Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NEM HAGYJUK HOGY ÁTROBOGJON RAJTUNK A SZOLNOKI MÁV

Már csak két bajnoki mérkőzést játszunk szombati játéknapon a 2018/19-es idényben, de ebből az egyiket holnap a Szolnok MÁV FC-vel. A facebook oldalunkon hétköznap megosztottuk a legtöbb NBIII-as csapatot villámcsapásként érő hírt, hogy az MLSZ Elnökségének döntése alapján a Versenybizottság kötelezővé tette a harmadosztályú klubok számára, hogy 2018. szeptember 1-jétől csak VASÁRNAP játszhatják a bajnoki mérkőzéseket.
Ez azt jelenti, hogy az 5. fordulótól vasárnap kell játszanunk valamennyi hazai és idegenbeli mérkőzésünket.

Levelet kaptak a csapatok a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

“Ezúton tájékoztatom, hogy az MLSZ Versenybizottsága Főtitkári utasítás alapján a 2018-2019. évi NB Ill. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban a szombati napra kiírt bajnoki mérkőzéseket 2018. szeptember 01. napjától (5-30. fordulók) egységesen vasárnapi napra helyezi át.”

A hírt még van időnk kicsit megemészteni, addig viszont már nincs egészen egy nap, amikor is újra útjára indul a labda a Putnok FC hazai bajnoki találkozóján, holnap 17 órától ugyanis a Várady Béla Sportközpontban fogadjuk a következő riválist.
Csapatunk számára ez lesz a szezonbeli első hazai mérkőzés, amire remélhetőleg sok néző, szurkoló lesz kíváncsi.

AZ ELLENFÉL

A Szolnok együttese az 1995/96-os bajnoki szezon óta először játszik ismét harmadosztályú bajnoki mérkőzést, amit még kimondani is hihetetlen. A jászságiak 22 év után kerültek egy osztállyal lejjebb és itt szeretnének minél jobb eredményeket elérni.
Hozzánk hasonlóan nagy, de talán még tőlünk is nagyobb átalakuláson mentek keresztül, hisz honlapjuk beszámolójából tudhatjuk, hogy a tavalyi keretükből a fiatalokon – Ágoston Kristóf, Csáki Kálmán, Földi Marcell, Horgosi Donát, Kánya Norbert – kívül csak Papp Szilárd maradt Szolnokon. Rajtuk kívül érkezett még:

Tisza Kálmán (Jászberényi FC)
Simon Attila (Dorogi FC)
Molnár-Farkas Tamás (Kisvárda)
Annus Árpád (Union St. Roman – osztrák)

Karacs Roland (Dunaújváros)
Kun László (Békéscsaba)
Laczkó Milán (Dabas)
Nádházi Ákos (Dabas-Gyón FC)
Szabó Richárd (Ajka)
Tóth Benjámin (Szombathelyi Haladás)
Kotula Máté (Felcsút)
Sitku László (Debrecen)

Az utánpótlásból került fel: Banka Gábor, Bende János, Kiss Csaba, Nagy Csongor, Pataki Ádám, Sipos Márk

A csapat élére új vezetőedzőt neveztek ki, Tóth Tibor személyében.

Tóth TiborTóth Tibor munkában – fotó forrása: szoljon.hu

EGY HETE

A szezon első fordulójában az NBII-ből kipottyanó Szolnok a csoportunk nógrádi újoncát, a Salgótarjáni BTC-t fogadta. A felek nagy küzdelemre késztették egymást, de az ellenfelek kapujába egyik fél sem tudott betalálni, így 0-0-val zárult a derbi. A meccs krónikájához tartozik, hogy mindkét csapatból kiállítottak egy-egy játékost. A hazaiak részéről Horgosi Donát, míg a vendégeknél Bakos Bence hagyta el idő előtt a játékteret. Mindkét fiatalembert második sárga miatt küldte le a spori, így egymeccses eltiltást kaptak.

A Putnok FC idegenben kezdte az idényt, méghozzá az alaposan megerősített keretű Debreceni EAC otthonában. A mieink a gyengébb kezdés után hamar magukra találtak, kétszer is sikerült hátrányból egyenlíteniük, de a győztes találatra már nem futotta. A játék képe bizakodásra ad okot akár már a holnapi találkozóra gondolva is…

KÖZÖS MÚLT

Korábban megírtuk, hogy a Szolnok 22 éven keresztül szerepelt a másodosztályban, mi pedig javarészt a harmadik vonalban, így kevés alkalmunk nyílt a közös talikra. Igen ám, de büszkén mondhatjuk, hogy a 2012/13-as bajnokságban mi is az NBII tagjai voltunk, így játszottunk ellenük.

2012. november 10-én, Putnokon bravúros győzelmet arattunk 2-1 arányban, míg a tavaszi visszavágón 3-0-ra a szolnokiak győzedelmeskedtek.

A hazai mérkőzésen a következő kezdő tizeneggyel léptünk pályára: Botló Ádám – Kovács Roland, Crisan Horia, Zimányi Ádám, Zabos Attila, Elek Bence, Luptak Erik, Bene Attila, Szögedi Szilárd, Olasz Dénes, Bányai Péter CSEREPAD: Roza László, Illés Richárd, Bálint Rajmond, Monyók Péter, Matis Valeriu Lucian, Sápi József, Boczki Attila

A góljainkat Zimányi Ádám és Olasz Dénes szerezték.

22549143_4bf56746bb17203320568b0de7f3a6ba_xlZimányi Ádám a Kisvárda 1-0-ás legyőzésekor is pályán volt

2. FORDULÓ

Szombat délután tehát a Várady Béla Sportközpontban randevúzik egymással a két csapat, ahová akkor is ellátogatott volna a Szolnok, ha megőrzi NBII-es tagságát, csak abban az esetben a Kazincbarcikával játszik Putnokon. Nyilván annak ők is jobban örültek volna, de most be kell “érniük” velünk.
A Koszta-legénység a hőség ellenére egész héten kőkeményen készült a heti feladatra, amely nem tűnik könnyűnek, de nem is mondhatjuk rá, hogy “mission impossible”. Az első forduló eredményeiből még sok minden nem látszik, de a csapatok kereteit is elnézve annyi talán mégis, hogy jó esély van egy végtelenül kiegyenlített, szoros, izgalmas bajnoki szezonra.

JÁTÉKVEZETÉS

A mérkőzés játékvezetője Mencsik László lesz, asszisztensei Farkas Dávid és Nagy Petra.

Putnok-Szolnok3

Válasz írása