Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NEM SIKERÜLT BORÍTANI A PAPÍRFORMÁT – A PAKS JUTOTT TOVÁBB

Hiába a nagy igyekezet és a küzdeni akarás a Paks komolyan vette a mai kupamérkőzést és bebizonyította miért játszanak ők két osztállyal feljebb. A 17. percig tudtuk tartani magunkat, de onnan megindult a tolnai gólgyártás, ami végül ötig meg sem állt. A becsületgólt nem sikerült megszereznünk, de helyzetekig azért eljutottunk a magasabban jegyzett riválisunkkal szemben.

0-5

DSC_1024Nagy volt az érdeklődés a Várady Béla Sportközpontban

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Csirszki Martin egyéb okok, Tucsa Róbert és Illés Richárd pedig eltiltás miatt nem kerülhetett a mai napon a keretbe. A múlt heti ESMTK elleni kezdőhöz képest csupán egy változást észlelhettünk, Csirszki Martin helyett Galambosi Máté játszott.

Putnok-Paks-kezdőj vége

Football-Field-Vector
DSC_0756Beik-Sike Ildikó végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást

1. félidő

A találkozó első negyedórájában jól, sőt kifejezetten jól néztünk ki. Szervezettek voltunk, agilisak, jól zártuk a területeket és higgadtan, nyugodtan futballoztunk. A 6. percben könnyen megszerezhettük volna a vezetést, ha Nemes Milán remek beadását Katona Bence fejjel jobban tudja helyezni.
Persze az is látszott már az elején hogy eléggé felborult a pálya a vendégek javára, lényegesen nagyobb labdabirtoklást tudhattak a magukénak. A 17. percben egy megkésett kapus kijövetel és szabálytalanság miatt büntetőt ítélt a játékvezető. Hahn János pedig nem is hibázott.
Öt perccel később egy sokpasszos akció végén a tizenhatosunkon belül ólálkodó Hahn János szép egyéni megoldással kettőre növelte a Paks előnyét.

DSC_0809Zimányi Ádám és társai nem tudtak meglepetést okozni

Újabb négy perc elteltével az első paksi szöglet után a visszafejelt labdát nem sikerült kirúgnunk, Poór Patrik eszmélt a leggyorsabban és közelről megszerezte csapata harmadik gólját.
A 30. percben Balogh Balázs találatával már négy góllal vezetett a Paks. Könyves Norbert ziccerét még nagy bravúrral védte Pomozi Zoltán, de az ismétlésnél már tehetetlennek bizonyult. A 34. minutumban szépíthettünk volna, Nyitrai Dávid némiképpen váratlanul került helyzetbe, lövését bravúrral védte Rácz Gergő.
Jól jött a félidő, a szünetben nem kaphattunk újabb gólt.

DSC_0805A mi csapatunkban is van NBI-et megjárt labdarúgó Nemes Milán személyében

2. félidő

A szünetben mindkét edző cserélt. Nálunk Sándor Bálint váltotta Nemes Milánt, a vendégeknél pedig Lenzsér Bence kapott lehetőséget Fejes András helyén. Kicsit visszább vett a tempóból a Paks, de a támadásvezetésekről és a helyzetek kidolgozásáról nem mondtak le. Tóth Szabolcs távoli lapos lövése adott alapot a játékrésznek. A mérkőzést továbbra is a Paks uralta, lényegében az történt a pályán, amit ők akartak. Már nem siettették annyira a játékot, de a gyors ritmusváltásokkal könnyen zavarba hoztak minket. Helyzetekből nem volt hiány a második félidőben sem, de a gólszerzés nem akart összejönni. Sajnos nekünk sem, pedig a csereként beszálló Kismarton Balázs és Katona Bence is eredményes lehetett volna fejjel.

DSC_0812Katona Bence szigorú őrizetben volt az egész mérkőzés alatt

Szilágyi Szebasztián is lehetőséget kapott Kriston Istvántól, Ő volt a harmadik cserénk. A meccs végéhez közeledve néha már a szerencsével sem álltunk hadilábon, így sokáig nem kaptunk gólt. A 86. percben aztán bevitte ötödik találatát is a vendég együttes. Fejős Áron remek szabadrúgását Poór Patrik fejelte a kapunkba. A végeredmény: Putnok FC – Paksi FC 0-5.

DSC_0870Több helyzetet is sikerült kialakítanunk a Paks elleni kupameccsen

ÖSSZEGZÉS

Kimondva, kimondatlanul, de a tisztes helytállásért játszottunk a mai napon. Aki látta a mérkőzést eldöntheti, hogy ez mennyire sikerült. Az biztos, hogy akartak a fiúk, küzdöttek, de valahogy mindig két lépéssel a Paks mögött jártunk mind fejben, mind fizikailag. Sokkal gyorsabbak és pontosabbak voltak, az eredményességről már nem is szólva. Erre mondják, kijött a két osztálynyi különbség. Szerettünk volna meglepetést okozni, de a Paks nem kért belőle. A legelejétől a legvégéig kézben tartották a mérkőzést, esélyeshez méltó futballal rukkoltak elő és hamar eldöntötték a továbbjutás kérdését.
Szurkolóként gazdagabbak lettünk egy újabb futballélménnyel, játékosként pedig megízlelhettük mi fán terem az élvonalbeli foci.
Folytatás és vigasztalódás jövő vasárnap újra a bajnokságban.

DSC_1032Élményekkel gazdagodva – három tizenéves Sajóvölgyés játékost is bevetett Kriston István

 EREDMÉNYEK
A Keleti csoportban szereplő csapatok közül a Füzesgyarmat, a Tiszaújváros és az Ózd jutott tovább. Az NBI-es borsodiak közül nem hibázott a DVTK és a Mezőkövesd sem, a KBSC pedig holnap játszik.
Az eddig ismert eredmények:

 
Mérkőzések Magyar Kupa 1J
Mérkőzések Magyar Kupa 2J

TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

1 Reagálás

Válasz írása