Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NBIII 2018/19 – HÁROM FELJUTÓ MEGVAN, TIZENNÉGYEN OSZTÁLYOZNAK

Hétvégén véget ért a 2017/18-as bajnoki szezon, azonban nem minden csapatnak van ideje szusszanni egyet, hiszen ma délelőtt az MLSZ központi székházában már meg is tartották az NB3-as osztályzók sorsolását. A téma nyilván a Putnok FC-t is érinti, hiszen a megyei bajnokcsapatok közül több is ellenfelünk lehet az augusztus 11-én startoló 2018/19-es bajnokságban. A húsz megyei bajnok közül tizenhét tartott igény a magasabb osztályban való szereplésere, a fennmaradó három egyesület pedig vagy nem kíván magasabb osztályban játszani,  vagy nem felel meg az NB3 kritériumrendszerének, így a Tolna, az Algyő és a Pécsvárad már a “kalapba” sem kerültek bele. Osztályozó mérkőzést játszanak: Kecskemét, Salgótarján, Méhfőcsanak, REAC, Sárvár,  Balatonfüred, Szajol, Komárom, Maroshegy, Nagykanizsa, Nagyatád, Hajdúböszörmény, Eger és a borsodi bajnok, a Sajóbábony is. Az MLSZ határozata szerint a 10 kiadó harmadik ligás helyre idén a tavalyi hat csapattal ellentétben csak hárman kerültek be osztályozó nélkül, a Méhkerék, a Taksony és Sényő csapatainak játékosai biztosan pihenhetnek a következő két hétvégén. Az oda és visszavágók időpontjai június 9 és június 16.

Osztályzó nélkül NB3-as csapat lett

 

TAKSONY SE (Pest megye)

A Pest megyei első osztályban szoros verseny volt a dobogó legfelső fokáért, a második helyezett, Dabas-Gyón FC csupán egy ponttal maradt le a végül 62 egységet gyűjtött arany érmes Taksony SE mögött. A Taksony lejátszott 28 mérkőzésből 19-et nyert, négyet veszített és öt alkalommal ikszelt.

Kép forrása: Taksony SE Facebook

SÉNYŐ-CARNIFEX FC (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)

Magabiztosan nyerte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnokságot a Sényő-Carnifex FC. A csapat 30 lejátszott mérkőzésből 27 alkalommal bizonyult jobbnak ellenfelétől, csupán egy alkalommal hagyta el pont nélkül a pályát, melyhez két döntetlen társult még a 2017/18-as szezonban. 

Kép forrása: senyo.hu

MÉHKERÉKI SE (Békés megye)

A 22 fordulós Békés megyei bajnokság első helyezettjeként a Méhkeréki SE készülhet biztosan az őszi NB3-as rajtra, akik 19 győzelmükkel és három verséggel, öt pont előnnyel a Békéscsaba második számú csapata előtt végeztek a tabellán.

kép forrása: Méhkeréki SE Facebook


Osztályzó mérkőzést játszanak

REAC (Budapest) – Sárvár (Vas)

A Budapest bajnokság első helyzettje az Újpest kettes számú csapatát 10 ponttal megelőzve a REAC lett, akiknek a Vas megyei bajnokságot 29 győzelemmel és csupán egy döntetlennel nyerő Sárvár csapata ellen kell pályára lépniük a következő két hétvégén.

Eger SE (Heves) – Balatonfüredi FC (Veszprém) 

A tavaly NB3-tól búcsúzott Hatvan és a szebb napokat is megélt Felsőtárkány előtt, 26 győzelemmel és két döntetlennel az Eger SE csapata végzett a Heves megyei bajnokság élén, aki  a szintén hasonlóan jó mérleggel rendelkező (16 győzelem, 1 döntetlen) Veszprém megyei bajnokcsapat, Balatonfüredi FC-t kapta ellenfeléül.

Szajol (Jász-Nagykun-Szolnok) – Sajóbábony (Borsod-Abaúj-Zemplén)

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnok Szajol 30 mérkőzésből 26-ot nyert és 2-2 alkalommal játszott döntetlent, valamint kapott ki és magabiztos 16 pontos előnnyel harcolta ki az osztályzón való részvételt, melyen ellenfele a borsodi Sajóbábony csapata lesz, akik a Felsőzsolcát 4 ponttal megelőzve szerezték meg a megyei első osztály bajnoki címét.

Komárom (Komáron-Esztergom) – Ikarus-Maroshegy (Fejér)

Igazán szoros volt a tabella eleje a Fejér megyei első osztályban, hiszen három csapat is azonos pontszámmal végzett az élen, a Maroshegy azonban több nyert mérkőzésének köszönhetően átvehette az elsőnek járó aranyérmet és játszhat osztályozó mérkőzést, melyen a 11 pont előnnyel Komáron-Esztergom megyében bajnokká avatott Komárom együttese ellen lép pályára.

Nagykanizsa (Somogy)  – Nagyatád (Zala)

1 verség, 1 döntetlen és 28 győzelem a somogyi Nagykanizsa mérlege, akik a Zala megyei szintén hasonlóan jó mutatóval (26 győzelem, 2 vereség, 2 döntetlen) rendelkező Nagyatáddal mérkőznek meg az NB3-as tagságért.

Kecskeméti LC (Bács-Kiskun) – Hajdúböszörményi TE (Hajdú-Bihar)

A Bács-Kiskun megyei bajnokságot 23 győzelemmel és 1 verséggel megnyerő Kecskeméti LC a Hajdú-Buhari bajnokág első helyét megszerző, Hajdúböszörményi TE csapatát kapta ellenfeléül.

Herold Trans Méhfőcsanak (Győr-Moson-Sopron) – SBTC (Nógrád)

A Balassagyarmat tavalyi teljesítményéhez hasonló jó szezont tud maga mögött az SBTC, akik 21 győzelmükkel és csupán egy döntetlent játszva magasan nyerték a Nográd megyei első osztályt, így most két mérkőzésen a Méhfőcsanak ellen vívhatják ki az NB3-ban való szereplést.


Nem vállalják az NB3-as tagságot

Tavaly még hat megyei bajnok döntött úgy, hogy nem vállalja a magasabb osztálybeli szereplést, ez idén háromra csökkent. A Tolna megyei Tolna, a baranyai Pécsvárad és a csongrádi Algyő csapatival sem találkozhatunk jövőre az NB3-as bajnokság csoportjaiban.

Válasz írása