Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NBIII-AS FOLYTATÁS: DÖNTÉSRE VÁRVA

Továbbra sem lehet biztosat tudni a hazai labdarúgó bajnokságok folytatását illetően, végleges döntés a jövő héten születhet. Foglaljuk össze mit is tudunk jelen pillanatban.

Az MLSZ honlapján bő egy hete tették közzé az MLSZ elnökségének alábbi döntését:

“Amennyiben a Kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor.”

A Kormány döntésére már nem kell várni, Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a következő bejelentést tette: 

Bejelentés

2020. április 30-án a Magyar Közlönyben meg is jelentek az irányadó rendelkezések:

170/2020.(IV.30.) Kormányrendelet a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos edzésekről

„1. §
(1) Magyarország egész területén
a) sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható,
b) a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett”
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott rendelkezések akkor is alkalmazandók, ha a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet, illetve a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet eltérően rendelkezik.”

A rendezvénykorlátok viszont továbbra is érvényben maradnak, 500 főnél nagyobb rendezvényeket augusztus 15-ig nem lehet tartani. 


Jelen pillanatban ismét a Magyar Labdarúgó Szövetségnél “pattog a labda”….

A legnagyobb kérdés az, hogy mely sorozatok indulhatnak újra. NBI? NBII? NBIII? Egyelőre biztosat nem tudni, de a Csányi Sándorral készített interjúból kicsit okosabbak lehetünk.
Az MLSZ frissen újra választott elnöke a Brain Bar facebook oldalának adott interjúban elmondta:

“A mi számításaink szerint május 23. és június 13. között tudnánk elkezdeni, és ez esetben be tudjuk fejezni június végére, július legelejére”

Csányi Sándor azt is elmondta hogy csak az NB I és az NB II csapatai rendelkeznek olyan infrastruktúrával, amire támaszkodva megteremthetők az újrakezdés feltételei (mérkőzések előtti tesztelés, esetleges fertőzöttek elkülönítése, további egészségügyi előírások betartása), ám a tesztelés jelentős költségeit elő kell teremteni.

Fentiek alapján az MLSZ elnökének szavaiból arra következtethetünk kevés esély van az NBIII idei küzdelmeinek folytatására…

A jövő héten valószínűleg megszületik a végleges döntés amelyről természetesen beszámolunk olvasóinknak.

DSC_1024A kérdés: Megtelhetnek-e Putnok drukkerekkel a Várady Béla Sportközpont lelátói?

Forrás:
mlsz.hu

facebook.com/brainbarofficial
nemzetisport.hu

Válasz írása