Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NEM BÍRTUNK A SÉNYŐVEL, DE ÚJABB EGY PONT A ZSEBBEN

Két jól felkészített és egymásból jól felkészült csapat mérkőzésén helyzetekig igen, de gólig nem jutottak a felek. A nagy hőség ellenére is színvonalas, nagy iramú és izgalmas meccset láthattak a szép számban kilátogató szurkolók. Ez egy igazi NB3-as derbi volt a javából, egyedül a gól hiányzott a játékból. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 89. percben második sárgával kiállították Kapacina Valert, a Sényő játékosát.

P-S Végeredmény

 DSC_0851Tamás Barnabás, Putnok város polgármestere végezte el a szezon első hazai kezdőrúgását

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

A Putnok FC keretében a két legfrissebb igazolás, Arday Dominik és Kismarton Balázs is helyett kapott. Katona Bence viszont 4 mérkőzéses eltiltása miatt nem játszhatott, az Ő helyét a 18 éves Szilágyi Szebasztián vette át. A többi poszton nem történt változás a debreceni kezdőhöz képest.

Putnok-Sényő-vége

DSC_0885Csirszki Martin ólálkodik a sényői tizenhatos irányába

Football-Field-Vector


1. félidő 

A nyári kánikula, a 33 fok erőnléti próbára is tette a két csapat játékosait, akik azonban nagyon jól birkóztak meg ezzel a körülménnyel. Kapkodásnak híre hamva sem volt, a vezetőedzők taktikusan játszatták csapataikat. Az látszott az elejétől fogva, hogy nem egy sok gólos mérkőzést láthat a nagyérdemű közönség, akik előtt le a kalappal hisz a hőség ellenére is szép számmal jelentek meg az első hazai bajnokin.

A kezdeti tapogatózások után folyamatosan felbátorodó támadójátékot láthattunk mindkét oldalon, komoly koncentrációra volt szükség a kapuk előtt a védekezéseknél, mert egy hiba végzetesnek bizonyulhatott volna. Márpedig hibáztunk a 17. percben, amikor egy jobb oldali vendég támadás végén kicsit tétováznak védőink, a kimozduló Pomozi Zoltán fölött a hosszúra emelték a labdát, Barcsay Márk érkezett és a kapu mellé fejelt.

DSC_0909Nyitrai Dávid nagyon elemében volt a mai napon

A folytatásban mindkét csapat próbált helyzeteket kidolgozni, továbbra is türelmesen, okosan játszottak a felek. Egészen a 34. percig kellett várni az első komoly putnoki helyzethez. A bal szélen próbáltunk a sényői védelem mögé kerülni, Illés Gábor befelé viszi a labdát, Illés Richárdhoz passzol, aki a védők között bemozgó Fazekas Mátéhoz továbbít, tiszta lövőhelyzet, de a lövés előtt odaért egy védő, belepiszkált a kísérletbe így Gagyi Sándornak nem volt nehéz dolga.

Nem sokkal később Nyitrai Dávid került helyzetbe a kaputól 7-8 méterre. A Zimányi Ádámtól kapott labdát sajnos nem sikerült a vendég kapuba juttatnia, a portás lábbal hárított. Egy perc elteltével pedig a Sényőnél alakul ki ziccer, Kapacina Valer vezette a labdát az utolsó védőnkre a bal szélen, kicsit lyukasak voltunk. Szerencsére Valer kicsit önző volt és passz helyett a lövést választotta, Pomozi Zoltán viszont megfogta a ziccert, a kipattanót pedig Illés Gábor rúgta ki oldalra.

A félidei szünetig még egy Szilágyi Szebasztián lövésecskét jegyezhettünk fel, majd egyperces hosszabbítás után jöhetett a frissítő negyedórás pihenés.

DSC_0896 Kemény világ a felnőtt foci… a Sajóvölgyés Szilágyi Szebasztián a mély vízbe került…

2. félidő

Nem cseréltek az edzők a szünetben, ugyanazokkal folytatták a csapatok és ugyanúgy nézett ki a játék képe mint az első játékrészben. Pörögtek az események, villantak a sárgák az ötvenedik perc környékén, Fabu Márton, Zimányi Ádám majd Tóth Szabolcs is besárgult.

Viszonylag korán. már az 53. percben cserélt mindkét mester, érdekes módon a Sényő egy védő (Hadházi Dávidot váltotta Fenyőfalvi Dávid), a Putnok pedig egy támadó tekintetében változtatott (Szilágyi Szebasztián helyén Nemes Milán).

