Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NÉMETH GYULA: GRATULÁLOK A PUTNOKNAK! NAGYON MEGNEHEZÍTETTÉK A DOLGUNKAT!

Mint ismeretes, a Putnok FC tegnap alaposan megnehezítette az NBIII Keleti csoportját vezető Jászberény dolgát, akiknek az első félidőben bár többször volt rá sanszuk, de csak egyszer, büntetőből tudták bevenni a kapunkat. A második játékrészre megleptük ellenfelünket, lendületesen, szemre is tetszetősen és nem utolsósorban eredményesen fociztunk, az 52. percben egy szép kontra után egyenlítettünk! 20 perccel a vége előtt egy szép, távoli góllal sikerült megnyernie a találkozót a Jászberénynek, akiknek az edzője a meccs után igazán elismerően nyilatkozott csapatunkról….

Németh Gyula

Az első félidő alapján ennek a mai meccsnek nagyon simának kellett volna, hazai oldalról akár 3-4 góllal is vezethetett volna a Jászberény. Aztán a második félidőben feljött a Putnok, jó játékkal egyenlített és a végén csak egy gól döntött. Hogyan értékelné ezt a mai meccset?

NÉMETH GYULA: Én is egyetértek vele, hogy dönthettünk volna a mérkőzés sorsáról már az első félidőben, de ott nem tettük meg. Nagyon nagy hiányérzet volt bennem emiatt. Aztán nagyon meglepett a Putnok a második félidőben, mi bent maradtunk az öltözőben, ők “jó fejjel” kijöttek és megpróbálták. Megmondom őszintén, hogy nagyon megnehezítették a dolgunkat, sőt inkább azt mondom, hogy egy jól eltalált, ballábas tekeréssel tudtuk a három pontot itthon tartani. Úgyhogy gratulálok a Putnoknak. Én is simább meccsel számoltam, de azért szeretik ezt a focit annyian, mert ez nem lefutott soha.

Az első félidőben futószalagon jöttek a helyzetek. Látszott, hogy nagyon dominál a hazai csapat, de valami mégis hiányzott ami miatt nem születtek újabb jászberényi gólok. Mi hiányzott abból amivel pályára küldte a játékosait?

NÉMETH GYULA: Az hiányzott, hogy egy jó játékos jó döntést hoz. Jól érkezik, jól ér oda és berúgja a helyzetet, ez nagyon fontos. Tulajdonképpen azt tudni kell, hogy ma a harmadosztályban vagyunk. Azért egy harmadosztályú játékos nem véletlen van a harmadosztályban és nem megbántva a játékosaimat, Isten mentsen meg attól, de ha dönteni kell, egy jó játékos dönt. Nemzetközi szinten helyzet nélkül is gólt szereznek. Ez a különbség.
A második félidőben azért tudtuk eldönteni a meccset, mert nagyon jó mentalitású a csapatom, ezért is tartunk ott, ahol most vagyunk, mert nagyon jó a társaság. Jó csapatot alkotnak és ha nehezen is, de mégiscsak behúztuk. Talán ennyi lehet a titok, ha van egy olyan jó játékos, aki higgadt fejjel dönt, gólt szerez és akkor megvan a meccs.

A Jászberény egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, szépen gyűjtögetik a győzelmeket, a pontokat. Hazai pályán ez volt a 6. győzelmük ha jól számolok. Jelenthet ez egyfajta nyomást a játékosokra, ez a jó szereplést?

NÉMETH GYULA: Isten igazából nem. Az induló célkitűzésünk nem volt ennyire erős. Nagyon jól sikerült az igazolások, sokat is igazoltunk, akartunk egy jó, fiatal keretet kialakítani, amibe az utánpótlásból kijövő gyerekeket is be tudjuk építeni. Ezt szeretnénk elérni. Nagyon jól sikerültek az igazolások, nagyon jó a csapategységünk és érzem a gyerekeken, hogy nagyon együtt vannak. Nem is célunk még mindig a feljutás, majd amikor lemegy ez a harmincegy néhány meccs, és ha akkor ott leszünk az elején, akkor tudnánk erről beszélni. Alapból mi az 1-5. helyet céloztuk meg.
A Keleti csoportba került a Tiszakécske, nekik mindenképpen fel kell kerülni. Lehet, hogy nem is tudunk velük sokáig versenyezni, de egyelőre még versenyben vagyunk. A másik része sajnos az, hogy a város nincs mögöttünk. Ezt így nyugodtan elmondhatom, hogy nincs mögöttünk a város, többfajta probléma van, de erről nem akarok beszélni, mert más csapatoknál is van így. Ahhoz hogy feljebb tudjunk lépni szükség van, hogy mögöttünk legyen a város, mert ez egy városi csapat. Minél tovább meg szeretnénk nehezíteni a Tiszakécske dolgát, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő.


