Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

NBIII 2017/18 – HAT FELJUTÓ MEGVAN, NYOLCAN OSZTÁLYOZNAK

Kedden délelőtt került sor az MLSZ központi székházában az NB3-as induláshoz szükséges osztályozók sorsolására. A téma nyilván a Putnok FC-t is érinti, hiszen a megyei bajnok csapatok közül többen is ellenfeleink lesznek a következő szezonban. Az MB1-es húsz első helyezett klub közül, 14 tart igényt a magasabb osztályban való szereplésre, a fennmaradó hat egyesület nem rendelkezik a szükséges papírokkal, illetve nem felel meg az NB3 kritériumrendszerének. Ezek közé tartozik a borsodi bajnokcsapat, a Mád is. Továbbiakban nem vállalta még a szereplést a Szászvár,  a Nyúl, a Vértesszőlős, a Balkány és a Szekszárd II. sem. Osztályozó mérkőzést játszanak a Duna Aszfalt Tiszakécske, a Balassagyarmat, a Körmend, a Debreceni EAC, a Balatonlelle, az Iváncsa, a Nagykanizsa és a Makó csapatai. Az MLSZ határozata szerint a 10 kiadó harmadik ligás helyre hat csapat került osztályozó nélkül. A Pápai Perutz FC, a Gyöngyösi AK-Ytong, a Tiszafüredi VSE, a Füzesgyarmati SK, a THSE-Szabadkikötő és a Vecsési FC már biztosan az NB3 bajnokságának szereplői lesznek a 2017/18-as szezonban.

Osztályozó nélkül 2017-18

Osztályozó nélküli NB3-as csapatok

Gyöngyös AK-Ytong (HEVES)

Komoly harcok folytak Hevesben a magasabb osztályba jutásért, az ősszel még a 2015/16-os szezonban NB3-as Felsőtárkány is jó esélyekkel indult a feljutásért, azonban a tárkányiak lendülete tavaszra megfogyatkozni látszott, így az Eger SE és a Göngyösi AK-Ytong között dőlt el a bajnokság. A Gyöngyös 75 pontjával (az Eger 73-at szerzett a szezon során), 24 győzelmével, 3 döntetlenével és csupán 1 vereségével a tabella élén végzett.

Tiszafüredi VSE (JÁSZ-NAGYKUN SZOLNOK)

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnok Tiszafüred 23 győzelemmel, 3 döntetlennel és egy vereséggel zárt szezon után 2017/18-ban szerepel a harmadosztályban.

Pápai Perutz FC (VESZPRÉM)

Szinte hibátlan szezont zárt a Pápa, 30 meccsből 29-szer kerekedtek felül riválisaik felett és csak egy alkalommal, a Veszprém megyei második, Balatonfüred otthonában kaptak ki.

Füzesgyarmati SK (BÉKÉS)

A 24 fordulós Békés megyei bajnokság első helyezettjeként a Füzesgyarmati SK csapata 22 győzelemmel és 2 vereséggel 6 pont előnnyel zárt a tabella élén.

Vecsési FC (PEST)

A Pest megyei bajnok Vecsési FC lejátszott 30 mérkőzéséből 21 alkalommal hagyhatta el győztesen a pályát, hétszer döntetlent játszott és csupán két alkalommal szenvedett vereséget.

THSE-Szabadkikötő (BUDAPEST)

A Budapesti bajnokságból a következő idényben a THSE-Szabadkikötő együttese léphet majd pályára NB3-as mérkőzéseken. Itt kell megjegyeznünk, hogy a budapesti együttes tagjai között van egy putnoki fiatalember is Pokó Ajtony személyében, aki 2014. augusztusától erősíti a fővárosi klubot. A 2015/16-os és a nemrég befejeződött bajnokságban is a csapat alapemberének számított. A Budapest bajnoki címhez, a feljutáshoz gratulálunk! Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is!


Osztályozó 2017-18

Osztályozó mérkőzést játszanak

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE (BÁCS-KISKUN) – Balassagyarmati VSE (NÓGRÁD)

A Balassagyarmati VSE játékoskeretéből már sejteni lehetett, hogy a nógrádi alakulat a következő bajnokságban már az NB3-ban kíván szerepelni. A BVSE 18 győzelmével és három vereségével, a 28-ból 27 mérkőzést nyerő Bács-Kiskun megyei bajnokcsapatot, a Tiszakécskét kapta ellenfeléül.

Körmendi FC (VAS) – Debreceni EAC (HAJDÚ-BIHAR)

A Hajdú-Bihar megyei első, a DEAC 15 meccséből 11-et nyert meg, 2-2 alkalommal játszott döntetlen vagy kapott ki ellenfelétől és mindössze egy ponttal előzte meg az ezüstérmes Nyíradonyt. Osztályozó mérkőzésükön ellenfelük a Vas megyei bajnok Körmend lesz, akik 28 győzelemmel és két vereséggel zárták a megye egyes bajnokságot.

Balatonlelle SE (SOMOGY) – Iváncsa KSE (FEJÉR)

A Fejér megyei bajnok Iváncsa ellenfele a somogyi első, Balatonlelle csapata lesz. Az Iváncsa mérlege 30 mérkőzésből 26 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség, a balatoni gárda pedig 24-szer hagyhatta el győztesként a játékteret, négyszer ikszelt ellenfelével illetve két alkalommal maradt alul tétmérkőzésen a 2016/17-es szezonban.

UFC Nagykanizsa (ZALA) – M-FOCI Kft. (CSONGRÁD)

Ugyan  a bajnokság élén a Csongrád TSE és az M-FOCI Kft. azonos pontszámmal szerepeltek, azonban előbbi 4 pontos levonásának köszönhetően a makói alakulat játszhat osztályozó mérkőzést, melyen ellenfele a Zala megyei bajnokság első pozícióját megszerző Nagykanizsa csapata lesz. 

Az odavágókat most szombaton, azaz június 10-én 17 órától játsszák, a visszavágókra egy héttel később, június 17-én kerül majd sor.


Nem vállalták az NBIII-as szereplést

Hat megyei bajnok csapat döntött úgy, hogy nem vállalja az NBIII-as szereplést, így ők sem osztályozón, sem a nélkül nem juthatnak fel a harmadik vonalba.

Szászvári SE (Baranya), Mád (Borsod-Abaúj-Zemplén), Loland Nyúl SC (Győr-Moson-Sopron), Vértesszőlősi SE (Komárom-Esztergom), Balkányi SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Szekszárdi UFC II. (Tolna)

A cikket írta: Szabó Noémi

szlogen

Válasz írása