Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NYOLCADJÁRA IS NEKIFUTUNK – AZ EGERREL MECCSELÜNK HOLNAP

Rohan az idő érezhetjük, hisz alig kezdődött el az idény, máris a nyolcadik állomásához érkezett a 2019/20-as NBIII-as pontvadászat. A hétvégi játéknapon az Eger együttesét fogadjuk, délután 16:00 órától indul majd útjára a labda.

Egy hetes bajnoki pihenő után folytatódik a pontszerzési hajsza, mivel az elmúlt hétvégén a Magyar Kupa 6. fordulóját rendezték. Épp ma egy hete történt, hogy a Putnok FC az NBI-es Paksot fogadta a Várady Béla Sportközpontban. A Tolna megyeiek alaposan elpángolták fiainkat, 5-0-s győzelmet aratva jutottak tovább a kupában.
Hozzánk hasonlóan az Eger is élvonalbeli csapattal találkozott a kupasorozatban, ők a Fehérvár FC-vel mérkőztek meg tévés meccsen és maradtak alul 4-2 arányban.
Nincs tehát figyelem megosztás most már egyik csapatnál sem, mondhatjuk innentől csak a bajnokságra kell koncentrálni mindkét klubnál.

Putnok-Eger felvezető2

EGER SE

Az előző bajnoki évadtól szerepel az NBIII Keleti csoportjában az Eger együttese, akik tavaly a 10. helyen zárták a bajnokságot. A keretük a nyáron komoly átalakuláson ment át, új edzővel vágtak neki a szezonnak Klink Zoltán személyében, aki 5 mérkőzésen át irányította a Heves megyei gárdát. A 6. fordulóban már nem ült a kispadon, a helyét Sütő Szilárd vette át. 
A piros-kékek hét forduló alatt két győzelmet arattak és ötször vereséget szenvedtek, a megszerzett 6 pontjukkal a tabella 10. helyén állnak. A legutolsó fordulóban hazai pályán kaptak ki a DVSC II. együttesétől 3-1 arányban.

PUTNOK FC

Az eddig lejátszott 7 mérkőzésünkből 4-szer nem kaptunk ki, de még mindig nem találtuk meg a győzelemhez vezető utat. A 4 döntetlennel járó 4 ponttal az utolsó előtti helyen szerénykedünk, amit nem jó látni, de lehet rajta változtatni. Annál is inkább mivel a 9. helyezett Hatvantól mindössze 2 pontra vagyunk…
A 7. fordulóban az ESMTK otthonában vendégszerepeltünk, egy kimondottan erős csapat otthonában jól játszva 0-0-ás döntetlenre voltunk képesek. Minden jól ment a találkozón csak a góllövés nem. Ezen kellene változtatni és egy nagy okosságot mondva, gólt, gólokat kellene rúgni, mert anélkül nehéz nyerni.

AZ ELŐZŐ SZEZONBAN TÖRTÉNT

A két csapat előző idénybeli mérkőzéseiből mi jöttünk ki jobban, hisz mindkétszer pontot, pontokat szereztünk az egriek ellen. Az őszi odavágón egy nagyon szoros meccsen Tóth Szabolcs és Katona Bence góljaival 2-0-ra nyertünk Vígh Ferenc csapata ellen. A tavaszi visszavágón, a záró fordulóban már a Vitányi László irányított hevesiek otthonában ikszelni tudtunk (0-0).

 

DSC_0905Lehet-e nyerőember a tavaly még Egerben focizó Galambosi Mátéból?
ÖSSZEVETÉS

A bajnoki tabellán a megszerzett pontok alapján rangsorolják a csapatokat, a pontokat viszont az adott mérkőzésen elért eredmények szerint kapják a csapatok. Az eredményeket a rúgott és kapott gólok határozzák meg. E csodás és kissé bonyolult eszmefuttatással oda szerettünk volna eljutni, hogy mindenről a szerzett és kapott gólok döntenek.
A rúgott gólok számában az Eger a jobb, ők majdnem dupla annyit szereztek mint mi (nekünk 5, nekik 9 lőtt góljuk van), de ezzel együtt is csak a 12. legjobb csapat az Eger, mi viszont az Ózddal holtversenyben mindössze a 14. helyen állunk…
A kapott gólok tekintetében viszont jobbak vagyunk a hevesieknél, sőt a 9 kapott góllal a Jászberénnyel holtversenyben a hatodikak vagyunk. Benke Norbiék kapujába 17-szer találtak be a hét forduló alatt, ez a 14. legrosszabb mutató a 16 csapat közül.

Tabella 7

MI VÁRHATÓ VASÁRNAP?

Hogy mi mit várunk a holnapi meccstől az nem kérdés. Győzelmet. Egygólos, sokgólosat, öngólosat, mindegy milyet csak győzelemnek hívják. Ezt várják a szurkolók, a vezetők, a szakmai stáb és a csapat játékosai is. Tenni érte és elérni azt csak az utóbbi kör, azaz a pályán lévők tudnak. Tudjuk jól, ha valamit nagyon akarunk az teljesülni szokott. Akarni kell azt annyira, hogy (végre) sikerüljön.
Holnap lesz A SZÍV NAPJA… Tegyük oda a szívünket játékosként, szurkolóként, szimpatizánsként és közösen sikerülhet…

HAJRÁ PUTNOK!!!!THUMBNAIL_world heart day

Válasz írása