültünk. Galambosi Máté sérülés miatt kivált a játékból, így Sándor Bálint vette át a bal bekk posztot Nemes Milántól, ő pedig egyet feljebb lépett.

Sajnos sokat nem kellett várni az első gólra, a baj csak az volt, hogy nem mi rúgtuk. Az 52. percben egy bedobás után visszakerült a labda a vendégekhez, nagyon jól ívelték be a jobb szélről a hosszú oldalra, a fejes is nagyon jó, Pomozi Zoltán bravúrral védett. A lecsorgót Urbin Péter szúrta rá, a putnoki portás ismét nagyot védett, de a kipattanó pechünkre Bárány Donát lábáról a bal felsőbe vándorolt. Szerencsés góllal szerezte meg a vezetést a DEAC. (0-1)

DSC_0962

El kell ismerni, a DEAC magasabb szintet képvisel nálunk

A bekapott gól sajnos nagyon megzavart minket, a Kondás-legénységnek pedig esze ágában sem volt visszaállni védekezni, inkább tovább rohamozták a kapunkat. Meg is lett az eredménye. Az 58. percben egy felívelt labdát jól tartott meg Bárány Donát, lőni nem hagytuk, ezért tovább passzolta Urbin Péternek, aki szintén nem tudott lövőhelyzetbe kerülni, ezért lekészítette az üresen érkező Sigér Ákosnak, Ő pedig köszönte szépen, 12 méterről okosan a jobb alsóba durrantott. (0-2)

4 perc elteltével folytatódott a DEAC-gólgyártás. Ismét egy előre ívelt labda okozott zavart a védelmünkben, Bárány Donátot nem tudtuk lekapcsolni, aki a kimozduló Pomozi Zoltán mellett elhúzta és az üres kapuba helyezte a labdát. (0-3)

Kriston István változtatott csapatán, Tóth Szabolcs helyére Szegedi Péter állt be. Sajnos az előre játékunk továbbra is gyenge volt, nagyon nehezen tudtuk megtartani a labdákat, a kapura pedig végképp veszélytelenek voltunk. Nem úgy a DEAC, Sigér Ákos és Spitzmüller István távolról is bombázott, előbbinél nagyot védett Pomozi Zoltán, utóbbi ha nem is sokkal, de elkerülte a kapunkat.

A 77. percben egy óriási baki, elpasszoltuk a labdát a saját tizenhatosunkon belül, Bárány Donát pedig közelről nem hibázta el, mesterhármas lett a jutalma! (0-4)

DSC_1006

Tanácstalanság látható Katona Bence arcán

A végjátékban Bíró Péter és Nagy Zoltán is játékba szállt a vendégeknél. Nálunk Csirszki Martint váltotta Jobbik Mátyás. 

DSC_0070

Nagy pillanat – Jobbik Mátyás élete első felnőtt mérkőzésén lépett pályára

A 86. percben aztán összejött a szépítés. Nyitrai Dávidra íveltünk fel egy labdát, aki jól forgott be vele a DEAC tizenhatoson belülre. Bíró Péter szabálytalankodott vele szemben, a partjelző lengetett, büntető. Az ítéletet a sértett hajtotta végre és nem is hibázott, kicsit kozmetikázva ezzel az eredményt. (1-4)

DSC_0063

A sértett Nyitrai Dávid büntetett

A gól még adott egy kis lökést a fiúknak, az utolsó öt percben mi táboroztunk le a vendég térfélen, de újabb gól nem esett, a vége Putnok-DEAC 1-4.

ÖSSZEGZÉS

Erre mondják, megmérettünk és könnyűnek találtattunk… De ez most tényleg igaz ránk. Nem szabad becsapnunk magunkat, nagyot küzdöttünk az első félidőben, de a másodikban már ez is kevésnek bizonyult. A szerencsés első debreceni gól után konkrétan összeroppantunk, az vért szimatoló ellenfél pedig okosan még ránk dobott egy lapáttal és lényegében 10 perc alatt eldöntötte a meccset.

Zsinórban megszerzett öt győzelem után persze ez keserű pirula, de a mai napi teljesítményünk 1-4-re volt elég. Persze lehet elemezgetni (kell is), hogy a góloknál ki hol hibázott, mit kell másként csinálnunk adott szituációkban a következő meccseken, de ez a hajó már elment…. A DEAC egyértelműen jobb csapat, jobban is játszott és keveset hibázott. Sajnos mi elkövettünk néhány végzetes hibát, amellyel még inkább a vendégek malmára hajtottuk a vizet.

Győzelemmel nyitottuk, vereséggel zártuk a 2019-es évet a Várady Béla Sportközpontban, egyet tehetünk a jövő héten Sényőn próbáljuk ezt kijavítani.

DSC_0864

Nyitrai Dávid teljesítményére nem lehetett panasz


 EREDMÉNYEK
Rekord gólszám született Tállyán, 29-szer vették be a 16 évesekkel teletűzdelt Ózdi Kohász kapuját. Rangadót nyert a Füzesgyarmat, kétgólos előnyt hagyott elveszni a Tiszaújváros, idegenben nyert a Sényő, az ESMTK, a Cegléd és a Balassagyarmat.
16. forduló eredmények

TABELLA

Vereségünk ellenére maradtunk a 8. helyen, de a Balassagyarmat pontszámban beért minket.
A pontversenyt továbbra is a Füzesgyarmat vezeti, a Putnokon nyerő DEAC maradt az első számú üldözője. A Cegléd átvette a 3. helyet a Jászberénytől. Az ESMTK és a Sényő is átlépte a Tiszaújvárost, akik a korábbi dobogóról visszacsúsztak a 7. helyre.
A Tállya az Ózd “lemészárlásával” a 10. helyre lépett elő, a gólkülönbsége mínusz 1-ről +28-ra változott. A kiesőzónában továbbra is a Hatvan, a DVTK II. és az Ózd áll.

Tabella 16


TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

Válasz írása