Továbbra is derekasan küzdöttek a pályán lévők, egyre többet vállalták fel a támadásvezetéseket a nyitottabb védekezés kockázatával együtt. Az iramra és a színvonalra nem lehetett panasz, a csapatok szerették volna a maguk javára billenteni a mérleg nyelvét. A gyors Lizák Bence (Kristófi Sándor) pályára küldésével a védelmünk bal oldalát tesztelte a sényői szakmai stáb, de sokkal többet ő sem tudott hozzátenni csapata játékához. Egészen a 72. percig…. Ne szaladjunk ennyire előre, a 67. percben Fabu Márton helyén a DVTK II-től leigazolt Varga József lépett a gyepszőnyegre és a két csere majdnem összehozta a vezetést jelentő gólt. Lizák Bence futott meg minket a jobb szélen, a beadása pontos, Varga József úgy érkezett ahogy kell, de kapura lövését óriási bravúrral védte Pomozi Zoltán. Nagy formában védett 18 éves kapusunk, minden megmozdulására szükség volt a mai napon.

DSC_0873Kétség nem fér hozzá Pomozi Zoltán hatalmas védéseivel a Putnok legjobbja volt

Kriston István is pályára küldött egy gyors játékost Kismarton Balázs személyében, aki Tóth Szabolcsot váltotta. A 74. percben főszereplővé is vált a legújabb igazolásunk, a jobb szélen futott le az alapvonalig, majd jól adott középre, Fazekas Máté háttal a kapunak kapja meg, de fordulásból lőtt, Gagyi Sándor reflexből nagyot védett.

DSC_0956Fazekas Máté megkapta a labdát Kismarton Balázstól
DSC_0957Fordult egyet a tengelye körül és lőtt
DSC_0958Gagyi Sándor reflexből védett

A Sényő futószalagon rúghatta a szögleteket az egész mérkőzésen, a 80. percig a tizediket is megrúghatták, de egyből sem tudtak betalálni, ez a védekezésünket dicséri. A hajrában még Galambosi Máté is pályára lépett, a sokat melózó Zimányi Ádámot váltva.

A 82-85. percben kicsit a saját kapunk elé szorultunk, de Pomozi Zoltán kivédte a legnagyobb helyzetet, Varga József kapura lövését. A 89. percben megfogyatkozott a Sényő miután Kapacina Valer második sárgájával kiszállt a játékból. A 91. percre maradt az utolsó nagy lehetőség, Galambosi Máté Nyitrai Dávid felíveléséből szépen emel a kapu elé, Illés Gábor jól érkezik, de fejese kicsit a kapu fölé ment.

A játékvezető három perces hosszabbítása helyzet nélkül tűnt el az örökkévalóságban, a hármas sípszó pedig a 0-0-ás végeredményt jelentette.

DSC_0942Zimányi Ádám bekötött kézfejjel játszott

ÖSSZEGZÉS

Már a sorsolásnál is tudtuk, hogy a keretek alapján végignézve a Keleti csoport mezőnyét, olcsó pontokra nem nagyon számíthatunk a 2019/20-as szezonban. Ez beigazolódott már a múlt héten, a mai napon pedig megerősítést nyert. Keményen meg kell dolgozni minden egyes győzelemért, nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok.

A DEAC után megtapasztalhattuk, hogy a Sényő-Carnifex FC is egy remek együttes. Szokták mondani, hogy annyit tud játszani egy csapat, amennyit az ellenfele enged, nos sokat nem engedtek nekünk a szabolcsiak, ennek ellenére a helyzeteink megvoltak, ahogy nekik is. Sőt nekik kicsit több is…

Ma ennyi volt benne, a mérkőzés egészét nézve nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal, ezt is meg kell becsülni, büszkének kell lenni, hogy kapott gól nélkül lehoztuk és egy jó csapattal szemben remiztünk!

SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!

DSC_0906Ivószünet itt..
DSC_0905és ott…

 EREDMÉNYEK
A fordulóban a mi mérkőzésünk hozta a legkevesebb gólt, konkrétan nullát. Gyöngyösön viszont 8 gól született, miután a Jászberény kiütötte a Gyöngyöst idegenben. Az Ózd és az ESMTK kétgólos vezetésből kapott ki. A Tiszaújváros gálázott Diósgyőrben, idegenben nyert a DEAC és a Cegléd.
2. forduló eredmények
TABELLA
Két forduló után sok jelentősége még nincs a tabella böngészésének, de azt láthatjuk, hogy jelenleg még három csapat 100%-os. A Jászberény és a Cegléd mellett az újonc Balassagyarmat mondhatja el magáról hogy kettőből kettőt nyert. Veretlenekből kicsit több van, szám szerint 7, köztük a Putnok FC is. Csapatunk két forduló után lényegében a Sényővel holtversenyben a 9. helyen áll.
Nem szerzett még pontot a Füzesgyarmat és a DVTK II.
Tabella 2
 

TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika

 

szlogen

Válasz írása