Fehér Balázs edző

A mai mérkőzésre nagyon igaz ránk, hogy „Megfogyatkozva bár, de törve nem…” Mégis hiába voltunk kevesen, egy győzelemmel felérő vereséget szenvedtünk el a mai napon. Hogyan értékelnéd a látottakat?
FEHÉR BALÁZS: Sajnos valóban nem vártuk túl jó előjelekkel a mérkőzést, az egész heti felkészülésünk nem alakult igazán jól. Ennek ellenére nyugodtan vártam a meccset, mert tudtam, hogy a csapat mindent meg fog tenni azért, hogy jól szerepeljen. Az első félidő a hazaiaké volt, ekkor kicsit bátortalanok voltunk. A második félidőre kicsit módosítottunk a szerkezeten, aminek köszönhetően teljesen egyenrangú ellenfelekké váltunk és úgy érzem ez alapján rászolgáltunk volna az 1 pontra.
A korán bekapott gól nagyban befolyásolta a mérkőzés lefolyását, utána alaposan beszorított minket az ellenfél, de újabb gólt nem tudtak lőni az első játékrészben. Elégedett voltál a védekezésünkkel?
FEHÉR BALÁZS: Összességében igen, hiszen megint sok beívelést sikerült hatástalanítani, de a széleken voltak nehézségeink, erre is próbáltunk reagálni a szünetben.
Mi történt a második félidőben a csapattal? Nagyot futballoztak a fiúk és nem csak jól, de szépen, pontosan és gyorsan járatták a labdát, meg is lepték az ellenfelet főleg az egyenlítő góllal.
FEHÉR BALÁZS: Elhitték a fiúk, hogy lehet keresnivalónk, bátrabban mertek játszani. Kicsit változtattunk a felálláson is.
DSC_0650
A 70. percben egy szép találattal megnyerte a meccset a Jászberény, végülis két korábbi putnoki játékos góljaival kaptunk ki. Csalódott vagy így a lefújás után?
FEHÉR BALÁZS: Azért vagyok csalódott, mert a játékosok mindent megtettek, hogy pontot szerezzünk, de sajnos nem jött össze. Ettől függetlenül úgy érzem, ebből a meccsből lehet erőt meríteni a folytatásra.
Tíz perccel a vége előtt kiállított a játékvezető… Mi történt ott?
FEHÉR BALÁZS: A hazaiak egyik szögletét tévesen ítélte meg a játékvezető, ezt tettem szóvá kicsit ingerülten. Azért húztam fel magam rajta, mert leginkább ezekből voltak veszélyesek a berényiek, plusz az egész heti feszültség kijött rajtam. Hibáztam, igyekszem máskor jobban visszafogni magam, amúgy sem jellemző rám az ilyen fajta viselkedés.
Nehéz hét jön, hisz szerdán kupameccs, szombaton pedig bajnoki. Három naponta játsszuk a mérkőzéseket. Hogy lehet erre felkészülni vagy inkább „túlélni”?

FEHÉR BALÁZS: A focisták jobban szeretnek meccset játszani, mint edzeni, úgyhogy a hozzáállásukkal, lelkesedésükkel nem lesz gond. Biztos lesznek megint változások a keretben, de meg fogjuk találni azt a csapatot, akik eredményesek lehetnek a héten.

Edzői plusz 12


TABELLA

A vereség ellenére mindössze egyetlen pozíciót veszítettünk el, a 10. helyről a 11-re csúsztunk vissza. Továbbra is nagyon szoros a mezőny, az 5. helyezettől és a 19. DVTK II-től is mindössze 5 pontra vagyunk 12 kör után. Azt érdemes észben tartani, hogy mi úgy állunk ebben a pozícióban, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk mint a mögöttünk lévő összes csapat. A Füzesgyarmat elleni idegenbeli meccsre 2020. november 18-án kerül majd sor.

A bajnokságot már nem a Jászberény vezeti, a Tiszakécske játék nélkül megkapta a DVSC II. ellen le nem játszott mérkőzés 3 pontját 3-0-ás gólkülönbséggel és két pont előnnyel átvezette a vezetést a berényiektől. A 3. továbbra is az Eger, előnye 4 pont a negyedik helyezett Tiszafüred előtt.

A kiesőzónából kikerült a Tállya és visszakerült a Gyöngyös, akik a Hatvan, a Sajóbábony, a DVTK II. és a Mezőkövesd II. társaságában állnak kieső pozícióban.

12. forduló


A KAZINCBARCIKA GYŐZÖTT, A BÁNHORVÁTI KIKAPOTT

Az együttműködésben lévő csapatok közül a Kolorcity Kazincbarcika SC hátrányból fordítva 2-1-re verte a Csákvár együttesét és hozzánk hasonlóan a 11. helyen áll a bajnokságban.

Mátyás József csapata, a Bánhorváti szoros mérkőzésen 2-1-re kikapott a Felsőzsolcától és 8 fordulót követően az előkelő 8. helyen áll a bajnoki pontversenyben.

Válasz írása